Dodatak:Popis vrsta:Macr

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Sadržaj

  • Taksoni:

Macracaena , Macracalles , Macracantha , Macracanthopus , Macracanthopyga , Macracanthorhynchus , Macrachaenium , Macradena , Macradenia , Macradenina , Macraea , Macraesthetica , Macrambates , Macrambyx , Macramphis , Macramycterus , Macrancyloides , Macrancylus , Macranthera , Macrarene , Macrargus , Macraspis , Macraspis , Macratria , Macraulacus , Macrauzata , Macravestibulum , Macrazelota , Macreightia , Macrelaps , Macrelmis , Macrenches , Macrenteron , Macrenteron Redikorzev, 1927 , Macrepistius , Macreupelmus , Macreupoca , Macrhybopsis , Macridiscus , Macrinella , Macrinus , Macriops , Macristis , Macroagathis , Macroagelaius , Macroallantina , Macroanaxipha , Macroatrium , Macrobaenetes , Macrobarasa , Macrobaris , Macrobathra , Macrobdella , Macrobela , Macrobela , Macrobiotidae , Macrobiotophthora , Macrobiotus , Macroblepharum , Macrobrachium , Macrobrachius , Macrobrachonyx , Macrobrachys , Macrobracon , Macrobrochis , Macrobunus , Macrocalamus , Macrocalcara , Macrocallista , Macrocalymma , Macrocamera , Macrocamptoptera , Macrocamptus , Macrocara , Macrocaris , Macrocarsia , Macrocaudus , Macrocentrum , Macrocentrus , Macrocephalon , Macrocephalus , Macrocephalus , Macrocephalus , Macrocephenchelys , Macrocepicoccus , Macroceps , Macrocera , Macrocerca , Macrocerides , Macrochaeta , Macrochaeteuma , Macrochaeteumatidae , Macrochaetosoma , Macrochaetus , Macrocheilus Hope, 1838 , Macrocheira , Macrocheirus , Macrocheles , Macrochelidae , Macrochelifer , Macrochelys , Macrochenus , Macrochernes , Macrochia , Macrochirichthys , Macrochiridothea , Macrochiron , Macrochironidae , Macrochirus , Macrochiton , Macrochlidia , Macrochloria , Macrochloris , Macrochoriolaus , Macrochthonia , Macrochytrium , Macrocilix , Macrocirca , Macrocixius , Macrocleptes , Macroclinium , Macroclymene , Macroclymenella , Macrocnema , Macrocneme , Macrocnemum , Macrocnemus , Macrococcus , Macrocoeloma , Macrocoeloma , Macrocoleps , Macrocolura , Macrocoma , Macroconchoecia , Macrocondyla , Macroconops , Macrocopturus , Macrocordylus , Macrocorsa , Macrocorupha , Macrocorynus , Macrocorystis , Macrocossus , Macrocotyla , Macrocoxodesmus , Macrocranius , Macrocryphalus , Macrocybe , Macrocyclops , Macrocyphonistes , Macrocypraea , Macrocyprididae , Macrocypridina , Macrocypridoidea , Macrocyprina , Macrocypris , Macrocyrtus , Macrocystellidae , Macrocystidia , Macrocystis , Macrocyttara , Macrodactyla , Macrodactylomyia , Macrodactylus , Macrodanuria , Macrodaruma , Macrodasyceras , Macrodasyda , Macrodasydida , Macrodasyidae , Macrodasys , Macroderes , Macroderma , Macroderma , Macroderoides , Macroderoididae , Macrodes , Macrodiaporthe , Macrodiceras , Macrodictya † , Macrodictyon , Macrodictyum , Macrodiplax , Macrodiplodia , Macrodiplodiopsis , Macrodiplosis , Macrodipteryx , Macrodon , Macrodonax , Macrodontella , Macrodontia , Macrodontogobius , Macroeginia , Macroeme , Macroentomoderus , Macroerianthus , Macroetra , Macrofukia , Macrogalea , Macrogalidia , Macrogena , Macrogenioglottus , Macroglenes , Macroglossum , Macroglossus , Macrognathus , Macrogomphus , Macrogonia , Macrogradungula , Macrogrammus , Macrographa , Macrogryllus , Macrogynoplax , Macrohammus , Macrohaptor , Macrohastina , Macrohilum , Macrohomotoma , Macrohoughia , Macrohoughiopsis , Macrohymenium , Macrohyporia , Macrojoppa , Macrojurinia , Macrokangacris , Macrolabis , Macrolabrum , Macrolaimus , Macrolechriops , Macrolenes , Macrolepiota , Macroleptea , Macroleptura , Macrolobalia , Macrolobium , Macrolopholia , Macrolophus , Macrolyrcea , Macromalon , Macromantis , Macromastax , Macromastix , Macromastus , Macromckenzia , Macromedaeus , Macromeles , Macromeracis , Macromeria , Macromerion , Macromeropsis , Macromerus , Macromesodon , Macromesus , Macrometopa , Macrometopia , Macrometopon , Macrometrula , Macromia , Macromidia , Macromiidae , Macromina , Macromitrium , Macromitrium , Macromonas , Macromorphus Chaudoir, 