Dodatak:Popis vrsta:Pod

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Podabacia , Podabacia , Podabrini Gistel, 1856 , Podabrocephalus , Podabrus Westwood, 1838 , Podacanthophorus , Podacanthus , Podacarus , Podachaenium , Podadenia , Podaena , Podager , Podagra , Podagraria , Podagrion , Podagrionella , Podagritus , Podalgus , Podalia , Podalia , Podallea , Podalonia , Podalyria , Podamphoropsis , Podangis , Podanthus , Podanychroma , Podapolipidae , Podapolipoides , Podarcis , Podargidae , Podargus , Podarke , Podarkeopsis , Podarmus , Podascon , Podasconidae , Podaxis , Podeleboea , Podeschrus , Podiasa , Podica , Podiceps , Podichnus , Podichnus , Podicipedidae , Podictenius , Podilymbus , Podiomitra , Podionops , Podischnus , Podiscodesmus , Podisma , Podismodes , Podismomorpha , Podismopsis , Podistera , Podistra Motschulsky, 1839 , Podisus , Podium , Podivna , Podkova , Podljassopra , Podmosta , Podobursa , Podocalyx , Podocampa , Podocapsa , Podocapsa , Podocapsa , Podocarpaceae , Podocarpus , Podocatactes , Podoceridae , Podoceropsis , Podocerus , Podoces , Podochela , Podochilus , Podochlus , Podochresimus , Podochrysis , Podochytrium , Podocidaris , Podocnemididae , Podocnemis , Podococcus , Podocoma , Podocopa , Podocopida , Podocoronis , Podocorynoides , Podocotyle , Podocrella , Podocryptula , Podocyathus , Podocyrtis , Podocystis , Podocytisus , Pododesmus , Pododexia , Pododimeria , Pododula , Podofomes , Podogaster , Podoglyphiulus , Podognatha , Podogryllus , Podogymnura , Podohedra , Podohydnangium , Podokesauridae Huene, 1914 † , Podokesaurus Talbot, 1911 † , Podolampaceae , Podolampas , Podolasia , Podolasia , Podolepis , Podolestes , Podolinella , Podoliproetus , Podolites , Podollites , Podolobium , Podolotus , Podomincus , Podomitrium , Podomyrma , Podomys , Podon , Podonectria , Podonidae , Podoniscus , Podonomopsis , Podonomus , Podonotogamasellus , Podoparalecanium , Podopetalum , Podophacidium , Podopholis , Podophora , Podophorus , Podophrya , Podophryidae , Podophthalmus , Podophyllum , Podoplea , Podopogonus , Podopterotegaeidae , Podopterotegaeus , Podopterygia , Podopterygidae , Podopteryx , Podorgilus , Podorhabdales , Podorhabdales , Podorhabdus , Podorhabdus , Podorhabdus , Podoribates , Podoschistus , Podoschtroumpfa , Podoscirtodes , Podoscirtus , Podoscypha , Podoseris , Podoserpula , Podosesia , Podosira , Podosira, Proboscia , Podosordaria , Podospermum , Podosphaera , Podosphaeraster , Podosphaerasteridae , Podosphenia , Podospongia , Podospongiidae , Podospora , Podospora Chen & Hsieh, 1984 , Podosporiella , Podosporium , Podostemaceae , Podostemales , Podostemum , Podostena , Podostroma , Podosturmia , Podostyela , Podotenoides , Podotenus , Podotheca , Podothecus , Podothereua , Podothrips , Podotricha , Podovalgus , Podoviridae , Podowrinella , Podoxymys , Podozemius , Podperaea , Podranea , Podulmorinus , Podura , Podura , Poduridae , Poduridae , Poduridae , Poduroidea , Podykipus ,

Poda[uredi VE | uredi]

Tribus Podabrocephalini Pic, 1930[uredi VE | uredi]

