Dodatak:Popis vrsta:Pot

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Potamalosa , Potamanaxas , Potamanthidae , Potamanthidae , Potamanthoidea , Potamanthus , Potamanthus Pictet, 1845 , Potamarcha , Potamarius , Potamethus , Potamia , Potamidae , Potamididae , Potamilla , Potamilus , Potamiscus , Potamites , Potamium , Potamobatrachus , Potamocarcinus , Potamochoerus , Potamocloeon Gillies, 1990 , Potamocorbula , Potamocorbula , Potamocypoda , Potamocypris , Potamogale , Potamogeton , Potamogetonaceae , Potamolepidae , Potamolepis , Potamomusa , Potamomya , Potamomyces , Potamon , Potamonautes , Potamonautidae , Potamonemus , Potamoperla , Potamophila , Potamophloios , Potamophylax , Potamopyrgus , Potamorhina , Potamorrhaphis , Potamosilurus , Potamothrissa , Potamothrix , Potamotrygon , Potamotrygonidae , Potamyia , Potanichthys , Potaninia , Potanthus , Potarophytum , Potaspina , Potebniamyces , Potemnemus , Potentilla , Potentillomyia , Potentillopsis , Poteranthera , Poteriochroomonas , Poteriodendron , Poteriophorus , Poteriothorax , Poterium , Poterpes , Potexvirus , Pothaeus , Pothametus , Pothoidium , Pothos , Pothyne , Potiaete , Potiapua , Potiatuca , Potiaxixa , Poticuara , Potidoma , Potimirim , Potiosa , Potisangaba , Potnia , Potniarcha , Potnioides , Potomotyphlus , Potoroidae , Potorous , Potos , Potosa , Potosia , Potosites , Potridiscus , Potthastia , Pottia , Pottia , Pottiaceae , Pottiales , Pottiopsis , Pottsiela , Pottsiella , Pottsiellidae , Pottsiocles , Pottsiscalisetosus , Potua , Potyviridae , Potyvirus ,

Pota[uredi VE | uredi]

  1. Potamalosa
  2. Potamarcha
  3. Potamarius
  4. Potamethus

Porodica Potamidae[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Potamoidea

  1. Potamilla
  2. Potamilus

Potporodica Potaminae Ortmann, 1896[uredi VE | uredi]

  1. Acanthopotamon Kemp, 1918
  2. Alcomon Yeo & Ng, 2007
  3. Himalayapotamon Pretzmann, 1966
  4. Lobothelphusa Bouvier, 1917
  5. Paratelphusula Alcock, 1909
  6. Potamon Savigny, 1816
  7. Socotra Cumberlidge & Wranik, 2002
  8. Socotrapotamon Apel & Brandis, 2000

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Potamoidea → Potamidae

Potporodica Potamiscinae Bott, 1970[uredi VE | uredi]

