Dodatak:Popis vrsta:Ple

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Plea , Pleargus , Plebeia , Plebeiella , Plebeina , Plebeiogryllus , Plebejus , Plebicula , Plebidonax , Plebulina , Plecanium , Plecanium , Plecia , Plecodus , Plecoglossidae , Plecoglossus , Plecophorus , Plecoptera , Plecoptera , Plecoptera Burmeister, 1839 , Plecopterodea , Plecopterodes , Plecopteroidea , Plecopteromyces , Plecostachys , Plecothrix Shear , Plecotus , Plectacantha , Plectacantha , Plectagonidium , Plectagonidium , Plectania , Plectanocnema , Plectaster , Plectembolus , Plectidae , Plectina , Plectinella , Plectinella , Plectiscidea , Plectiscus , Plectobranchus , Plectocephalus , Plectochorus , Plectocomia , Plectocomiopsis , Plectocryptus , Plectocythere , Plectoderes , Plectoderma , Plectoderoides , Plectodinium , Plectodiscus , Plectodon , Plectodon , Plectofrondicularia , Plectofrondicularia , Plectogaster , Plectognathotrema , Plectogona , Plectogyranopsis , Plectogyranopsis , Plectolaimus , Plectomerus , Plectomillerella , Plectomillerella , Plectomya , Plectomyces , Plectonaemella , Plectonchus , Plectonema , Plectonemertes , Plectonemertidae , Plectoneura , Plectopeltis , Plectophanes , Plectophila , Plectophomella , Plectophomopsis , Plectopsebium , Plectopsis , Plectoptera , Plectoptilus , Plectopycnis , Plectopyramis , Plectopyramis , Plectorhagada , Plectorhinchus , Plectorhyncha , Plectoringa , Plectorrhiza , Plectosclerotes Stach & Pickh. † , Plectosira , Plectosphaera , Plectosphaerellaceae , Plectospira , Plectosporium , Plectothripa , Plectotrochammina , Plectotrochammina , Plectranthias , Plectranthus , Plectrelminthus , Plectreuridae , Plectreurys , Plectris , Plectritis , Plectroboarmia , Plectrobrachis , Plectrocerum , Plectrochilus , Plectrocnemia , Plectrocnemiella , Plectrocopus , Plectrocosma , Plectrocrania , Plectroctena , Plectrodera , Plectrodes , Plectrodiplosis , Plectrodontus , Plectrodus , Plectrogeniidae , Plectrogenium , Plectroglyphidodon , Plectrohyla , Plectromacronema , Plectromerus , Plectromodes , Plectrone , Plectronidiopsis , Plectronidium , Plectroniella , Plectroninia , Plectronotus , Plectrophenax , Plectrophora , Plectrophorus , Plectropomus , Plectropsyche , Plectropterna , Plectropterna gracilis , Plectropterna lineans , Plectropterna minitans , Plectropterus , Plectropygus , Plectroscapoides , Plectroscapus , Plectrotarsidae , Plectrotarsus , Plectrothrips , Plectrothrix , Plectrovirus , Plectrura , Plectrurus , Plectrypops , Plectus , Pleea , Pleesus , Plega , Plegaderus , Plegadiphilus , Plegadis , Plegapteryx , Plegmapteroides , Plegmapteropsis , Plegmapterus , Plegmatoptera , Plegmolepis , Plegmosphaera , Plegmosphaera , Plegmosphaera , Plegoperla , Plehnia , Plehniidae , Pleia , Pleiacanthus , Pleiarthrocerus , Pleidae , Pleioblastus , Pleiocarpidia , Pleiochaeta , Pleiochiton , Pleiocoryne , Pleiocraterium , Pleiomorpha , Pleione , Pleione , Pleiopatella , Pleioplana , Pleioplanidae , Pleioplectron , Pleiostachya , Pleiostomellina , Pleiotaxis , Pleisiocypridopsis , Pleistacantha , Pleistocerarius , Pleistodontes , Pleistophora , Pleistophoridae , Pleistophylla , Pleistosphaeroma , Plemeliella , Pleminia , Plemyria , Plemyriopsis , Plemyristis , Plenanemertes , Plenardoa , Plenaschopsis , Plenocaris , Plenocaris , Plenocaris , Plenocatenulis , Plenodomus , Plenoentactinia , Plenophysa , Plenotocepheus , Plenotrichaius , Plenotrichopsis , Plenotrichum , Plenozythia , Pleocarphus , Pleochaeta , Pleochaetis , Pleocola , Pleocoma , Pleocomidae , Pleocouturea , Pleocryptospora , Pleocyemata , Pleocystidium , Pleodendron , Pleodicyema , Pleodorina , Pleogibberella , Pleogynopteryx , Pleolophus , Pleomassariaceae , Pleomeliola , Pleomelogramma , Pleomerium , Pleomorphomonas , Pleomothra , Pleonaraius , Pleonarius , Pleonectoides , Pleonectria , Pleonexes , Pleonoporus , Pleonosporium , Pleonotrocta , Pleopardus , Pleopeltis , Pleophragmia , Pleophylla , Pleopis , Pleopodias , Pleopodoscia , Pleopsidium , Pleopsis , Pleorchiidae , Pleorchis , Pleorotus , Pleoscutula , Pleoseptum , Pleosphaerellula , Pleosphaeria , Pleosphaeriopsis Vain. , Pleospora , Pleosporaceae , Pleosporales , Pleosporites Y. Suzuki † , Pleosporonites R.T. Lange & P.H. Sm. † , Pleostigma , Pleotarsobius , Pleothrix , Pleoticus , Pleotomodes , Pleotomus , Pleotrachelus , Pleotrichiella , Pleotrichophorus , Pleotrochus , Pleradenophora , Pleraplysilla , Plerisca , Plerodia , Plerogonalia , Plerogone , Plerogyra , Plerogyra , Plerogyra , Pleroma , Pleromella , Pleromelloida , Pleromidae , Pleromonas , Pleroneura , Plerotes , Plerurus , Plesarionta , Plesiagraulos , Plesiamecephalus , Plesianones , Plesianthidium , Plesiastrea , Plesiastrea , Plesiatropha , Plesidielymella , Plesienchelys , Plesina , Plesiobaris , Plesiobasis , Plesiobatidae , Plesiobatis , Plesiobracon , Plesiocaryon , Plesiocedria , Plesiocera , Plesiochoffatia , Plesiochrysa , Plesiocleidochasma , Plesioclytus , Plesiocoelus , Plesiocoenia , Plesiocolochirus , Plesioconvexa , Plesiocoris , Plesiocyprellinae , Plesiocyprinella , Plesiocyprinellini , Plesiocystis , Plesiocystiscus , Plesiodactylactis , Plesiodamaeus , Plesiodelphax , Plesiodema , Plesiodesma , Plesiodexilla , Plesiodiadema , Plesiodiceras , Plesiodiceratinae , Plesiolaea , Plesiolauthia , Plesiolebias , Plesiolembos , Plesiolena , Plesiolepidotus , Plesiomalvinella , Plesiometra , Plesiomma , Plesiommata , Plesiomonas , Plesiomyzon , Plesionika , Plesiopalacephala , Plesiopanurgus , Plesiopelma , Plesiopenaeus , Plesioperla , Plesioperleidus , Plesiophantes , Plesiophrictus , Plesiophthorus , Plesiophyle , Plesiophyllum , Plesiophysa , Plesiopidae , Plesiopontonia , Plesiops , Plesiorutela , Plesiosaurs, , Plesioschendyla , Plesioserica , Plesiosmilia , Plesiospora , Plesiosternus , Plesiosticha , Plesiostigmodes , Plesiotethina , Plesiotettix , Plesiothalassius , Plesiothele , Plesiothoa , Plesiothrips , Plesiotrochus , Plesiotrygon , Plesiotypus , Plesiowensus , Plesiowithius , Plesiozonus , Plessisellus , Plestia , Plestiodon , Plethes , Plethiandra , Plethobasus , Plethocardiidae , Plethochaeta , Plethochaetigera , Plethocrossus , Plethodesmus , Plethodidae , Plethodoidea , Plethodon , Plethodontidae , Plethodontohyla , Plethodus , Plethokrossus , Pletholax , Plethopeltella , Plethopeltidae , Plethopeltides , Plethopeltis , Plethopeltoides , Plethopora , Plethoporella , Plethorchis , Plethotaenia , Plethus , Plethysmochaeta , Pletzenoppia , Pleurage , Pleuragramma , Pleurangium , Pleuranthodium , Pleuraphodius , Pleurasiga , Pleurasiga J. Schiller, 1925 , Pleurastraceae , Pleurastrophyceae , Pleurastrophyceae , Pleurastrophyceae , Pleurastrum , Pleurata , Pleurella , Pleurerythrops , Pleureterites , Pleuretra , Pleuricospora , Pleuridium , Pleuridium , Pleurigona , Pleurikodonta , Pleurinodus , Pleuriocardia , Pleuriocardiinae , Pleuristratoentactinia , Pleuristratoentactinia , Pleuroarium , Pleuroascus , Pleurobasidium , Pleurobema , Pleuroblepharidella , Pleuroblepharis , Pleurobrachia , Pleurobrachiidae , Pleurobranchaea , Pleurobranchidae , Pleurobranchus , Pleurocalyptus , Pleurocapsa , Pleurocarpaea , Pleurocatena , Pleurocera , Pleuroceras , Pleuroceridae , Pleurocerina , Pleurocerinella , Pleurochaete , Pleurochaetella , Pleurochila , Pleurochloridaceae , Pleurochloridella , Pleurochloridellaceae , Pleurochloris , Pleurochorium , Pleurochrysis , Pleurocladia , Pleurocladopsis , Pleurocladula , Pleurococcus , Pleurocodonellina , Pleurocolla , Pleurocollybia , Pleurocolpus , Pleuroconcha , Pleurocope , Pleurocopidae , Pleurocoronis , Pleurocrypta , Pleurocryptella , Pleurocryptina , Pleurocyathus , Pleurocybella , Pleurocyclos , Pleurocyclus , Pleurocyphoniscus , Pleurocytospora , Pleurodapis , Pleurodasys , Pleurodeles , Pleurodema , Pleurodesma , Pleurodesmatidae , Pleurodesmospora , Pleurodictyum , Pleurodirus , Pleurodiscidae , Pleurodiscus , Pleurodiscus , Pleurodomus , Pleurodon , Pleurodontes , Pleuroflammula , Pleurogaster , Pleurogenidae , Pleurogenoides , Pleurogeophilus , Pleurogona , Pleurogona , Pleurogona , Pleurogonium , Pleurogonius , Pleurogorgia , Pleurogrammus , Pleurogymnus , Pleurogyrus , Pleurolabus , Pleuroleptus , Pleurolithobius , Pleuroloma , Pleurolyrula , Pleuromalaxis , Pleuromamma , Pleuromastix , Pleuromenus , Pleuromeris , Pleuromonas , Pleuromya , Pleuromyidae , Pleuromyoidea , Pleurona , Pleuroncodes , Pleuronea , Pleuronea , Pleuronectes , Pleuronectidae , Pleuronectiformes , Pleuroneis , Pleuronema , Pleuronematida , Pleuronematidae , Pleuronichthys , Pleuronitis , Pleuronodes , Pleuronota , Pleuropappus , Pleuropedium , Pleurophascaceae , Pleurophascum , Pleuropholidae , Pleuropholis , Pleurophoma , Pleurophomopsis , Pleurophorella , Pleurophorina , Pleurophorina , Pleurophorus , Pleurophragmium , Pleurophricus , Pleurophycus , Pleurophyllia , Pleurophyllum , Pleurophyllum , Pleuroplaconema , Pleuroplacosphaeria , Pleuroplites , Pleuroplitidae , Pleuroplitoides , Pleuroploca , Pleuropodia , Pleuropogon , Pleuropoma , Pleuroporodesmus , Pleuroprion , Pleuroprucha , Pleuroptya , Pleuropus , Pleurorthotrichum , Pleurosauridae , Pleuroschizella , Pleuroscopus , Pleuroseta , Pleurosicya , Pleurosigma , Pleurosigmataceae , Pleurosignum , Pleurosira , Pleuroskelidion , Pleuroskelidion , Pleurosmilia , Pleurosoma , Pleurospermopsis , Pleurospermum , Pleurostachys , Pleurostauron , Pleurostaurum , Pleurostichidium , Pleurosticta , Pleurostoma , Pleurostomataceae , Pleurostomatida , Pleurostomella , Pleurostomellidae , Pleurostomelloides , Pleurostomelloides , Pleurostomophora , Pleurostromella , Pleurostylina , Pleurota , Pleurotaceae , Pleurotaeniopsis , Pleurotaenium , Pleurotellus , Pleurothallis , Pleurothallopsis , Pleurotheciopsis , Pleurothecium , Pleurothorax , Pleurothyriella , Pleurothyrium , Pleurotoichus , Pleurotomariidae , Pleurotomella , Pleurotopsis , Pleurotopsis , Pleurotricha , Pleurotrigonia , Pleurotrigoniinae , Pleurotrocha , Pleurotrochopsis , Pleurotropopseus , Pleurotroppopsis , Pleurotus , Pleurovularia , Pleuroxia , Pleuroxus , Pleurozia , Pleuroziaceae , Pleuroziales , Pleuroziopsaceae , Pleuroziopsis , Pleurozium , Pleusirus , Pleustes , Pleustidae , Pleustoides , Pleustomesus , Pleustostenus , Pleusymtes , Plexaura , Plexaurella , Plexauridae , Plexauridae , Plexechinidae , Plexechinus , Plexiopsis , Plexiphleps , Plexipomisis , Plexippica , Plexippoides , Plexippus , Plexitartessus ,