  1. Podabrocephalus Pic, 1913

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae

Podabrocephalus Pic, 1913[uredi VE | uredi]

  1. Podabrocephalus sinuaticollis Pic, 1913

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae

Podacanthophorus Naskrecki, 2000[uredi VE | uredi]

  1. Podacanthophorus alas Naskrecki, 2000 tipična
  2. Podacanthophorus maylinae Naskrecki, 2000
  3. Podacanthophorus nelciae Naskrecki, 2000
  4. Podacanthophorus vargasi Naskrecki, 2000

Animalia → Arthropoda → Insecta → Orthoptera → Tettigonioidea → Tettigoniidae

Podacanthus Gray, 1833[uredi VE | uredi]

  1. Podacanthus keyi Brock & Hasenpusch, 2007
  2. Podacanthus typhon Gray, G.R., 1833 tipična
  3. Podacanthus viridiroseus Gray, G.R., 1835
  4. Podacanthus wilkinsoni Macleay, 1882

Animalia → Arthropoda → Insecta → Phasmida → Phasmatidae

Podacarus Grandjean, 1955[uredi VE | uredi]

  1. Podacarus auberti Grandjean, 1955
  2. Podacarus auberti auberti Grandjean, 1955
  3. Podacarus auberti occidentalis Wallwork, 1966

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Sarcoptiformes → Ameronothroidea → Ameronothridae

  1. Podachaenium

Podarcis Wagler, 1830[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Squamata → Scincomorpha → Lacertidae

  1. Podadenia
  2. Podaena
  3. Podager
  4. Podagraria
  5. Podalia
  6. Podallea
  7. Podalyria
  8. Podangis

Podanthe Taylor, 1846 [1846][uredi VE | uredi]

1 priznata vrsta[1]

Plantae → Bryophyta → Jungermanniopsida → Jungermanniales → Acrobolbaceae

  1. Podanthus
  2. Podanychroma
  3. Podapolipoides
  4. Podarcis
  5. Podargus
  6. Podarke
  7. Podarkeopsis
  8. Podarmus
  9. Podascon
  10. Podaxis

Pode[uredi VE | uredi]

  1. Podeschrus

Podi[uredi VE | uredi]

  1. Podica

Rod Podiceps Latham, 1787[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Podicipediformes → Podicipedidae

Porodica Podicipedidae Bonaparte, 1831[uredi VE | uredi]

  1. Aechmophorus Coues, 1862
  2. Miobaptus Švec P., 1984
  3. Pliodytes Brodkorb, 1953
  4. Pliolymbus Murray, 1967
  5. Podiceps Latham, 1787
  6. Podilymbus Lesson, 1831
  7. Poliocephalus Selby, 1840
  8. Rollandia Bonaparte, 1856
  9. Tachybaptus Reichenbach, 1853
  10. Thiornis Navás, 1922

Animalia → Chordata → Aves → Podicipediformes

Red Podicipediformes[uredi VE | uredi]

  1. Podicipedidae Bonaparte, 1831

Animalia → Chordata → Aves

  1. Podictenius
  2. Podilymbus
  3. Podionops
  4. Podiscodesmus
  5. Podistera

Podo[uredi VE | uredi]

  1. Podocalyx
  2. Podocampa
  3. Podocapsa
  4. Podocapsa

Porodica Podocarpaceae Endl.[uredi VE | uredi]

Plantae → Pinophyta → Pinopsida → Pinales

  1. Podocarpus
  2. Podocatactes
  3. Podoces

Podochela Stimpson, 1860[uredi VE | uredi]

  1. Podochela brasiliensis Coelho, 1972
  2. Podochela curvirostris (A. Milne-Edwards, 1879)
  3. Podochela grossipes Stimpson, 1860
  4. Podochela lamelligera (Stimpson, 1871)
  5. Podochela macrodera Stimpson, 1860
  6. Podochela riisei Stimpson, 1860
  7. Podochela ziesenhennei Garth, 1940