  1. Acartiapotamon Dai, 1999
  2. Allopotamon Ng, 1988
  3. Amamiku Naruse, Segawa & Shokita, 2004
  4. Aparapotamon Dai & Chen, 1985
  5. Apotamonautes Dai, 1993
  6. Artopotamon Dai & Chen, 1984
  7. Aspermon Yeo & Ng, 2007
  8. Badistemon Yeo & Ng, 2007
  9. Balssipotamon Dang & Hô, 2008
  10. Beccumon Yeo & Ng, 2007
  11. Bottapotamon Türkay & Dai, 1997
  12. Candidiopotamon Bott, 1967
  13. Carpomon S. H. Tan & Ng, 1998
  14. Cerberusa Holthuis, 1979
  15. Chinapotamon Dai & Naiyanetr, 1994
  16. Cryptopotamon Ng, 1992
  17. Daipotamon Ng & Trontelj, 1996
  18. Dalatomon Dang & Hô, 2007
  19. Demanietta Bott, 1966
  20. Doimon Yeo & Ng, 2007
  21. Donopotamon Dang & Hô, 2005
  22. Dromothelphusa Naiyanetr, 1992
  23. Eosamon Yeo & Ng, 2007
  24. Erebusa Yeo & Ng, 1999
  25. Esanpotamon Naiyanetr & Ng, 1997
  26. Flabellamon Ng, 1996
  27. Geothelphusa Stimpson, 1858
  28. Hainanpotamon Dai, 1995
  29. Heterochelamon Türkay & Dai, 1997
  30. Huananpotamon Dai & Ng, 1994
  31. Ibanum Ng, 1995
  32. Indochinamon Yeo & Ng, 2007
  33. Inlethelphusa Yeo & Ng, 2007
  34. Insulamon Ng & Takeda, 1992
  35. Iomon Yeo & Ng, 2007
  36. Isolapotamon Bott, 1968
  37. Johora Bott, 1966
  38. Kanpotamon Ng & Naiyanetr, 1993
  39. Kempamon Yeo & Ng, 2007
  40. Kukrimon Yeo & Ng, 2007
  41. Lacunipotamon Tai, Song, He, Cao, Xu & Zhong, 1975
  42. Laevimon Yeo & Ng, 2005
  43. Larnaudia Bott, 1966
  44. Latopotamon Dai & Türkay, 1997
  45. Lophopotamon Dai, 1999
  46. Malayopotamon Bott, 1968
  47. Mediapotamon Türkay & Dai, 1997
  48. Megacephalomon Yeo & Ng, 2007
  49. Mindoron Ng & Takeda, 1992
  50. Minpotamon Dai & Türkay, 1997
  51. Nanhaipotamon Bott, 1968
  52. Neilupotamon Dai & Türkay, 1997
  53. Nemoron Ng, 1996
  54. Neolarnaudia Türkay & Naiyanetr, 1987
  55. Neotiwaripotamon Dai & Naiyanetr, 1994
  56. Ovitamon Ng & Takeda, 1992
  57. Parapotamon de Man, 1907
  58. Parapotamonoides Dai, 1990
  59. Pararanguna Dai & Chen, 1984
  60. Parvuspotamon Dai & Bo, 1994
  61. Phaibulamon Ng, 1992
  62. Pilosamon Ng, 1996
  63. Planumon Yeo & Ng, 2007
  64. Potamiscus Alcock, 1909
  65. Pudaengon Ng & Naiyanetr, 1995
  66. Pupamon Yeo & Ng, 2007
  67. Qianpotamon Dai, 1995
  68. Quadramon Yeo & Ng, 2007
  69. Rathbunamon Ng, 1996
  70. Ryukyum Ng & Shokita, 1995
  71. Setosamon Yeo & Ng, 2007
  72. Shanphusa Yeo & Ng, 2007
  73. Sinolapotamon Tai & Sung, 1975
  74. Sinopotamon Bott, 1967
  75. Stelomon Yeo & Naiyanetr, 2000
  76. Stoliczia Bott, 1966
  77. Takpotamon Brandis, 2002
  78. Tenuilapotamon Dai, Song, Li, Chen, Wang & Hu, 1984
  79. Tenuipotamon Dai, 1990
  80. Teretamon Yeo & Ng, 2007
  81. Terrapotamon Ng, 1986
  82. Thaiphusa Ng & Naiyanetr, 1993
  83. Thaipotamon Ng & Naiyanetr, 1993
  84. Tiwaripotamon Bott, 1970
  85. Tomaculamon Yeo & Ng, 1997
  86. Trichopotamon Dai & Chen, 1984
  87. Vadosapotamon Dai & Türkay, 1997
  88. Vietopotamon Dang & Hô, 2002
  89. Villopotamon Dang & Hô, 2003
  90. Yarepotamon Dai & Türkay, 1997

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Potamoidea → Potamidae

  1. Potamiscus

Potamites[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Reptilia → Squamata → Gymnophthalmidae

  1. Potamium
  2. Potamobatrachus
  3. Potamocarcinus

Tribus Potamochoerini Gray, 1873[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Artiodactyla → Suidae → Suinae

Potamochoerus Gray, 1854[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Artiodactyla → Suidae → Suinae → Potamochoerini

  1. Potamocorbula
  2. Potamocypoda
  3. Potamocypris

Potamogale Du Chaillu, 1860[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Afrosoricida → Tenrecomorpha → Tenrecidae → Potamogalinae

Potporodica Potamogalinae Allman, 1865[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Afrosoricida → Tenrecomorpha → Tenrecidae

  1. Potamogeton

Potamoidea[uredi VE | uredi]