Pleb[uredi | uredi kôd]

Plebeiogryllus Randell, 1964[uredi | uredi kôd]

  1. Plebeiogryllus guttiventris (Walker, F., 1871)
  2. Plebeiogryllus guttiventris guttiventris (Walker, F., 1871)
  3. Plebeiogryllus guttiventris obscurus (Chopard, 1969)
  4. Plebeiogryllus plebejus (Saussure, 1877)
  5. Plebeiogryllus retiregularis Saeed, Azhar, M. Saeed & Yousuf, 2000
  6. Plebeiogryllus spurcatus (Walker, F., 1869)

Animalia → Arthropoda → Insecta → Orthoptera → Grylloidea → Gryllidae

Plebs Joseph & Framenau, 2012[uredi | uredi kôd]

  1. Plebs arleneae Joseph & Framenau, 2012
  2. Plebs arletteae Joseph & Framenau, 2012
  3. Plebs astridae (Strand, 1917)
  4. Plebs aurea (Saito, 1934)
  5. Plebs baotianmanensis (Hu, Wang & Wang, 1991)
  6. Plebs bradleyi (Keyserling, 1887)
  7. Plebs cyphoxis (Simon, 1908)
  8. Plebs eburnus (Keyserling, 1886)
  9. Plebs himalayaensis (Tikader, 1975)
  10. Plebs mitratus (Simon, 1895)
  11. Plebs neocaledonicus (Berland, 1924)
  12. Plebs oculosus (Zhu & Song, 1994)
  13. Plebs opacus Joseph & Framenau, 2012
  14. Plebs patricius Joseph & Framenau, 2012
  15. Plebs plumiopedellus (Yin, Wang & Zhang, 1987)
  16. Plebs poecilus (Zhu & Wang, 1994)
  17. Plebs rosemaryae Joseph & Framenau, 2012
  18. Plebs sachalinensis (Saito, 1934)
  19. Plebs salesi Joseph & Framenau, 2012
  20. Plebs sebastiani Joseph & Framenau, 2012
  21. Plebs tricentrus (Zhu & Song, 1994)
  22. Plebs yanbaruensis (Tanikawa, 2000)
  23. Plebs yebongsanensis Kim, Ye & Lee, 2014