1857 , Macromotettix , Macromotettixoides , Macromphalia , Macromphalina , Macromusonia , Macromya , Macromyzella , Macromyzus , Macron , Macronadata , Macronaemia , Macronaria Sereno, 1997 † , Macronaso , Macronassa , Macronchus , Macronectes , Macronema , Macronemurus , Macronemus , Macrones , Macronicophilidae , Macronicophilus , Macronoctua , Macronotops , Macronous , Macronychia , Macronychus , Macronyssidae , Macronyx , Macropanax , Macropanelus , Macropanesthia , Macroparalepis , Macropatelloa , Macropathus , Macropelecocera , Macropelopia , Macroperipatus , Macropetasma , Macropeza , Macrophara , Macropharyngodon , Macrophasma , Macrophilharmostes , Macrophiothrix , Macropholidus , Macrophoma , Macrophomina , Macrophthalmidae , Macrophthalmothrips , Macrophthalmus , Macrophycis , Macrophyes , Macrophyllodromia , Macrophyllum , Macrophysis , Macropidia , Macropidonia , Macropinna , Macropipus , Macropis , Macropisthodon , Macropitthea , Macroplea , Macroplectra , Macroplectrina , Macroplia , Macropliopsis , Macropneustidae , Macropoda , Macropodanthus , Macropodaphis , Macropodia , Macropodidae , Macropodina , Macropodium , Macropodus , Macropogon , Macropoidelimus , Macropoides , Macropoliana , Macropopa , Macropophora , Macropopillia , Macropora , Macropora , Macroporella , Macroporella , Macroporidae , Macroporina , Macroporpa , Macroporus , Macroposthonia , Macropraonetha , Macroprionus , Macroprora , Macroprosopa , Macroprota , Macroprotodon , Macroprotus Chaudoir, 1878 , Macrops , Macropsalis , Macropsebium , Macropsella , Macropsis , Macropsobrycon , Macropsychanthus , Macropsylla , Macropsyllidae , Macropsylloidea , Macroptatus , Macropterus , Macroptila , Macroptilium , Macroptychaster , Macropus , Macropygia , Macropyralis , Macropyxis , Macrora , Macroramphosus , Macrorchis , Macroregonia , Macroretroides , Macroretrus , Macrorevena , Macrorhabdium , Macrorhabdus , Macrorhamphosodes , Macrorhoptus , Macrorhynchia , Macrorhynchus , Macrorhyncolus , Macrorileya , Macroropica , Macrorrhinia , Macrorrhyncha , Macrorrhyncha , Macrosaces , Macrosaldula , Macrosamanea , Macrosarisa , Macrosaspis , Macroscapha , Macroscelesia , Macroscelidea , Macroscelides , Macroscelididae , Macroscelidopsylla , Macroscenella , Macroscenella , Macrosciadium , Macroscincus , Macroscytalus , Macroseius , Macroselia , Macroselinum , Macrosemiidae , Macrosemiiformes , Macrosemimimus , Macrosemiocotzus , Macrosemius , Macrosemyra , Macrosenta , Macrosetella , Macrosia , Macrosiphonia , Macrosiphoniella , Macrosiphum , Macrosmia , Macrosolen , Macrosoma , Macrosphenus , Macrosphyra , Macrospina , Macrospinosa , Macrospora , Macrosporites Renault † , Macrosporium , Macrostactobia , Macrosteles , Macrostemum , Macrostenomyia , Macrosternodesmidae , Macrosternodesmus , Macrosternus , Macrostomida , Macrostomidae , Macrostomion , Macrostomum , Macrostomus , Macrostylidae , Macrostylis , Macrostylodes , Macrostylophora , Macrostylus , Macrostyphlus , Macrotarrhus , Macrotarsina , Macrotarsipodes , Macrotarsipus , Macrotarsomys , Macrotarsus , Macrotartessus , Macroteleia , Macrotelsonia , Macrotera , Macrotes , Macrothacheliella , Macrothamniella , Macrothamnion , Macrothamnium , Macrothele , Macrothelypteris , Macrothemis , Macrothricidae , Macrothrix , Macrothyatira , Macrothylacia , Macrothyma , Macrotimorus , Macrotina , Macrotinactis , Macrotis , Macrotocinclus , Macrotoma , Macrotomella , Macrotona , Macrotrachela , Macrotrachelia , Macrotrema , Macrotrichaphis , Macrotrigonia , Macrotrigonophorus , Macrotrophurus , Macrotus , Macrotyloma , Macrotylus , Macrotyphula , Macrouridae , Macrouroides , Macrourus , Macrovalsaria , Macrovalva , Macrovalvitrematidae , Macrovalvitrematoides , Macrovanua , Macrovelia , Macroveliidae , Macroventuria , Macroversum , Macrovipera , Macroxenodes , Macroxenus , Macroxiphus , Macroxystra , Macrozafra , Macrozamia , Macrozelima , Macrozygona , Macrulus , Macrurocyttus , Macrurohelea , Macruromys , Macruronus , Macruropyxis , Macrurosaurus Seeley, 1896 † , Macrus ,