  • Porodica: Potamidae

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda

Porodica Potamolepidae Brien, 1967[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida

Potamolepis Marshall, 1883[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida → Potamolepidae

  1. Potamomyces
  2. Potamon
  3. Potamonautes
  4. Potamonemus
  5. Potamophila

Potamophloios Brien, 1970[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida → Potamolepidae

  1. Potamophylax
  2. Potamopyrgus
  3. Potamorhina
  4. Potamorrhaphis
  5. Potamosilurus
  6. Potamothrissa
  7. Potamothrix
  8. Potamotrygon

Potamotyphlus Taylor, 1968[uredi VE | uredi]

  1. Potamotyphlus kaupii (Berthold, 1859)

Animalia → Chordata → Amphibia → Gymnophiona → Typhlonectidae

  1. Potamyia
  2. Potaninia
  3. Potarophytum
  4. Potaspina

Pote[uredi VE | uredi]

  1. Potebniamyces
  2. Potemnemus

Potentilla[uredi VE | uredi]

  1. Potentilla acuminata
  2. Potentilla adenotricha
  3. Potentilla adriatica
  4. Potentilla agrimonioides
  5. Potentilla ala-arczae
  6. Potentilla aladaghensis
  7. Potentilla alba
  8. Potentilla albiflora
  9. Potentilla alchimilloides
  10. Potentilla aleutica
  11. Potentilla algida
  12. Potentilla alluvialis
  13. Potentilla alpicola
  14. Potentilla alsatica
  15. Potentilla ambigens
  16. Potentilla anachoretica
  17. Potentilla anadyrensis
  18. Potentilla anatolica
  19. Potentilla ancistrifolia
  20. Potentilla angarensis
  21. Potentilla angelliae
  22. Potentilla anglica
  23. Potentilla angustiloba
  24. Potentilla anjuica
  25. Potentilla apennina
  26. Potentilla aphanes
  27. Potentilla arcadiensis
  28. Potentilla arctica
  29. Potentilla arctoalaskensis
  30. Potentilla arenosa
  31. Potentilla argaea
  32. Potentilla argentea
  33. Potentilla argenteiformis
  34. Potentilla argyroloma
  35. Potentilla argyrophylla
  36. Potentilla armeniaca
  37. Potentilla articulata
  38. Potentilla asinaria
  39. Potentilla asperrima
  40. Potentilla assalemica
  41. Potentilla astracanica
  42. Potentilla astragalifolia
  43. Potentilla asturica
  44. Potentilla aucheriana
  45. Potentilla aurantiaca
  46. Potentilla aurea
  47. Potentilla bactriana
  48. Potentilla balansae
  49. Potentilla balkharica
  50. Potentilla baltistana
  51. Potentilla basaltica
  52. Potentilla beringensis
  53. Potentilla beringii
  54. Potentilla betonicifolia
  55. Potentilla bhutanica
  56. Potentilla biennis
  57. Potentilla biflora
  58. Potentilla bipinnatifida
  59. Potentilla bishkekensis
  60. Potentilla blanda
  61. Potentilla borealis
  62. Potentilla botschantzeviana
  63. Potentilla brachypetala
  64. Potentilla brauneana
  65. Potentilla brevifolia
  66. Potentilla brevifoliolata
  67. Potentilla brooksensis
  68. Potentilla bryoides
  69. Potentilla buccoana
  70. Potentilla bungei
  71. Potentilla burjatica
  72. Potentilla burmanica
  73. Potentilla butandae
  74. Potentilla butkovii
  75. Potentilla calabra
  76. Potentilla caliginosa
  77. Potentilla camillae
  78. Potentilla canadensis
  79. Potentilla candicans
  80. Potentilla cappadocica
  81. Potentilla carduchorum
  82. Potentilla carniolica
  83. Potentilla caulescens
  84. Potentilla centigrana
  85. Potentilla chalchorum
  86. Potentilla chamaeleo
  87. Potentilla chamissonis
  88. Potentilla chenteica
  89. Potentilla chinensis
  90. Potentilla chionea
  91. Potentilla chrysantha
  92. Potentilla chulensis
  93. Potentilla cinerea
  94. Potentilla clandestina
  95. Potentilla clarkei
  96. Potentilla clusiana
  97. Potentilla coelestis
  98. Potentilla collina
  99. Potentilla compacta
  100. Potentilla concinna
  101. Potentilla conferta
  102. Potentilla coreana
  103. Potentilla coriacea