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

Plec[uredi | uredi kôd]

Plecodus Boulenger, 1898[uredi | uredi kôd]

  1. Plecodus elaviae Poll, 1949
  2. Plecodus multidentatus Poll, 1952
  3. Plecodus paradoxus Boulenger, 1898
  4. Plecodus straeleni Poll, 1948

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Cichlidae

Plecoglossus Temminck & Schlegel, 1846[uredi | uredi kôd]

  1. Plecoglossus altivelis (Temminck & Schlegel, 1846)
  2. Plecoglossus altivelis altivelis (Temminck & Schlegel, 1846)
  3. Plecoglossus altivelis ryukyuensis Nishida, 1988

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Osmeriformes → Plecoglossidae

Red Plecoptera Burmeister, 1839; (obalčari)[uredi | uredi kôd]

  1. Antarctoperlaria
  2. Arctoperlaria
  3. Gulouidae Béthoux, Cui, Kondratieff, Stark & Ren, 2011
  4. Perlapsocidae Pinto & Pineiro, 2000
  5. Perlopseidae Martynov, 1940
  6. Fluminiperla Lin, 1980
  7. Idiastogyia Lin, 1986
  8. Kaptsheranga Sinitshenkova, 1985
  9. Marciperla Lin, 1986
  10. Mesonotoperla Riek, 1954
  11. Thaumatophora Riek, 1976

Animalia → Arthropoda → Insecta

Plecopteromyces Lichtw., Ferrington & López-Lastra[uredi | uredi kôd]

  1. Plecopteromyces leptoperlarum M.C. Williams & Lichtw., 2005
  2. Plecopteromyces patagoniensis Lichtw., Ferrington & López-Lastra, 1999
  3. Plecopteromyces trinotoperlarum M.C. Williams & Lichtw., 2005

Fungi → Zygomycota → Harpellales → Legeriomycetaceae

Plecostachys Hilliard & B.L.Burtt[uredi | uredi kôd]

  1. Plecostachys polifolia (Thunb.) Hilliard & B.L.Burtt
  2. Plecostachys serpyllifolia (P.J.Bergius) Hilliard & B.L.Burtt

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

Plecotus E. Geoffroy, 1818[uredi | uredi kôd]

  1. Plecotus alpinus Kiefer and Veith, 2002
  2. Plecotus ariel Thomas, 1911
  3. Plecotus auritus (Linnaeus, 1758)
  4. Plecotus austriacus (J. Fischer, 1829)
  5. Plecotus balensis Kruskop and Lavrenchenko, 2000
  6. Plecotus christiei Gray, 1838
  7. Plecotus homochrous Hodgson, 1847
  8. Plecotus kolombatovici Dulic, 1980
  9. Plecotus kozlovi Bobrinskii, 1926
  10. Plecotus macrobullaris Kuzyakin, 1965
  11. Plecotus ognevi Kishida, 1927
  12. Plecotus sacrimontis G. M. Allen, 1908
  13. Plecotus sardus Mucedda, Kiefer, Pidinchedda and Veith, 2002
  14. Plecotus strelkovi Spitzenberger, 2006
  15. Plecotus taivanus Yoshiyuki, 1991
  16. Plecotus teneriffae Barrett-Hamilton, 1907
  17. Plecotus turkmenicus Strelkov, 1988
  18. Plecotus wardi Thomas, 1911

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Vespertilionoidea → Vespertilionidae

izvori za vrste [1]
  1. Plectania

Plectembolus Millidge & Russell-Smith, 1992[uredi | uredi kôd]

  1. Plectembolus biflectus Millidge & Russell-Smith, 1992
  2. Plectembolus quadriflectus Millidge & Russell-Smith, 1992 tipična
  3. Plectembolus quinqueflectus Millidge & Russell-Smith, 1992
  4. Plectembolus similis Millidge & Russell-Smith, 1992
  5. Plectembolus triflectus Millidge & Russell-Smith, 1992

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Plectobranchus
  2. Plectocephalus
  3. Plectocomia
  4. Plectocomiopsis
  5. Plectocythere
  6. Plectoderma
  7. Plectodon
  8. Plectogaster
  9. Plectognathotrema
  10. Plectogona
  11. Plectolaimus
  12. Plectomerus
  13. Plectomyces
  14. Plectonaemella
  15. Plectonchus
  16. Plectonema
  17. Plectonemertes
  18. Plectopeltis

Plectophanes Bryant, 1935[uredi | uredi kôd]

  1. Plectophanes altus Forster, 1964
  2. Plectophanes archeyi Forster, 1964
  3. Plectophanes frontalis Bryant, 1935
  4. Plectophanes hollowayae Forster, 1964
  5. Plectophanes pilgrimi Forster, 1964

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Cycloctenidae

  1. Plectophomella
  2. Plectophomopsis
  3. Plectopsebium
  4. Plectoptilus
  5. Plectopycnis
  6. Plectorhagada
  7. Plectorhinchus

