Dodatak:Popis vrsta:Pez

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Peze[uredi VE | uredi]

  1. Pezerpes

Pezi[uredi VE | uredi]

  1. Pezichthys
  2. Pezichus
  3. Pezicula
  4. Peziotrichum

Peziza[uredi VE | uredi]

  • Peziza albopileata
  • Peziza ammophila
  • Peziza ampliata
  • Peziza amplissima
  • Peziza apiculata
  • Peziza arenaria
  • Peziza arvernensis
  • Peziza assimilata
  • Peziza asterigma
  • Peziza atrovinosa
  • Peziza aurata
  • Peziza azureoides
  • Peziza badia
  • Peziza badiofusca
  • Peziza boltonii
  • Peziza brunneoatra
  • Peziza buxea
  • Peziza cerea
  • Peziza chlorophaea
  • Peziza congrex
  • Peziza depressa
  • Peziza domiciliana
  • Peziza echinospora
  • Peziza epixyla
  • Peziza fimeti
  • Peziza flavida
  • Peziza gerardii
  • Peziza granularis
  • Peziza granulosa
  • Peziza helotioides
  • Peziza hortensis
  • Peziza howsei
  • Peziza indiscreta
  • Peziza isabellina
  • Peziza labessiana
  • Peziza limnaea
  • Peziza lividula
  • Peziza luculenta
  • Peziza macrospora
  • Peziza megalochondra
  • Peziza merdae
  • Peziza michelii
  • Peziza micropus
  • Peziza moravecii
  • Peziza moseri
  • Peziza natrophila
  • Peziza nidulariformis
  • Peziza ninguis
  • Peziza nivalis
  • Peziza ostracoderma
  • Peziza palustris
  • Peziza petersii
  • Peziza phyllogena
  • Peziza praetervisa
  • Peziza prosthetica
  • Peziza proteana
  • Peziza pseudoammophila
  • Peziza pseudoviolacea
  • Peziza recedens
  • Peziza repanda
  • Peziza retiderma
  • Peziza rifaii
  • Peziza ripensis
  • Peziza saccardoana
  • Peziza sanguinea
  • Peziza saniosa
  • Peziza sepiatra
  • Peziza sterigmatizans
  • Peziza subisabellina
  • Peziza subrepanda
  • Peziza subumbrina
  • Peziza subviolacea
  • Peziza succosa
  • Peziza succosella
  • Peziza trachycarpa
  • Peziza udicola
  • Peziza vacini
  • Peziza varia
  • Peziza vesiculosa
  • Peziza violacea

Fungi > Ascomycota > Pezizomycetes > Pezizales > Pezizaceae

Pezizaceae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Amylascus, Boudiera, Cazia, Chromelosporium, Cleistoiodophanus, Elderia, Eremiomyces, Galactinia, Glischroderma, Hapsidomyces, Hydnoplicata, Hydnotryopsis, Iodophanus, Iodowynnea, Kalaharituber, Kimbropezia, Marcelleina, Mattirolomyces, Muciturbo, Mycoclelandia, Ostracoderma, Pachyella, Pachyphloeus, Peziza, Plicaria, Rhodopeziza, Ruhlandiella, Sarcosphaera, Scabropezia, Sphaerozone, Terfezia

Fungi > Ascomycota > Pezizomycetes > Pezizales

Pezizales J. Schröt., in Engler & Prantl, eds., 1894[uredi VE | uredi]

Opisthokonta → Holomycota → Fungi → Dikarya → Ascomycota → Pezizomycotina → Pezizomycetes

  1. Pezizella
  2. Pezizellaster

Razred Pezizomycetes O.E. Eriksson & K. Winka, 1997[uredi VE | uredi]

Eukaryota → Unikonta → Opisthokonta → Holomycota → Fungi → Dikarya → Ascomycota → Pezizomycotina

Podkoljeno Pezizomycotina O.E. Eriksson & K. Winka, 1997[uredi VE | uredi]

Eukaryota → Unikonta → Opisthokonta → Holomycota → Fungi → Dikarya → Ascomycota

Pezo[uredi VE | uredi]

  1. Pezochiton
  2. Pezodrymadusa
  3. Pezolepis
  4. Pezoloma
  5. Pezomantis
  6. Pezomela
  7. Pezopetes
  8. Pezophaps
  9. Pezoporus
  10. Pezotagasta
  11. Pezothrips