  104. Potentilla coriandrifolia
  105. Potentilla cottamii
  106. Potentilla crantzii
  107. Potentilla crassinervia
  108. Potentilla crenulata
  109. Potentilla crinita
  110. Potentilla cristae
  111. Potentilla cryeri
  112. Potentilla cryptophila
  113. Potentilla cryptotaeniae
  114. Potentilla curviseta
  115. Potentilla czegitunica
  116. Potentilla daghestanica
  117. Potentilla darvazica
  118. Potentilla davisii
  119. Potentilla delavayi
  120. Potentilla delphinensis
  121. Potentilla demotica
  122. Potentilla dentata
  123. Potentilla deorum
  124. Potentilla desertorum
  125. Potentilla detommasii
  126. Potentilla dezhnevii
  127. Potentilla dickinsii
  128. Potentilla discipulorum
  129. Potentilla discolor
  130. Potentilla diskleii
  131. Potentilla divaricata
  132. Potentilla diversifolia
  133. Potentilla divina
  134. Potentilla doddsii
  135. Potentilla doerfleri
  136. Potentilla dombeyi
  137. Potentilla doubjonneana
  138. Potentilla drummondii
  139. Potentilla drymeja
  140. Potentilla durangensis
  141. Potentilla echizenensis
  142. Potentilla effusa
  143. Potentilla ehrenbergiana
  144. Potentilla elatior
  145. Potentilla elegans
  146. Potentilla elvendensis
  147. Potentilla emilii-popii
  148. Potentilla erecta
  149. Potentilla eriocarpa
  150. Potentilla eversmanniana
  151. Potentilla evestita
  152. Potentilla exuta
  153. Potentilla fedtschenkoana
  154. Potentilla ferganensis
  155. Potentilla flabellata
  156. Potentilla flabellifolia
  157. Potentilla flaccida
  158. Potentilla flagellaris
  159. Potentilla flavida
  160. Potentilla foersteriana
  161. Potentilla fragarioides
  162. Potentilla fragiformis
  163. Potentilla freyniana
  164. Potentilla frigida
  165. Potentilla furcata
  166. Potentilla gabarae
  167. Potentilla gaubeana
  168. Potentilla geranioides
  169. Potentilla ghazniensis
  170. Potentilla gilgitica
  171. Potentilla glaucescens
  172. Potentilla gobica
  173. Potentilla goldmanii
  174. Potentilla gordiaginii
  175. Potentilla gorganica
  176. Potentilla gorodkovii
  177. Potentilla gracilis
  178. Potentilla gracillima
  179. Potentilla grammopetala
  180. Potentilla grandiflora
  181. Potentilla grandiloba
  182. Potentilla granulosa
  183. Potentilla grayi
  184. Potentilla griffithii
  185. Potentilla grisea
  186. Potentilla guilliermondii
  187. Potentilla hara-kurosawae
  188. Potentilla haynaldiana
  189. Potentilla heptaphylla
  190. Potentilla heterosepala
  191. Potentilla hickmanii
  192. Potentilla hilbigii
  193. Potentilla hippiana
  194. Potentilla hirta
  195. Potentilla hispanica
  196. Potentilla holmgrenii
  197. Potentilla hololeuca
  198. Potentilla hookeriana
  199. Potentilla horrida
  200. Potentilla hubsugulica
  201. Potentilla humifusa
  202. Potentilla hyparctica
  203. Potentilla hypargyrea
  204. Potentilla ibrahimiana
  205. Potentilla ikonnikovii
  206. Potentilla illudens
  207. Potentilla imbricata
  208. Potentilla imerethica
  209. Potentilla incana
  210. Potentilla inclinata
  211. Potentilla indica
  212. Potentilla inopinata
  213. Potentilla insularis
  214. Potentilla intermedia
  215. Potentilla iranica
  216. Potentilla isaurica
  217. Potentilla ivanoviae
  218. Potentilla jenissejensis
  219. Potentilla jepsonii
  220. Potentilla jiaozishanensis
  221. Potentilla johanniniana
  222. Potentilla johnstonii
  223. Potentilla junatovii
  224. Potentilla kamelinii
  225. Potentilla kandavensis
  226. Potentilla karakoramica
  227. Potentilla karatavica
  228. Potentilla kashmirica
  229. Potentilla khanminczunii
  230. Potentilla kionaea
  231. Potentilla kotschyana
  232. Potentilla kryloviana
  233. Potentilla kurdica
