Dodatak:Popis vrsta:Prot

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Sadržaj

  • Taksoni:

Protacanthina , Protacanthoides , Protacheron , Protachilus , Protacraga , Protaedus , Protaeolidiella , Protaephagus , Protaetia , Protaetiomorpha , Protagonista , Protagophleps , Protagraulos , Protagrotis , Protaitzehoia , Protalaridris , Protalcis , Protalebra , Protalebrella , Protaleuron , Protallagma , Protallocoxa , Protambulyx , Protammodytes , Protamphisopus , Protanaides , Protanais , Protanaissus , Protanaostigma , Protancepaspis , Protancylis , Protancyrocephaloides , Protandrena , Protaneuretus , Protanguilla , Protanguillidae , Protanilla , Protanisoptera Carpenter, 1931 † , Protanita , Protankyra , Protanthea , Protantigius , Protanyderus , Protanypus , Protanystis , Protanystropheus , Protapanteles , Protapatura , Protaphelidesmus , Protaphelinus , Protaphidius , Protaphis , Protaphreutis , Protaplonyx , Protaporia , Protarache , Protarchaegonus , Protarchaegonus , Protarchaeopteryx , Protarchella , Protarchus , Protarcys , Protargionia , Protartessus , Protarum , Protascus , Protasia , Protasia Racib. , Protasperococcus , Protaspidaceae , Protaspis , Protastrodesmus , Protathra , Protatlanta , Protaulopsis , Protaxis , Protaxymyia , Protazteca , Proteaceae , Proteales , Protearomyia , Protechinostoma , Protecovasaurus , Protectocarpus , Proteidae , Proteides , Proteinania , Proteinia , Proteiniphilum , Proteinissus , Proteleia , Proteles , Protellidae , Protellina , Protelopidae , Protelops , Protelpidia , Protelsonia , Protelura , Protemblemaria , Protenaster , Protenes , Protenomus , Protenor , Protensus , Protentella , Protentomidae , Protentomobrya , Protentomobryidae , Protentomobryidae , Protentomon , Proteobacteria , Proteodes , Proteodoxa , Proteomonas , Proteomyrus , Proteonina , Proteopharmacis , Proteophiala , Proteopsis , Proteostrenia , Proteoteras , Protephedrus , Protepicorsia , Proteracanthus , Proterato , Proterebia , Protereisma Sellards, 1907 † , Protereismatidae † , Proteremaeus , Proterendothrix , Proterhinus , Proteriococcus , Proternia , Proterochampsa , Proterochampsia , Proterochampsidae , Proterochersidae , Proterochersis , Proterochyta , Proterocladia , Proterocosma , Proterodesma , Proterodiplosis , Proteroeca , Proterogomphidae † , Proterogynotaenia , Proterogyrinidae , Proteroiulus , Proterometra , Proterops , Proterorhinus , Proteroscarabaeus , Proteroscelio , Proteroschiza , Proterospastis , Proterospongia W.S. Kent, 1880-1882[1882] , Proterosuchidae , Proterosuchus , Proterosydne , Proterotaiwanella , Proterpia , Proterrhinus , Proterythropsis , Proteseia , Protesilaus , Proteuclasta , Proteugnamptus , Proteuloma , Proteurrhypara , Proteus , Proteus , Proteuxoa , Protexara , Protexarnis , Prothamnodes , Prothaplocnemis , Prothaumatelson , Protheca , Prothelymna , Prothema , Prothemenops , Protheodes , Prothereua , Protheriodon , Protherythropsis , Prothinodes , Prothoe , Prothoracibidion , Prothrinax , Prothysana , Protialmenus , Protiara , Protiaridae , Protiaropsis , Protichisma , Protichneumon , Protichnites , Protidricerus , Protilema , Protilemoides , Protina , Protinopalpa , Protipochus , Protis , Protista , Protitame , Protithona , Protmesibasis , Protoaceromonas , Protoachlya , Protoaeginella , Protoannelis , Protoaricia , Protoariciella , Protoascus , Protoavidae Chatterjee, 1991 † , Protoavis Chatterjee, 1991 † , Protobactra , Protobaicalina , Protobathra , Protobehningia Tshernova in Tshernova & Bajkova, 1960 , Protobenedenipora , Protobiella , Protobiramus , Protoblastenia , Protoblepharon , Protobonellia , Protobothrops , Protobrama , Protobremia , Protobubopsis , Protocalliphora , Protocalymene , Protocarcinus , Protocarcinus , Protocaridida , Protocaris , Protocaris , Protocephalozia , Protocepheus , Protoceratium , Protoceratops , Protoceratopsidovum , Protocerauroides , Protocerberus , Protocerius , Protochanda , Protocharon , Protochauliodes , Protochelifer , Protochilus , Protochittidilla , Protochondrostoma , Protochorebus , Protochromadora , Protochrysis , Protochthebius , Protochytrium Borzí , Protocimex , Protocirrineris , Protoclepsydrops , Protoclita , Protoclitopa , Protoclupea , Protoclythia , Protocobitis , Protococcus , Protocolletotrichum R.K. Kar, Neeta Sharma & U.K. Verma † , Protocorticium Rick , Protocrea , Protocreopsis , Protocrucia , Protocruzia , Protocruziida , Protocruziidae , Protocryphia , Protocryptis , Protocryptomonas , Protoctenius , Protocucurbitaria , Protoculicoides , Protocuspidaria , Protocyclidium , Protocytheretta , Protodacnusa , Protodactylina , Protodaedalea , Protodasyapha , Protodejeania , Protodendron , Protoderma , Protodesmoscolex , Protodiaeretiella , Protodiaspis , Protodictya , Protodikraneura , Protodinifera , Protodiplogasteroides , Protodipseudopsis , Protodiscoelius , Protodorvillea , Protodrilidae , Protodriloides , Protodriloididae , Protodrilus , Protodufourea , Protoelphidium , Protoencrinurella , Protoentactinia , Protoentactiniidae , Protoepistenia , Protoerigone , Protoetiella , Protoeukrohnia , Protoflammulina , Protoformica , Protogamasellopsis , Protogarypinus , Protogaster , Protogastraceae , Protogautieria , Protoglobobulimina , Protoglomeris , Protoglossum , Protoglossus , Protognathia , Protognathiidae , Protogobius , Protogoniops , Protogoniopsis , Protogonum , Protogonyaulax , Protogrammus , Protographium , Protogrypa , Protogygia , Protogynanisa , Protohadros , Protohadzia , Protohaustorius , Protohedinia , Protohelius , Protohemiptera , Protohepialus , Protohermes , Protoheterotrichida , Protoholozoa , Protoholozoa , Protoholozoa Kott, 1969 , Protohormaphis , Protohybosorus , Protohydnum , Protohydra , Protohydridae , Protohylastes , Protohymen Tillyard, 1924 † , Protohymenidae Tillyard, 1924 † , Protohynobius , Protohystricia , Protoisotoma , Protojanira , Protojaniridae , Protojaniroides , Protokeelia , Protokrohnitella , Protokuetzingia , Protolabeo , Protolaeospira , Protolafystius , Protolampra , Protolatiremus , Protolechia , Protoleiosphaeridium , Protolenella , Protolenus , Protoleodora , Protolepta , Protoleptoneta , Protoleptops , Protolestes , Protoligoneuria Demoulin, 1955 , Protolithocolletis , Protolithosia , Protolobus , Protolophozia , Protolychnis , Protolyellia , Protomacha , Protomacronema , Protomallocera , Protomantis , Protomastobranchus , Protomeceras , Protomedeia , Protomegabaria , Protomelas , Protomelittomma , Protomeliturga , Protomeroleuca , Protomerulius , Protomerus , Protometer , Protomicarea , Protomicrocotyle , Protomicrocotylidae , Protomicroplitis , Protomiltogramma , Protomiselia , Protomocerus , Protomoerbes , Protomognathus , Protomolgula , Protomonas L. Cienkowski, 1876 , Protomonostroma , Protomonotresidae , Protomonotresis , Protomunda , Protomyces , Protomycetaceae , Protomycites Mesch. † , Protomycocladus , Protomycopsis , Protomyctophum , Protomydas , Protomystides , Protomyszostomum , Protomyzon , Protomyzostomum , Protonarthron , Protoncideres , Protonebula , Protonecrocarcinus , Protonectarina , Protonemacheilus , Protonemestrius , Protonemura , Protoneobisium , Protonephrocerus , Protonerius , Protonesis , Protonethes , Protoneura , Protoneuridae , Protonibea , Protonoma , Protonostoma , Protonotaria , Protonotodytes , Protonyctia , Protooctonus , Protoodinium , Protopaleodictyon , Protopalus , Protopalythoa , Protopannaria , Protoparachronistis , Protoparevania , Protoparmelia , Protopelagonemertes , Protopelagonemertidae , Protopelmus , Protopeltura , Protopeneroplis , Protoperidiniaceae , Protoperidinium , Protoperigea , Protophasmida , Protophormia , Protophoxus , Protophysarum , Protophyta , Protopityophthorus , Protoplasa , Protoplatypus , Protoplectron , Protopliomerella , Protopliomerops , Protoplophora , Protoplophoridae , Protoplophoroidea , Protopolybia , Protopolyclinidae , Protopolyclinidae , Protopolyclinum , Protopolyclinum Millar, 1960 , Protopone , Protoproutia , Protopsammotopa , Protopsis , Protopsium , Protopsychoda , Protopteridae , Protopteridium † , Protopterna , Protopterocallis , Protopterus , Protoptila , Protoptilidae , Protoptilum , Protopulvinaria , Protoradjia , Protoradulum , Protoraphidales , Protoraphis , Protorchestia , Protoreaster , Protorhabditis , Protorhiza , Protorhoe , Protorhopala , Protorhyssalus , Protoribates , Protoribatidae , Protoribotritia , Protorma , Protorosauria , Protorosauridae , Protorosaurus , Protorothyrididae , Protorthemis , Protorthezia , Protorthodes , Protortonia , Protosalanx , Protoscaphirhynchus , Protoscenium , Protoschinia , Protoschizomidae , Protoschizomus , Protoschrankia , Protosciaena , Protoscypha , Protoscyphaceae , Protoseudyra , Protosialis , Protosilvius , Protosinus , Protosiphon , Protosiphonaceae , Protosiris , Protosmia , Protosolpuga , Protospathidiidae , Protospathidium , Protosphaeridium , Protosphaerion , Protosphaeroma , Protosphaeroniscus , Protosphindus , Protospondyli , Protospondylis , Protosporangium , Protosquillidae , Protostegia , Protostegiomyces , Protosteira , Protosteliaceae , Protosteliales , Protosteliomycetes , Protosteliopsis , Protostelium , Protosthetops , Protosticta , Protostomia , Protostomias , Protostroma , Protostrongylidae , Protostrongylus , Protostrophus , Protostyela , Protosuberites , Protosynaema , Protosyneora , Protosyzygiella , Protothaca , Protothaumalea , Prototheca , Protothelenella , Protothelenellaceae , Prototheora , Prototheoridae , Protothereva , Prototheria , Prototheria , Protothyreophora , Protothyrium , Prototrachea , Prototrachelocerca , Prototrachelocercidae , Prototrachia , Prototrichia , Prototricoma , Prototritia , Prototrochus , Prototroctes , Prototropis , Prototrox , Prototrupes , Prototrygaeus , Prototulbaghia , Prototyla , Prototyphis , Protounguicularia , Protovallupus , Protoventuria , Protovirgularia , Protowithius , Protoxaea , Protoxerus , Protoxiphotractus , Protoxodera , Protozantaena , Protozetes , Protozoa , Protozygoptera † , Protracheoniscus , Protrachyntis , Protrachypene , Protrama , Protrechina , Protrellina , Protrellus , Protrichia , Protrichoprosopis , Protricoma , Protricomoides , Protrigonia , Protrigonometopus , Protrodiplostomatidae , Protroticus , Protrudomyces , Protrudomycetaceae , Protubera , Protuberella , Protuberonotum , Protubulanus , Protula , Protura , Proturana , Proturentomon , Protusambius , Protyligmagon , Protyndarichoides , Protyora , Protyparcha , Protypophaemyia , Protzia , Protziidae ,