Macra[uredi VE | uredi]

Macracaena , Macracalles ,

Macracantha Simon, 1864[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae Macracanthopus , Macracanthopyga ,

Macracanthorhynchus Travassos, 1917[uredi VE | uredi]

  1. Macracanthorhynchus catulinus Kostylew, 1927
  2. Macracanthorhynchus erinacei Dollfus, 1953
  3. Macracanthorhynchus hirudinaceus (Pallas, 1781)
  4. Macracanthorhynchus ingens (von Linstow, 1879)

Animalia → Acanthocephala → Archiacanthocephala → Oligacanthorhynchida → Oligacanthorhynchidae

Macrachaenium[uredi VE | uredi]

Macradena , Macradenia , Macradenina , Macraea , Macraesthetica , Macrambates , Macrambyx , Macramphis , Macramycterus , Macrancyloides , Macrancylus , Macranthera , Macrarene ,

Macrargus Dahl, 1886[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae Macraspis , Macraspis , Macratria , Macraulacus , Macrauzata , Macravestibulum , Macrazelota ,

Macre[uredi VE | uredi]

Macreightia , Macrelaps , Macrelmis , Macrenches , Macrenteron , Macrenteron Redikorzev, 1927 , Macrepistius , Macreupelmus , Macreupoca ,

Macrh[uredi VE | uredi]

Macrhybopsis Cockerell & Allison, 1909[uredi VE | uredi]

  1. Macrhybopsis aestivalis (Girard, 1856)
  2. Macrhybopsis australis (Hubbs & Ortenburger, 1929)
  3. Macrhybopsis gelida (Girard, 1856)
  4. Macrhybopsis hyostoma (Gilbert, 1884)
  5. Macrhybopsis marconis (Jordan & Gilbert, 1886)
  6. Macrhybopsis meeki (Jordan & Evermann, 1896)
  7. Macrhybopsis storeriana (Kirtland, 1845)
  8. Macrhybopsis tetranema (Gilbert, 1886)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Macri[uredi VE | uredi]

Macridiscus ,

Macrinella[uredi VE | uredi]

Macrinus , Macriops , Macristis ,

Macro[uredi VE | uredi]

Macroagathis , Macroagelaius , Macroallantina , Macroanaxipha , Macroatrium , Macrobaenetes , Macrobarasa , Macrobaris , Macrobathra ,

Macrobdella[uredi VE | uredi]

  1. Macrobdella decora
  2. Macrobdella diplotertia
  3. Macrobdella ditetra
  4. Macrobdella sestertia

Animalia > Annelida > Clitellata > Arhynchobdellida > Hirudinidae Macrobela , Macrobela ,