Plectorhinchus[uredi | uredi kôd]

  • Plectorhinchus albovittatus
  • Plectorhinchus ceylonensis
  • Plectorhinchus chaetodonoides
  • Plectorhinchus chrysotaenia
  • Plectorhinchus chubbi
  • Plectorhinchus cinctus
  • Plectorhinchus diagrammus
  • Plectorhinchus faetela
  • Plectorhinchus flavomaculatus
  • Plectorhinchus gaterinoides
  • Plectorhinchus gaterinus
  • Plectorhinchus gibbosus
  • Plectorhinchus harrawayi
  • Plectorhinchus lessonii
  • Plectorhinchus lineatus
  • Plectorhinchus macrolepis
  • Plectorhinchus macrospilus
  • Plectorhinchus mediterraneus, Narodni nazivi: Morski vepar
  • Plectorhinchus multivittatus
  • Plectorhinchus nigrus
  • Plectorhinchus obscurus
  • Plectorhinchus orientalis
  • Plectorhinchus paulayi
  • Plectorhinchus pictus
  • Plectorhinchus picus
  • Plectorhinchus plagiodesmus
  • Plectorhinchus playfairi
  • Plectorhinchus polytaenia
  • Plectorhinchus punctatissimus
  • Plectorhinchus schotaf
  • Plectorhinchus sordidus
  • Plectorhinchus umbrinus
  • Plectorhinchus unicolor
  • Plectorhinchus vittatus

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Haemulidae

Plectorhyncha[uredi | uredi kôd]

  1. Plectorrhiza
  2. Plectosira
  3. Plectosphaera
  4. Plectosporium
  5. Plectranthias
  6. Plectranthus
  7. Plectrelminthus
  8. Plectreurys
  9. Plectritis

Plectrocarpa Gillies[uredi | uredi kôd]

  1. Plectrocarpa rougesii Descole, O'Donell & Lourteig
  2. Plectrocarpa tetracantha Gillies ex Hook. & Arn.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Zygophyllales → Zygophyllaceae

  1. Plectrocerum
  2. Plectrochilus
  3. Plectrocnemia
  4. Plectrocnemiella
  5. Plectrocopus
  6. Plectrodera
  7. Plectrodontus
  8. Plectrogenium
  9. Plectroglyphidodon

Plectrohyla Brocchi, 1877 (42 sp.)[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Hylidae → Hylinae

  1. Plectromacronema
  2. Plectromerus
  3. Plectromodes
  4. Plectronidiopsis
  5. Plectronidium
  6. Plectroniella

Plectroninia Hinde, 1900[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Calcarea → Lithonida → Minchinellidae

  1. Plectronotus

Plectrophenax Stejneger, 1882[uredi | uredi kôd]

  1. Plectrophora
  2. Plectrophorus
  3. Plectropomus
  4. Plectropsyche
  5. Plectropterus
  6. Plectropygus
  7. Plectroscapoides
  8. Plectroscapus
  9. Plectrotarsus
  10. Plectrothrips
  11. Plectrothrix
  12. Plectrovirus
  13. Plectrura
  14. Plectrurus
  15. Plectrypops
  16. Plectus

Plee[uredi | uredi kôd]

  1. Pleea

Pleg[uredi | uredi kôd]

  1. Plega
  2. Plegadis

Plegma Gude, 1911[uredi | uredi kôd]

Animalia → Mollusca → Gastropoda → Pulmonata → Helicarionoidea → Helicarionidae → Helicarioninae

Pleh[uredi | uredi kôd]

  1. Plehnia

Plei[uredi | uredi kôd]

  1. Pleia
  2. Pleiacanthus
  3. Pleiarthrocerus
  4. Pleioblastus
  5. Pleiocarpidia
  6. Pleiochaeta
  7. Pleiochiton
  8. Pleiocoryne
  9. Pleiocraterium
  10. Pleione
  11. Pleione
  12. Pleiopatella
  13. Pleioplana
  14. Pleioplectron
  15. Pleiostachya
  16. Pleiostomellina
  17. Pleiotaxis
  18. Pleisiocypridopsis
  19. Pleistacantha
  20. Pleistophora
  21. Pleistosphaeroma

Plem[uredi | uredi kôd]

Nadtribus Pleminiiti Brunner von Wattenwyl, 1895[uredi | uredi kôd]

Tribus:
  1. Aphractini Brunner von Wattenwyl, 1895
  2. Cocconotini Brunner von Wattenwyl, 1895
  3. Eucocconotini Beier, 1960
  4. Homalaspidiini Otte, 1997
  5. Ischnomelini Beier, 1960
  6. Leptotettigini Beier, 1960
  7. Platyphyllini Brunner von Wattenwyl, 1895
  8. Pleminiini Brunner von Wattenwyl, 1895
  9. Pterophyllini Karny, 1925
  10. Teleutiini Beier, 1960

Animalia → Arthropoda → Insecta → Orthoptera → Tettigonioidea → Tettigoniidae

Plen[uredi | uredi kôd]

  1. Pleminia
  2. Plenanemertes
  3. Plenaschopsis
  4. Plenocatenulis
  5. Plenodomus
  6. Plenophysa
  7. Plenotocepheus
  8. Plenotrichaius
  9. Plenotrichopsis
  10. Plenotrichum
  11. Plenozythia