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Majoidea → Inachidae

Potporodica Podochelinae Neumann, 1878[uredi VE | uredi]

  1. Anisonotus A. Milne-Edwards, 1879
  2. Coryrhynchus Kingsley, 1880
  3. Ericerodes Rathbun, 1897

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Majoidea → Inachidae

  1. Podochilus
  2. Podochresimus
  3. Podochytrium

Podocnemididae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Erymnochelys, Peltocephalus, Podocnemis

Animalia > Chordata > Reptilia > Testudines

Podocnemis[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Reptilia > Testudines > Podocnemididae

Podococcus G. Mann & H. Wendl.[uredi VE | uredi]

2 priznate vrste[2]

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Arecales → Arecaceae

Podocoma Cass.[uredi VE | uredi]

8 priznatih vrsta[3]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

Podocotyle Dujardin, 1845[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Opecoelidae → Plagioporinae

Podocotyloides Yamaguti, 1934[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Opecoelidae → Plagioporinae

  1. Podocrella
  2. Podocyathus
  3. Podocytisus
  4. Pododesmus
  5. Pododimeria
  6. Podofomes
  7. Podoglyphiulus
  8. Podogryllus

Podogymnura Mearns, 1905[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Erinaceomorpha → Erinaceidae → Galericinae

  1. Podohedra
  2. Podohydnangium
  3. Podolasia
  4. Podolepis
  5. Podolestes
  6. Podolinella
  7. Podolobium
  8. Podolotus
  9. Podomincus
  10. Podomitrium
  11. Podomys
  12. Podon
  13. Podonectria
  14. Podoniscus
  15. Podonotogamasellus
  16. Podopetalum
  17. Podophacidium
  18. Podophorus
  19. Podophrya
  20. Podophthalmus

Podophyllum L.[uredi VE | uredi]

  1. Podophyllum aurantiocaule
  2. Podophyllum delavayi
  3. Podophyllum difforme
  4. Podophyllum emeiense
  5. Podophyllum glaucescens
  6. Podophyllum hemsleyi
  7. Podophyllum hexandrum
  8. Podophyllum inexpectatum
  9. Podophyllum majorense
  10. Podophyllum peltatum
  11. Podophyllum pleianthum
  12. Podophyllum trilobulum
  13. Podophyllum tsayuense
  14. Podophyllum versipelle

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Ranunculales → Berberidaceae

  1. Podopterotegaeus

†Porodica Podopterygidae Sharov 1971[uredi VE | uredi]

  1. Sharovipteryx Cowen 1981

Animalia → Chordata → Reptilia → Prolacertiformes

  1. Podopteryx
  2. Podoribates
  3. Podoscirtodes
  4. Podoscirtus
  5. Podoscypha
  6. Podoserpula
  7. Podosordaria
  8. Podospermum
  9. Podosphaera
  10. Podosphenia

Podospongia Barboza du Bocage, 1869[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Podospongiidae

Porodica Podospongiidae de Laubenfels, 1936[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida

  1. Podospora
  2. Podosporiella
  3. Podosporium
  4. Podostemum
  5. Podostroma
  6. Podostyela
  7. Podotheca
  8. Podothecus
  9. Podothereua
  10. Podothrips

Sekcija Podotremata Guinot, 1977[uredi VE | uredi]

  1. Cyclodorippoidea Ortmann, 1892
  2. Dromioidea De Haan, 1833
  3. Homolodromioidea Alcock, 1899
  4. Homoloidea De Haan, 1839
  5. Raninoidea De Haan, 1839

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda

  1. Podoxymys
  2. Podozemius

Podp[uredi VE | uredi]

  1. Podperaea

Podr[uredi VE | uredi]

  1. Podranea

Podu[uredi VE | uredi]

  1. Podura

Pody[uredi VE | uredi]

  1. Podykipus

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Po