Macrobiotidae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Adorybiotus, Biserovus, Calcarobiotus, Dactylobiotus, Famelobiotus, Insuetifurca, Macrobiotus, Macroversum, Minibiotus, Minilentus, Murrayon, Pseudodiphascon, Pseudohexapodibius, Richtersius, Xerobiotus

Animalia > Tardigrada > Eutardigrada > Parachela

Macrobiotophthora[uredi VE | uredi]

Fungi > Zygomycota > Not Assigned > Entomophthorales > Ancylistaceae

Macrobiotus[uredi VE | uredi]

Macroblepharum , Macrobrachium , Macrobrachius , Macrobrachonyx , Macrobrachys , Macrobracon , Macrobrochis ,

Macrobunus Tullgren, 1901[uredi VE | uredi]

  1. Macrobunus backhauseni (Simon, 1896)
  2. Macrobunus caffer (Simon, 1898)
  3. Macrobunus chilensis (Simon, 1889)
  4. Macrobunus madrynensis (Tullgren, 1901)
  5. Macrobunus multidentatus (Tullgren, 1902)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Amaurobiidae

Macrocalamus[uredi VE | uredi]

Macrocalcara , Macrocallista , Macrocalymma ,

Macrocamera Gordon & d'Hondt, 1997[uredi VE | uredi]

Animalia → Bryozoa → Gymnolaemata → Cheilostomatida → Schizoporelloidea → Eminooeciidae Macrocamptoptera , Macrocamptus , Macrocara , Macrocaris , Macrocarsia , Macrocaudus , Macrocentrum , Macrocentrus , Macrocephalon , Macrocephalus , Macrocephalus , Macrocephalus ,

Macrocephenchelys[uredi VE | uredi]

  1. Macrocephenchelys brachialis
  2. Macrocephenchelys brevirostris

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Anguilliformes > Congridae Macrocepicoccus , Macroceps , Macrocera , Macrocerca , Macrocerides ,

Macrochaeta[uredi VE | uredi]

Macrochaeteuma , Macrochaeteumatidae , Macrochaetosoma , Macrochaetus , Macrocheilus Hope, 1838 , Macrocheira , Macrocheirus , Macrocheles , Macrochelidae , Macrochelifer ,

Macrochelys[uredi VE | uredi]

Anialia → Chordata → Reptilia → Testudines → Cryptodira → Chelydridae Macrochenus , Macrochernes , Macrochia ,

Macrochirichthys Bleeker, 1860[uredi VE | uredi]

  1. Macrochirichthys macrochirus (Valenciennes, 1844)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Macrochiridothea[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Chaetiliidae Macrochiron , Macrochironidae , Macrochirus , Macrochiton , Macrochlidia , Macrochloria , Macrochloris , Macrochoriolaus , Macrochthonia , Macrochytrium , Macrocilix , Macrocirca , Macrocixius , Macrocleptes , Macroclinium , Macroclymene ,

Macroclymenella[uredi VE | uredi]

Animalia > Annelida > Polychaeta >Maldanidae Macrocnema , Macrocneme ,

Podred Macrocnemina Haddon & Shackleton, 1891[uredi VE | uredi]

Animalia → Cnidaria → Anthozoa → Zoantharia Macrocnemum , Macrocnemus , Macrococcus , Macrocoeloma , Macrocoeloma , Macrocoleps , Macrocolura , Macrocoma , Macroconchoecia , Macrocondyla , Macroconops , Macrocopturus , Macrocordylus , Macrocorsa , Macrocorupha ,

Macrocorynus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae Macrocorystis , Macrocossus , Macrocotyla , Macrocoxodesmus , Macrocranius , Macrocryphalus , Macrocybe , Macrocyclops , Macrocyphonistes , Macrocypraea , Macrocyprididae , Macrocypridina , Macrocypridoidea , Macrocyprina , Macrocypris , Macrocyrtus , Macrocystellidae , Macrocystidia ,

Macrocystis[uredi VE | uredi]

Chromista > Ochrophyta > Phaeophyceae > Laminariales > Lessoniaceae Macrocyttara , Macrodactyla , Macrodactylomyia , Macrodactylus , Macrodanuria , Macrodaruma , Macrodasyceras , Macrodasyda , Macrodasydida , Macrodasyidae , Macrodasys , Macroderes ,

Macroderma Miller, 1906[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Microchiroptera → Megadermatidae