  234. Potentilla laevipes
  235. Potentilla laevissima
  236. Potentilla lancinata
  237. Potentilla lazica
  238. Potentilla lenae
  239. Potentilla leptopetala
  240. Potentilla leschenaultiana
  241. Potentilla leucophylla
  242. Potentilla leucopolitana
  243. Potentilla libanotica
  244. Potentilla lignipes
  245. Potentilla limprichtii
  246. Potentilla lindackeri
  247. Potentilla lomakinii
  248. Potentilla longifolia
  249. Potentilla longipes
  250. Potentilla lozani
  251. Potentilla lyngei
  252. Potentilla macdonaldii
  253. Potentilla macounii
  254. Potentilla macrantha
  255. Potentilla macropoda
  256. Potentilla macrosepala
  257. Potentilla madrensis
  258. Potentilla makaluensis
  259. Potentilla mallota
  260. Potentilla masakii
  261. Potentilla matsumurae
  262. Potentilla maura
  263. Potentilla megalantha
  264. Potentilla mexiae
  265. Potentilla meyeri
  266. Potentilla micrantha
  267. Potentilla microcontigua
  268. Potentilla micropeduncularis
  269. Potentilla millefolia
  270. Potentilla mixta
  271. Potentilla mollissima
  272. Potentilla monanthes
  273. Potentilla mongolica
  274. Potentilla montana
  275. Potentilla montenegrina
  276. Potentilla montisvictoriae
  277. Potentilla morefieldii
  278. Potentilla mujensis
  279. Potentilla muldaschevii
  280. Potentilla multicaulis
  281. Potentilla multiceps
  282. Potentilla multifida
  283. Potentilla multijuga
  284. Potentilla multisecta
  285. Potentilla murrayi
  286. Potentilla nanopetala
  287. Potentilla nebulosa
  288. Potentilla nepalensis
  289. Potentilla nerimaniae
  290. Potentilla nervata
  291. Potentilla nervosa
  292. Potentilla nevadensis
  293. Potentilla newberryi
  294. Potentilla nicici
  295. Potentilla nitida
  296. Potentilla nivalis
  297. Potentilla nivea
  298. Potentilla nordmanniana
  299. Potentilla norvegica
  300. Potentilla nuda
  301. Potentilla nurensis
  302. Potentilla oaxacana
  303. Potentilla oblanceolata
  304. Potentilla okensis
  305. Potentilla olchonensis
  306. Potentilla omeiensis
  307. Potentilla omissa
  308. Potentilla ovina
  309. Potentilla oweriniana
  310. Potentilla ozjorensis
  311. Potentilla palmeri
  312. Potentilla pamirica
  313. Potentilla pamiroalaica
  314. Potentilla panigrahiana
  315. Potentilla pannifolia
  316. Potentilla pannosa
  317. Potentilla pantotricha
  318. Potentilla patula
  319. Potentilla paucidentata
  320. Potentilla pectinisecta
  321. Potentilla pedata
  322. Potentilla pendula
  323. Potentilla penniphylla
  324. Potentilla pensylvanica
  325. Potentilla perpusilla
  326. Potentilla persica
  327. Potentilla petraea
  328. Potentilla petrovskyi
  329. Potentilla pimpinelloides
  330. Potentilla pindicola
  331. Potentilla plattensis
  332. Potentilla plumosa
  333. Potentilla polyjosephiana
  334. Potentilla porphyrantha
  335. Potentilla potaninii
  336. Potentilla praecox
  337. Potentilla pringlei
  338. Potentilla protea
  339. Potentilla psammophila
  340. Potentilla pseudosericea
  341. Potentilla psychrophila
  342. Potentilla pulchella
  343. Potentilla pulcherrima
  344. Potentilla pulvinaris
  345. Potentilla pulviniformis
  346. Potentilla purpurea
  347. Potentilla pusilla
  348. Potentilla pyrenaica
  349. Potentilla queretarensis
  350. Potentilla radiata
  351. Potentilla ranunculoides
  352. Potentilla recensita
  353. Potentilla recta
  354. Potentilla reptans
  355. Potentilla reuteri
  356. Potentilla rhenana
  357. Potentilla rhipidophylla
  358. Potentilla rhyolitica
  359. Potentilla richardii
  360. Potentilla rigidula
  361. Potentilla rigoana
  362. Potentilla rimicola
  363. Potentilla riparia
  364. Potentilla rivalis
  365. Potentilla robbinsiana