Pleo[uredi | uredi kôd]

  1. Pleocarphus
  2. Pleochaeta
  3. Pleochaetis

Pleocystidium C. Fisch, 1884[uredi | uredi kôd]

  1. Pleocystidium lundiae (Karling) M.W. Dick 2001
  2. Pleocystidium parasiticum C. Fisch 1884
  3. Pleocystidium pygmaeoides (Karling) M.W. Dick 2001

Chromista → Oomycota → Peronosporea → Olpidiopsidales → Olpidiopsidaceae

Pleocola[uredi | uredi kôd]

Animalia > Tardigrada > Heterotardigrada > Arthrotardigrada > Halechiniscidae

Pleocouturea[uredi | uredi kôd]

Fungi > Ascomycota

Pleocryptospora[uredi | uredi kôd]

Fungi > Ascomycota > Sordariomycetes > Diaporthales

Podred Pleocyemata Burkenroad, 1963[uredi | uredi kôd]

  1. Achelata Scholtz & Richter, 1995
  2. Anomura MacLeay, 1838
  3. Astacidea Latreille, 1802
  4. Axiidea de Saint Laurent, 1979
  5. Brachyura Latreille, 1802
  6. Caridea Latreille, 1817
  7. Gebiidea de Saint Laurent, 1979
  8. Glypheidea Van Straelen, 1925
  9. Polychelida Scholtz & Richter, 1995
  10. Procarididea Felgenhauer & Abele, 1983
  11. Stenopodidea Spence Bate, 1888

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda

  1. Pleodendron

Pleodicyema Nouvel, 1961[uredi | uredi kôd]

Animalia → Agnotozoa → Dicyemida → Rhombozoa → Dicyemidae

  1. Pleodorina
  2. Pleogibberella
  3. Pleomeliola
  4. Pleomelogramma
  5. Pleomerium
  6. Pleomorphomonas
  7. Pleomothra
  8. Pleonaraius
  9. Pleonarius
  10. Pleonectria
  11. Pleonoporus
  12. Pleonosporium
  13. Pleopeltis
  14. Pleophragmia
  15. Pleopis
  16. Pleopodias
  17. Pleopodoscia
  18. Pleopsidium
  19. Pleopsis

Pleorchis Railliet, 1896[uredi | uredi kôd]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Acanthocolpidae

  1. Pleorotus
  2. Pleoscutula
  3. Pleoseptum
  4. Pleosphaerellula
  5. Pleosphaeria
  6. Pleospora
  7. Pleostigma
  8. Pleotarsobius
  9. Pleothrix
  10. Pleoticus
  11. Pleotrichiella

Pler[uredi | uredi kôd]

  1. Pleradenophora

Pleraplysilla Topsent, 1905[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Dictyoceratida → Dysideidae

  1. Plerisca
  2. Plerodia

Pleroma Sollas, 1888[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Tetractinellida → Pleromidae

Porodica Pleromidae Sollas, 1888[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Tetractinellida

Plerotes K. Andersen, 1910[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Pteropodidae

  1. Plerurus

Ples[uredi | uredi kôd]

  1. Plesarionta

Podred †Plesiadapiformes Simons & Tattersall, 1972[uredi | uredi kôd]

  1. Microsyopoidea
  2. Pandemonium Van Valen 1994
  3. Paromomyoidea Simpson 1940
  4. Purgatoriidae Gunnell 1989

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Primates

Natporodica †Plesiadapoidea[uredi | uredi kôd]

  1. Carpolestidae Simpson 1935
  2. Chronolestes Beard and Wang 1995
  3. Picrodontidae Simpson 1937
  4. Plesiadapidae Trouessart 1897
  5. Saxonellidae Russell 1964

Animalia → Chordata → Mammalia → Primates → Euprimateformes

  1. Plesianones
  2. Plesiatropha
  3. Plesienchelys
  4. Plesiobaris
  5. Plesiobasis
  6. Plesiobatis
  7. Plesiocaryon

Plesiochoffatia G. Hahn & R. Hahn, 1999[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Allotheria → Multituberculata → Paulchoffatiidae → Paulchoffatiinae

Vidi Parachoffatia Hahn and Hahn 1998

Plesiochorus Looss, 1901[uredi | uredi kôd]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Gorgoderoidea → Gorgoderidae → Anporrhutinae

  1. Plesiochrysa
  2. Plesiocis
  3. Plesiocleidochasma
  4. Plesioclytus
  5. Plesiocystis
  6. Plesiocystiscus
  7. Plesiodamaeus

Potporodica Plesiogammarinae Kamaltynov, 1999[uredi | uredi kôd]

  1. Plesiogammarus Stebbing, 1899
  2. Sentogammarus Kamaltynov, 2002
  3. Supernogammarus Kamaltynov, 2002

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Amphipoda → Gammaroidea → Acanthogammaridae

  1. Plesiolebias

Plesiolena Goloboff & Platnick, 1987[uredi | uredi kôd]

  1. Plesiolena bonneti (Zapfe, 1961) tipična
  2. Plesiolena jorgelina Goloboff, 1994

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Actinopodidae

Plesiomonas[uredi | uredi kôd]