Macroderma[uredi VE | uredi]

Macroderma , Macroderoides , Macroderoididae , Macrodes ,

Macrodiaporthe[uredi VE | uredi]

Fungi > Ascomycota > Sordariomycetes > Diaporthales > Melanconidaceae Macrodiceras , Macrodictya † , Macrodictyon , Macrodictyum , Macrodiplax , Macrodiplodia , Macrodiplodiopsis , Macrodiplosis , Macrodipteryx ,

Macrodon[uredi VE | uredi]

  1. Macrodon ancylodon
  2. Macrodon atricauda
  3. Macrodon mordax

Macrodonax , Macrodontella , Macrodontia ,

Macrodontogobius[uredi VE | uredi]

  1. Macrodontogobius wilburi

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae Macroeginia ,

Macroeme[uredi VE | uredi]

Macroentomoderus , Macroerianthus , Macroetra ,

Macrofukia Matsumura, 1940[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Aphrophoridae Macrogalea , Macrogalidia , Macrogena , Macrogenioglottus , Macroglenes ,

Potporodica Macroglossinae Gray, 1866[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Chiroptera → Megachiroptera → Pteropodidae Macroglossum ,

Megaloglossus Pagenstecher, 1885[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Pteropodidae → Macroglossinae

Macrognathus[uredi VE | uredi]

  1. Macrognathus aculeatus
  2. Macrognathus aral
  3. Macrognathus aureus
  4. Macrognathus caudiocellatus
  5. Macrognathus circumcinctus
  6. Macrognathus dorsiocellatus
  7. Macrognathus guentheri
  8. Macrognathus keithi
  9. Macrognathus lineatomaculatus
  10. Macrognathus maculatus
  11. Macrognathus malabaricus
  12. Macrognathus meklongensis
  13. Macrognathus morehensis
  14. Macrognathus obscurus
  15. Macrognathus pancalus
  16. Macrognathus pavo
  17. Macrognathus pentophthalmos
  18. Macrognathus semiocellatus
  19. Macrognathus siamensis
  20. Macrognathus taeniagaster
  21. Macrognathus tapirus
  22. Macrognathus zebrinus

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Synbranchiformes > Mastacembelidae

Macrogomphus[uredi VE | uredi]

  1. Macrogradungula moonya

Macrogonia ,

Macrogradungula Gray, 1987[uredi VE | uredi]

  1. Macrogradungula moonya Gray, 1987

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gradungulidae Macrogrammus ,

Macrographa[uredi VE | uredi]

Macrogryllus , Macrogynoplax , Macrohammus , Macrohaptor , Macrohastina , Macrohilum , Macrohomotoma , Macrohoughia , Macrohoughiopsis , Macrohymenium , Macrohyporia , Macrojoppa , Macrojurinia , Macrokangacris , Macrolabis , Macrolabrum , Macrolaimus , Macrolechriops , Macrolenes ,

Macrolepiota[uredi VE | uredi]

  1. Macrolepiota albuminosa
  2. Macrolepiota brunnescens
  3. Macrolepiota clelandii
  4. Macrolepiota dolichaula
  5. Macrolepiota excoriata
  6. Macrolepiota fuligineosquarrosa
  7. Macrolepiota fuliginosa
  8. Macrolepiota gracilenta
  9. Macrolepiota konradii
  10. Macrolepiota mastoidea
  11. Macrolepiota procera slika
  12. Macrolepiota pulchella

Fungi > Basidiomycota > Agaricomycetes > Agaricales > Agaricaceae

Macroleptea[uredi VE | uredi]

Macroleptura , Macrolobalia , Macrolobium , Macrolopholia , Macrolophus , Macrolyrcea ,

Macrolyristes Snellen van Vollenhoven, 1865[uredi VE | uredi]

Macromalon , Macromantis , Macromastax , Macromastix , Macromastus , Macromckenzia , Macromedaeus , Macromeles , Macromeracis , Macromeria , Macromerion , Macromeropsis , Macromerus , Macromesodon , Macromesus , Macrometopa , Macrometopia , Macrometopon , Macrometrula , Macromia , Macromidia , Macromiidae , Macromina , Macromitrium , Macromitrium , Macromonas , Macromorphus Chaudoir, 1857 , Macromotettix , Macromotettixoides , Macromphalia , Macromphalina , Macromusonia , Macromya , Macromyzella , Macromyzus , Macron , Macronadata , Macronaemia , Macronaria Sereno, 1997 † , Macronaso , Macronassa , Macronchus , Macronectes , Macronema , Macronemurus , Macronemus , Macrones , Macronicophilidae , Macronicophilus , Macronoctua , Macronotops , Macronous , Macronychia , Macronychus , Macronyssidae , Macronyx , Macropanax , Macropanelus ,