  366. Potentilla rosulifera
  367. Potentilla rubella
  368. Potentilla rubida
  369. Potentilla rubra
  370. Potentilla rubricaulis
  371. Potentilla rudolfii
  372. Potentilla rupifraga
  373. Potentilla rupincola
  374. Potentilla ruprechtii
  375. Potentilla safronoviae
  376. Potentilla sajanensis
  377. Potentilla salsa
  378. Potentilla sanguisorba
  379. Potentilla saposhnikovii
  380. Potentilla saundersiana
  381. Potentilla savvalensis
  382. Potentilla saxifraga
  383. Potentilla scandica
  384. Potentilla schmakovii
  385. Potentilla schrenkiana
  386. Potentilla schugnanica
  387. Potentilla schultzii
  388. Potentilla scotica
  389. Potentilla seidlitziana
  390. Potentilla sergievskajae
  391. Potentilla sericea
  392. Potentilla serrata
  393. Potentilla sierrae-blancae
  394. Potentilla sikkimensis
  395. Potentilla silesiaca
  396. Potentilla simplex
  397. Potentilla simulatrix
  398. Potentilla sischanensis
  399. Potentilla smirnovii
  400. Potentilla sojakii
  401. Potentilla solitaria
  402. Potentilla soongarica
  403. Potentilla speciosa
  404. Potentilla sphenophylla
  405. Potentilla spodiochlora
  406. Potentilla spoliata
  407. Potentilla sprengeliana
  408. Potentilla squalida
  409. Potentilla squamosa
  410. Potentilla staminea
  411. Potentilla stepposa
  412. Potentilla sterilis
  413. Potentilla sterneri
  414. Potentilla stewartiana
  415. Potentilla stipitata
  416. Potentilla stipularis
  417. Potentilla stolonifera
  418. Potentilla straussii
  419. Potentilla strigosa
  420. Potentilla subarenaria
  421. Potentilla subdigitata
  422. Potentilla subgorodkovii
  423. Potentilla subjuga
  424. Potentilla sublaevis
  425. Potentilla subpalmata
  426. Potentilla subtrijuga
  427. Potentilla subvahliana
  428. Potentilla subviscosa
  429. Potentilla sulphurascens
  430. Potentilla sundaica
  431. Potentilla supina
  432. Potentilla svanetica
  433. Potentilla szovitsii
  434. Potentilla taronensis
  435. Potentilla taurica
  436. Potentilla tauricola
  437. Potentilla tenuis
  438. Potentilla tephroleuca
  439. Potentilla tephroserica
  440. Potentilla tergemina
  441. Potentilla tericholica
  442. Potentilla tetrandra
  443. Potentilla thomsonii
  444. Potentilla thurberi
  445. Potentilla thuringiaca
  446. Potentilla thyrsiflora
  447. Potentilla tikhomirovii
  448. Potentilla tobolensis
  449. Potentilla togashii
  450. Potentilla tollii
  451. Potentilla tolmatchevii
  452. Potentilla tomentulosa
  453. Potentilla tommasiniana
  454. Potentilla tornezyana
  455. Potentilla townsendii
  456. Potentilla toyamensis
  457. Potentilla tridentula
  458. Potentilla tschaunensis
  459. Potentilla tschimganica
  460. Potentilla tschukotica
  461. Potentilla tucumanensis
  462. Potentilla tundricola
  463. Potentilla turczaninowiana
  464. Potentilla turfosoides
  465. Potentilla turgaica
  466. Potentilla turkestanica
  467. Potentilla tuvinica
  468. Potentilla uliginosa
  469. Potentilla ulrichii
  470. Potentilla umbrosa
  471. Potentilla uniflora
  472. Potentilla uschakovii
  473. Potentilla vahliana
  474. Potentilla valderia
  475. Potentilla venusta
  476. Potentilla verna
  477. Potentilla verticillaris
  478. Potentilla villosa
  479. Potentilla villosula
  480. Potentilla virgata
  481. Potentilla visianii
  482. Potentilla volgarica
  483. Potentilla vorobievii
  484. Potentilla vulcanicola
  485. Potentilla vvedenskyi
  486. Potentilla wallichiana
  487. Potentilla weddellii
  488. Potentilla wheeleri
  489. Potentilla williamsii
  490. Potentilla wimanniana
  491. Potentilla wismariensis
  492. Potentilla wrangelii
  493. Potentilla xizangensis
  494. Potentilla zhangbeiensis
  1. Potentillopsis
  2. Poteranthera