  1. Plesiomyzon
  2. Plesionika
  3. Plesiopelma
  4. Plesiopenaeus

Plesiophantes Heimer, 1981[uredi | uredi kôd]

  1. Plesiophantes joosti Heimer, 1981 tipična
  2. Plesiophantes simplex Tanasevitch, 1987
  3. Plesiophantes tanasevitchi Wunderlich, 2011

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Plesiophrictus
  2. Plesiophthorus
  3. Plesiopontonia
  4. Plesiops
  5. Plesioschendyla
  6. Plesiospora
  7. Plesiotettix

Plesiothele Raven, 1978[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Hexathelidae

Plesiothelinae Raven, 1980[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Hexathelidae

  1. Plesiothoa
  2. Plesiothrips
  3. Plesiotrochus
  4. Plesiotrygon
  5. Plesiowithius
  6. Plessisellus
  7. Plestiodon

Plet[uredi | uredi kôd]

  1. Plethes
  2. Plethiandra
  3. Plethobasus
  4. Plethocrossus
  5. Plethodesmus
  6. Plethodon
  7. Plethodontohyla
  8. Plethokrossus
  9. Pletholax
  10. Plethorchis
  11. Plethus
  12. Pletzenoppia

Pleu[uredi | uredi kôd]

  1. Pleurage
  2. Pleuragramma
  3. Pleurangium
  4. Pleuranthodium
  5. Pleurastrum
  6. Pleurata
  7. Pleurella
  8. Pleurerythrops
  9. Pleuretra
  10. Pleuricospora
  11. Pleuridium
  12. Pleuridium
  13. Pleuroarium
  14. Pleuroascus
  15. Pleurobasidium
  16. Pleurobema
  17. Pleuroblepharidella
  18. Pleuroblepharis
  19. Pleurobranchaea

Pleurobranchus Cuvier, 1804[uredi | uredi kôd]

Animalia → Mollusca → Gastropoda → Pleurobranchomorpha → Pleurobranchoidea → Pleurobranchidae

  1. Pleurocalyptus
  2. Pleurocapsa
  3. Pleurocarpaea
  4. Pleurocatena
  5. Pleurocera
  6. Pleuroceras
  7. Pleurochaete

Pleurochorium Schrammen, 1912[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Hexactinosida → Euretidae

  1. Pleurocladopsis
  2. Pleurocladula
  3. Pleurococcus
  4. Pleurocodonellina
  5. Pleurocolla
  6. Pleurocollybia
  7. Pleurocolpus
  8. Pleurocope
  9. Pleurocoronis
  10. Pleurocrypta
  11. Pleurocryptella
  12. Pleurocryptina
  13. Pleurocybella
  14. Pleurocyphoniscus
  15. Pleurocytospora
  16. Pleurodeles

Pleurodema Tschudi, 1838[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Leptodactylidae

  1. Pleurodesmospora
  2. Pleurodirus
  3. Pleurodiscus
  4. Pleurodiscus
  5. Pleurodomus
  6. Pleuroflammula
  7. Pleurogenoides
  8. Pleurogeophilus
  9. Pleurogonium
  10. Pleurogonius
  11. Pleurogrammus
  12. Pleurolabus
  13. Pleurolithobius
  14. Pleuroloma
  15. Pleuromalaxis
  16. Pleuromamma

Pleuromastix A.Scherffel, 1912[uredi | uredi kôd]

Chromista → Chromista incertae sedis

  1. Pleuromenus
  2. Pleuromeris
  3. Pleuroncodes
  4. Pleuronea
  5. Pleuronectes
  6. Pleuroneis
  7. Pleuronema

Pleuronematida[uredi | uredi kôd]

CiliophoraOligohymenophorea

  1. Pleuronichthys
  2. Pleuropappus
  3. Pleuropasta
  4. Pleuropedium
  5. Pleurophascum
  6. Pleurophoma
  7. Pleurophomopsis
  8. Pleurophragmium
  9. Pleurophricus
  10. Pleurophyllum
  11. Pleuroplaconema
  12. Pleuroplacosphaeria
  13. Pleuroplites
  14. Pleuroplitoides
  15. Pleuroploca
  16. Pleuropogon
  17. Pleuropoma
  18. Pleuroporodesmus
  19. Pleuroprion
  20. Pleuropus
  21. Pleurorthotrichum
  22. Pleuroscopus
  23. Pleurosicya
  24. Pleurosigma
  25. Pleurosignum
  26. Pleurospermopsis
  27. Pleurospermum
  28. Pleurostachys
  29. Pleurostauron
  30. Pleurostichidium
  31. Pleurosticta

Pleurostigmophora[uredi | uredi kôd]

  1. Craterostigmomorpha
  2. Geophilomorpha
  3. Lithobiomorpha
  4. Scolopendromorpha

Animalia → Arthropoda → Chilopoda

  1. Pleurostoma
  2. Pleurostomophora
  3. Pleurostromella
  4. Pleurotaeniopsis
  5. Pleurotaenium
  6. Pleurotellus
  7. Pleurothallis
  8. Pleurothallopsis
  9. Pleurotheciopsis
  10. Pleurothecium
  11. Pleurothorax
  12. Pleurothyriella
  13. Pleurothyrium
  14. Pleurotoichus
  15. Pleurotomella
  16. Pleurotopsis
  17. Pleurotricha
  18. Pleurotrocha
  19. Pleurotrochopsis
  20. Pleurotus
  21. Pleurovularia
  22. Pleuroxia
  23. Pleuroxus
  24. Pleurozia
  25. Pleuroziopsis
  26. Pleurozium