Macropanesthia Saussure, 1895[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Blattodea → Blaberoidea → Blaberidae

Macroparalepis[uredi VE | uredi]

  1. Macroparalepis affinis
  2. Macroparalepis brevis
  3. Macroparalepis danae
  4. Macroparalepis johnfitchi
  5. Macroparalepis longilateralis
  6. Macroparalepis macrogeneion
  7. Macroparalepis nigra

Macropatelloa ,

Macropathus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Rhaphidophoroidea > Rhaphidophoridae Macropelecocera , Macropelopia ,

Macroperipatus[uredi VE | uredi]

Animalia > Onychophora >Peripatidae

Macropetasma[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Penaeoidea > Penaeidae Macropeza , Macrophara ,

Macropharyngodon[uredi VE | uredi]

  1. Macropharyngodon bipartitus bipartitus
  2. Macropharyngodon bipartitus marisrubri
  3. Macropharyngodon choati
  4. Macropharyngodon cyanoguttatus
  5. Macropharyngodon geoffroy
  6. Macropharyngodon kuiteri
  7. Macropharyngodon meleagris
  8. Macropharyngodon moyeri
  9. Macropharyngodon negrosensis
  10. Macropharyngodon ornatus
  11. Macropharyngodon vivienae

Macrophasma[uredi VE | uredi]

Macrophilharmostes , Macrophiothrix , Macropholidus , Macrophoma , Macrophomina , Macrophthalmidae , Macrophthalmothrips , Macrophthalmus , Macrophycis ,

Macrophyes O. Pickard-Cambridge, 1893[uredi VE | uredi]

  1. Macrophyes attenuata O. Pickard-Cambridge, 1893
  2. Macrophyes elongata Chickering, 1937
  3. Macrophyes jundiai Brescovit, 1993
  4. Macrophyes manati Brescovit, 1993
  5. Macrophyes silvae Brescovit, 1993

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Anyphaenidae Macrophyllodromia ,

Macrophyllum Gray, 1838[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Microchiroptera → Phyllostomidae → Phyllostominae Macrophysis , Macropidia , Macropidonia ,

Macropinna[uredi VE | uredi]

  1. Macropinna microstoma

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Osmeriformes > Opisthoproctidae

Macropipus[uredi VE | uredi]

Macropis , Macropisthodon , Macropitthea , Macroplea , Macroplectra , Macroplectrina , Macroplia , Macropliopsis , Macropneustidae , Macropoda , Macropodanthus , Macropodaphis , Macropodia , Macropodidae , Macropodina , Macropodium ,

Macropodus[uredi VE | uredi]

  1. Macropodus baviensis
  2. Macropodus erythropterus
  3. Macropodus hongkongensis
  4. Macropodus lineatus
  5. Macropodus ocellatus
  6. Macropodus oligolepis
  7. Macropodus opercularis
  8. Macropodus phongnhaensis
  9. Macropodus spechti

Macropogon , Macropoidelimus , Macropoides , Macropoliana ,

Macropopa[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Mantodea > Mantidae

Macropophora[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Macropopillia , Macropora , Macropora , Macroporella , Macroporella , Macroporidae , Macroporina , Macroporpa , Macroporus , Macroposthonia , Macropraonetha , Macroprionus , Macroprora , Macroprosopa , Macroprota , Macroprotodon , Macroprotus Chaudoir, 1878 , Macrops ,

Macropsalis[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Aves > Strigiformes > Caprimulgidae

Macropsebium[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae Macropsella , Macropsis ,

Macropsobrycon[uredi VE | uredi]

  1. Macropsobrycon uruguayanae
  2. Macropsobrycon xinguensis

Macropsychanthus[uredi VE | uredi]

Macropsylla , Macropsyllidae , Macropsylloidea , Macroptatus , Macropterus , Macroptila , Macroptilium , Macroptychaster , Macropus , Macropygia , Macropyralis , Macropyxis , Macrora ,