Poteriodendron[uredi VE | uredi]

Biota > Chromista > Harosa > Heterokonta > Bigyra > Bicosoecia > Bicoecea > Bicosidia > Cyathobodoniae > Bicoecida > Bicosoecaceae

  1. Poteriophorus
  2. Poteriothorax
  3. Poterium
  4. Poterpes

Potexvirus[uredi VE | uredi]

  • Potexvirus alstroemeria virus x
  • Potexvirus alternanthera mosaic virus
  • Potexvirus asparagus virus 3
  • Potexvirus bamboo mosaic virus
  • Potexvirus cactus virus x
  • Potexvirus cassava common mosaic virus
  • Potexvirus cassava virus x
  • Potexvirus clover yellow mosaic virus
  • Potexvirus commelina virus x
  • Potexvirus cymbidium mosaic virus
  • Potexvirus daphne virus x
  • Potexvirus foxtail mosaic virus
  • Potexvirus hosta virus x
  • Potexvirus hydrangea ringspot virus
  • Potexvirus lily virus x
  • Potexvirus mint virus x
  • Potexvirus narcissus mosaic virus
  • Potexvirus nerine virus x
  • Potexvirus opuntia virus x
  • Potexvirus papaya mosaic virus
  • Potexvirus pepino mosaic virus
  • Potexvirus plantago asiatica mosaic virus
  • Potexvirus plantago severe mottle virus
  • Potexvirus plantain virus x
  • Potexvirus potato aucuba mosaic virus
  • Potexvirus potato virus x
  • Potexvirus schlumbergera virus x
  • Potexvirus strawberry mild yellow edge virus
  • Potexvirus tamus red mosaic virus
  • Potexvirus tulip virus x
  • Potexvirus white clover mosaic virus
  • Potexvirus zygocactus virus x

Viruses > Flexiviridae

Poth[uredi VE | uredi]

  1. Pothaeus
  2. Pothametus
  3. Pothoidium
  4. Pothos
  5. Pothyne

Poti[uredi VE | uredi]

  1. Potiaete
  2. Potiapua
  3. Potiatuca
  4. Potiaxixa
  5. Poticuara
  6. Potimirim
  7. Potisangaba

Poto[uredi VE | uredi]

Potomotyphlus Taylor, 1968[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Gymnophiona → Caeciliidae

Potoroidae[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Diprotodontia

Potorous[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Diprotodontia → Potoroidae

Potos É. Geoffroy Saint-Hilaire and F. G. Cuvier, 1795[uredi VE | uredi]

[2] Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Caniformia → Procyonidae

Potosia[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Orchidaceae

Potporodica Potosinae[uredi VE | uredi]

  1. Potosini Trouessart 1904

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Procyonidae

Tribus Potosini Trouessart 1904[uredi VE | uredi]

  1. Bassaricyon Allen 1876
  2. Bassaricyonoides Baskin and Morea 2003
  3. Parapotos Baskin 2003
  4. Potos Geoffroy and Cuvier 1795

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Procyonidae

Potr[uredi VE | uredi]

  1. Potridiscus

Pott[uredi VE | uredi]

Pottia (Reichenb.) Fürnr.[uredi VE | uredi]