Plex[uredi | uredi kôd]

Plexipomisis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Cnidaria > Anthozoa > Alcyonacea > Isididae >

Plexippoides Prószyński, 1984[uredi | uredi kôd]

  1. Plexippoides annulipedis (Saito, 1939)
  2. Plexippoides arkit Logunov & Rakov, 1998
  3. Plexippoides biprocessiger (Lessert, 1927)
  4. Plexippoides cornutus Xie & Peng, 1993
  5. Plexippoides digitatus Peng & Li, 2002
  6. Plexippoides dilucidus Próchniewicz, 1990
  7. Plexippoides discifer (Schenkel, 1953)
  8. Plexippoides doenitzi (Karsch, 1879)
  9. Plexippoides flavescens (O. Pickard-Cambridge, 1872) tipična vrsta
  10. Plexippoides gestroi (Dalmas, 1920)
  11. Plexippoides jinlini Yang, Zhu & Song, 2006
  12. Plexippoides longus Zhu et al., 2005
  13. Plexippoides meniscatus Yang, Zhu & Song, 2006
  14. Plexippoides nishitakensis (Strand, 1907)
  15. Plexippoides potanini Prószyński, 1984
  16. Plexippoides regius Wesolowska, 1981
  17. Plexippoides regiusoides Peng & Li, 2008
  18. Plexippoides szechuanensis Logunov, 1993
  19. Plexippoides tristis Próchniewicz, 1990
  20. Plexippoides validus Xie & Yin, 1991
  21. Plexippoides zhangi Peng et al., 1998

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Salticidae

Plexippus C. L. Koch, 1846[uredi | uredi kôd]

  1. Plexippus andamanensis (Tikader, 1977)
  2. Plexippus aper Thorell, 1881
  3. Plexippus auberti Lessert, 1925
  4. Plexippus baro Wesolowska & Tomasiewicz, 2008
  5. Plexippus bhutani Zabka, 1990
  6. Plexippus brachypus Thorell, 1881
  7. Plexippus calcutaensis (Tikader, 1974)
  8. Plexippus clemens (O. Pickard-Cambridge, 1872)
  9. Plexippus coccinatus Thorell, 1895
  10. Plexippus devorans (O. Pickard-Cambridge, 1872)
  11. Plexippus frendens Thorell, 1881
  12. Plexippus fuscus Rollard & Wesolowska, 2002
  13. Plexippus gajbei Karthikeyani & Kannan, 2013
  14. Plexippus incognitus Dönitz & Strand, 1906
  15. Plexippus insulanus Thorell, 1881
  16. Plexippus iranus Logunov, 2009
  17. Plexippus kondarensis (Charitonov, 1951)
  18. Plexippus lutescens Wesolowska, 2011
  19. Plexippus luteus Badcock, 1932
  20. Plexippus minor Wesolowska & van Harten, 2010
  21. Plexippus niccensis Strand, 1906
  22. Plexippus ochropsis Thorell, 1881
  23. 'Plexippus paykulli' (Audouin, 1826) tipična vrsta
  24. Plexippus paykulli nigrescens (Berland, 1933)
  25. Plexippus perfidus Thorell, 1895
  26. Plexippus petersi (Karsch, 1878)
  27. Plexippus phyllus Karsch, 1878
  28. Plexippus pokharae Zabka, 1990
  29. Plexippus pseudopaykulli Sen et al., 2015
  30. Plexippus redimitus Simon, 1902
  31. Plexippus robustus (Bösenberg & Lenz, 1895)
  32. Plexippus rubrogularis Simon, 1902
  33. Plexippus seladonicus C. L. Koch, 1846
  34. Plexippus setipes Karsch, 1879
  35. Plexippus stridulator Pocock, 1899
  36. Plexippus taeniatus C. L. Koch, 1846
  37. Plexippus tortilis Simon, 1902
  38. Plexippus tsholotsho Wesolowska, 2011
  39. Plexippus wesolowskae Biswas & Raychaudhuri, 1998
  40. Plexippus yinae Peng & Li, 2003
  41. Plexippus zabkai Biswas, 1999

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Salticidae

Plexitartessus Evans, 1981[uredi | uredi kôd]

  1. Plexitartessus brandti Evans 1981
  2. Plexitartessus extremus Evans 1981
  3. Plexitartessus hambledonensis Evans 1981
  4. Plexitartessus macalpinei Evans 1981
  5. Plexitartessus pulchellus Spångberg 1878
  6. Plexitartessus smithersi Evans 1981

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Membracoidea → Cicadellidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. ITIS Plecotus E. Geoffroy, 1818
  2. ITIS Plerotes K. Andersen, 1910
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r [1] WoRMS Pleurobranchus
  4. Pease, W.H. (1868). Descriptions of marine Gasteropodae, inhabiting Polynesia. American Journal of Conchology, 4(2): 71-80, Pls. 7-10.
  5. AlgaeBase Pleuromastix

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Pl