Macroramphosus[uredi VE | uredi]

  1. Macroramphosus gracilis
  2. Macroramphosus scolopax

Macrorchis ,

Macroregonia[uredi VE | uredi]

Macroretroides , Macroretrus , Macrorevena , Macrorhabdium , Macrorhabdus ,

Macrorhamphosodes[uredi VE | uredi]

  1. Macrorhamphosodes platycheilus
  2. Macrorhamphosodes uradoi

Macrorhoptus[uredi VE | uredi]

Macrorhynchia , Macrorhynchus , Macrorhyncolus , Macrorileya , Macroropica , Macrorrhinia , Macrorrhyncha , Macrorrhyncha , Macrosaces , Macrosaldula , Macrosamanea , Macrosarisa , Macrosaspis , Macroscapha , Macroscelesia ,

Red Macroscelidea Butler, 1956[uredi VE | uredi]

Animalia → Bilateria → Deuterostomia → Chordata → Vertebrata → Gnathostomata → Tetrapoda → Mammalia → Theria → Eutheria

Macroscelides A. Smith, 1829[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Macroscelidea → Macroscelididae

Porodica Macroscelididae Bonaparte, 1838[uredi VE | uredi]

Animalia → Bilateria → Chordata → Vertebrata → Gnathostomata → Tetrapoda → Mammalia → Theria → Eutheria → Macroscelidea Macroscelidopsylla , Macroscenella , Macroscenella , Macrosciadium , Macroscincus , Macroscytalus , Macroseius , Macroselia , Macroselinum , Macrosemiidae , Macrosemiiformes , Macrosemimimus , Macrosemiocotzus , Macrosemius , Macrosemyra , Macrosenta , Macrosetella , Macrosia ,

Tribus Macrosiphini[uredi VE | uredi]

210 rodova Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Aphidoidea → Aphididae → Aphidinae Macrosiphonia , Macrosiphoniella , Macrosiphum ,

Macrosmia[uredi VE | uredi]

Macrosolen , Macrosoma , Macrosphenus , Macrosphyra , Macrospina ,

Macrospinosa[uredi VE | uredi]

  1. Macrospinosa cuja

Macrospora[uredi VE | uredi]

Macrosporites Renault † , Macrosporium , Macrostactobia , Macrosteles , Macrostemum , Macrostenomyia , Macrosternodesmidae , Macrosternodesmus , Macrosternus , Macrostomida ,

Porodica Macrostomidae Beneden E., 1870[uredi VE | uredi]

  1. Antromacrostomum Faubel, 1974
  2. Archimacrostomum Ferguson, 1954
  3. Axia Ferguson, 1954
  4. Bradburia Faubel, Blome & Cannon, 1994
  5. Dunwichia Faubel, Blome & Cannon, 1994
  6. Macrostomum Schmidt, 1848
  7. Omalostomum Beneden E., 1870
  8. Promacrostomum An der Lan, 1939
  9. Protomacrostomum Steinböck, 1935
  10. Psammomacrostomum Ax, 1966
  11. Scillivortex
  12. Siccomacrostomum Schmidt & Sopott-Ehlers, 1976
  13. Unsia

Animalia → Platyhelminthes → Rhabditophora Macrostomion ,

Podrazred Macrostomorpha Doe, 1986[uredi VE | uredi]

  1. Bradynectes Rieger, 1971
  2. Dolichomicrostomida
  3. Haplopharyngidae Meixner, 1938
  4. Macrostomidae Beneden E., 1870
  5. Myozona Marcus, 1949

Animalia → Platyhelminthes → Rhabditophora

Macrostomum Schmidt, 1848[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Rhabditophora → Macrostomidae Macrostomus , Macrostylidae , Macrostylis , Macrostylodes , Macrostylophora , Macrostylus , Macrostyphlus , Macrotarrhus ,

Tribus †Macrotarsiini[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Primates → Haplorrhini → Tarsiiformes → Omomyidae → Omomyinae Macrotarsina , Macrotarsipodes , Macrotarsipus ,

Macrotarsius Clark, 1941[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Primates → Haplorrhini → Tarsiiformes → Omomyidae → Omomyinae → Macrotarsiini Macrotarsomys , Macrotarsus , Macrotartessus , Macroteleia , Macrotelsonia , Macrotera , Macrotes , Macrothacheliella , Macrothamniella , Macrothamnion ,