  • Pottia alpicola Dixon, 1930
  • Pottia altipes Brotherus, 1918
  • Pottia appertii Warnstorf, 1916
  • Pottia arizonica Wareh.
  • Pottia bryoides (Dicks.) Mitt.
  • Pottia caucasica Paris, 1898
  • Pottia chubutensis Cardot & Brotherus, 1923
  • Pottia cucullata Jaeger, 1873
  • Pottia davalliana (Sm. in Drake) C. Jens.
  • Pottia flavipes Montagne, 1845
  • Pottia gemmifera Herrnstadt & Heyn, 1999
  • Pottia globosa Catcheside, 1980
  • Pottia humillima Paris, 1898
  • Pottia intermedia (Turn.) Fürnr.
  • Pottia lanceolata (Hedw.) C. Müll.
  • Pottia latifolia (Dickson) C. Müller, 1849
  • Pottia latzii Catcheside, 1980
  • Pottia ligularifolia C. Müller, 1895
  • Pottia longifolia R. Brown ter, 1894
  • Pottia namaquensis Magill, 1981
  • Pottia naumanii C. Müller, 1883
  • Pottia neocaledonica Thériot, 1909
  • Pottia nevadensis Card. & Thér.
  • Pottia notarisii W. P. Schimper, 1876
  • Pottia obliqua R. Brown ter, 1894
  • Pottia pellata Brotherus, 1902
  • Pottia pilifera (Dickson) Lindberg, 1864
  • Pottia propagulifera Herzog, 1905
  • Pottia recta (Sm.) Mitt., 1851
  • Pottia recurvifolia Warnstorf, 1916
  • Pottia scabrifolia E. B. Bartram, 1951
  • Pottia serrata R. Brown ter, 1894
  • Pottia starkeana (Hedw.) C. Müll.
  • Pottia stenocarpa Potier de la Varde, 1926
  • Pottia tasmanica Brotherus, 1895
  • Pottia thraustophylla Paris, 1898
  • Pottia truncata (Hedw.) Fürnr. ex B.S.G.
  • Pottia truncate (Hedw.) Bruch & Schimp., 1843
  • Pottia uleana Paris, 1898
  • Pottia wilsonii (Hook.) Bruch & Schimp. in B.S.G.

Plantae > Bryophyta > Bryopsida > Pottiales > Pottiaceae

Porodica Pottiaceae Schimp.[uredi VE | uredi]

  • Rodovi:

Acaulon, Aloina, Aloinella, Anictangium, Anoectangium, Aschisma, Astomum, Barbula, Bellibarbula, Bryoceuthospora, Bryoerythrophyllum, Calymperastrum, Calyptopogon, Chenia, Crossidium, Crumia, Dialytrichia, Didymodon, Dolotortula, Erythrophyllastrum, Erythrophyllopsis, Eucladium, Ganguleea, Gertrudiella, Globulinella, Gymnostomiella, Gymnostomum, Gyroweisia, Hennediella, Hilpertia, Husnotiella, Hydrogonium, Hymenostomum, Hymenostyliella, Hymenostylium, Hyophila, Hyophiladelphus, Hypodontium, Leptobarbula, Leptodontiella, Leptodontium, Luisierella, Merceya, Merceyopsis, Microbryum, Mironia, Molendoa, Neophoenix, Oxystegus, Phascopsis, Phascum, Plaubelia, Pleurochaete, Pleuroweisia, Pottia, Pottiopsis, Pseudocrossidium, Pseudosymblepharis, Pterygoneurum, Quaesticula, Reimersia, Rhexophyllum, Sagenotortula, Saitobryum, Sarconeurum, Scopelophila, Sebillea, Semibarbula, Stegonia, Stonea, Streblotrichum, Streptocalypta, Streptopogon, Streptotrichum, Syntrichia, Teniolophora, Tetracoscinodon, Tetrapterum, Timmiella, Tortella, Tortula, Trachycarpidium, Trachyodontium, Trichostomopsis, Trichostomum, Triquetrella, Tuerckheimia, Uleobryum, Weisiopsis, Weissia, Weissiodicranum, Willia.

Plantae > Bryophyta > Bryopsida > Pottiales

  1. Pottiopsis
  2. Pottsiela

Pottsiela Volkmer-Ribeiro et al., 2010[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida → Spongillidae

  1. Pottsiocles
  2. Pottsiscalisetosus

Potu[uredi VE | uredi]

  1. Potua

Poty[uredi VE | uredi]

  1. Potyvirus

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Po