Macrothamnium[uredi VE | uredi]

Plantae > Bryophyta > Bryopsida > Hypnales > Hylocomiaceae

Macrothele Ausserer, 1871[uredi VE | uredi]

  1. Macrothele abrupta Benoit, 1965
  2. Macrothele amamiensis Shimojana & Haupt, 1998
  3. Macrothele bannaensis Xu & Yin, 2001
  4. Macrothele calpeiana (Walckenaer, 1805) tipična
  5. Macrothele camerunensis Simon, 1903
  6. Macrothele cretica Kulczyński, 1903
  7. Macrothele decemnotata Simon, 1909
  8. Macrothele gigas Shimojana & Haupt, 1998
  9. Macrothele guizhouensis Hu & Li, 1986
  10. Macrothele holsti Pocock, 1901
  11. Macrothele hunanica Zhu & Song, 2000
  12. Macrothele incisa Benoit, 1965
  13. Macrothele maculata (Thorell, 1890)
  14. Macrothele maculata annamensis Hogg, 1922
  15. Macrothele menglunensis Li & Zha, 2013
  16. Macrothele monocirculata Xu & Yin, 2000
  17. Macrothele palpator Pocock, 1901
  18. Macrothele proserpina Simon, 1909
  19. Macrothele raveni Zhu, Li & Song, 2000
  20. Macrothele segmentata Simon, 1892
  21. Macrothele simplicata (Saito, 1933)
  22. Macrothele taiwanensis Shimojana & Haupt, 1998
  23. Macrothele triangularis Benoit, 1965
  24. Macrothele variabiis Pavesi, 1898
  25. Macrothele vidua Simon, 1906
  26. Macrothele yaginumai Shimojana & Haupt, 1998
  27. Macrothele yani Xu, Yin & Griswold, 2002
  28. Macrothele yunnanica Zhu & Song, 2000

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Hexathelidae

Macrothelinae Simon, 1892[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Hexathelidae

Macrothelypteris (H. Itô) Ching[uredi VE | uredi]

Plantae > Pteridophyta > Filicopsida > Polypodiales > Thelypteridaceae

Macrothemis[uredi VE | uredi]

Macrothricidae , Macrothrix , Macrothyatira , Macrothylacia , Macrothyma , Macrotimorus , Macrotina , Macrotinactis , Macrotis ,

Macrotocinclus[uredi VE | uredi]

  1. Macrotocinclus affinis

Macrotoma , Macrotomella , Macrotona , Macrotrachela , Macrotrachelia ,

Macrotrema[uredi VE | uredi]

  1. Macrotrema caligans

Macrotrichaphis , Macrotrigonia , Macrotrigonophorus ,

Macrotrophurus[uredi VE | uredi]

Macrotus Gray, 1843[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Microchiroptera → Phyllostomidae → Phyllostominae Macrotyloma , Macrotylus , Macrotyphula , Macrouridae ,

Macrourimegatrema Blend, Dronen & Armstrong, 2004[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Opecoelidae → Plagioporinae

Macrouroides[uredi VE | uredi]

  1. Macrouroides inflaticeps

Macrourus[uredi VE | uredi]

  1. Macrourus berglax
  2. Macrourus caml
  3. Macrourus carinatus
  4. Macrourus holotrachys
  5. Macrourus whitsoni

Macrovalsaria[uredi VE | uredi]

Macrovalva , Macrovalvitrematidae , Macrovalvitrematoides , Macrovanua , Macrovelia , Macroveliidae , Macroventuria , Macroversum , Macrovipera , Macroxenodes , Macroxenus , Macroxiphus , Macroxystra , Macrozafra , Macrozamia , Macrozelima , Macrozygona ,

Macru[uredi VE | uredi]

Macrulus ,

Macrurocyttus[uredi VE | uredi]

  1. Macrurocyttus acanthopodus

Macrurohelea ,

Macruromys[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Mammalia > Rodentia > Muridae

Macruronus[uredi VE | uredi]

  1. Macruronus capensis
  2. Macruronus maderensis
  3. Macruronus magellanicus
  4. Macruronus novaezelandiae

Macruropyxis[uredi VE | uredi]

Macrurosaurus Seeley, 1896 † , Macrus ,

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Ma