Prota[uredi VE | uredi]

Protacheron Weele 1908[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Neuroptera → Ascalaphidae

Protachilus Fennah, 1944[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Fulgoroidea → Dictyopharidae

Protacraga Hopp, 1924[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Lepidoptera → Zygaenoidea → Dalceridae

Protaedus Pascoe, 1860[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Anthribidae

Protaeolidiella Baba, 1955[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca → Gastropoda → Nudibranchia → Aeolidioidea → Pleurolidiidae

Protallagma[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Odonata → Coenagrionidae

Protallocoxa Schultz, 1978[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Stenetrioidea → Stenetriidae

  1. Protammodytes

Potkoljeno Protamoebae[uredi VE | uredi]

Protozoa → Amoebozoa

  1. Protanais

Protanaissus Sieg, 1982[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Tanaidacea → Paratanaoidea → Tanaissuidae

Protancyrocephaloides Burns, 1978[uredi VE | uredi]

DactylogyridaeMonopisthocotyleaTrematodaPlatyhelminthesAnimalia

Protanguilla[uredi VE | uredi]

Protanguillidae →Anguilliformes →Actinopterygii →Chordata →Animalia

Protanita Kevan, D.K.M., 1962[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Orthoptera → Pyrgomorphoidea → Pyrgomorphidae

Protaphelidesmus[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Diplopoda → Polydesmida → Aphelidesmidae

Protapirus Filhol, 1877[uredi VE | uredi]

TapiridaeCeratomorphaPerissodactylaEutheriaTheriaMammalia

Protarum Engl.[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Liliopsida > Alismatales > Araceae

Protastrodesmus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Diplopoda > Polydesmida > Gomphodesmidae

Protathra Desutter-Grandcolas, 1997[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Grylloidea > Gryllidae

Protatlanta Wenz, 1941[uredi VE | uredi]

Animalia > Mollusca > Gastropoda > Neotaenioglossa > Atlantidae

Protaxis Gahan, 1906[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Prote[uredi VE | uredi]

Red Proteales Juss. ex Bercht. & J. Presl, 1820[uredi VE | uredi]

  1. Nelumbonaceae A. Rich., 1827
  2. Platanaceae T. Lestib., 1826
  3. Proteaceae Juss. 1789
  4. Sabiaceae Blume, 1851

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida

Protechinostoma Beaver, 1943[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Plagiorchiida > Echinostomatidae

Porodica Proteidae Gray, 1825; (8 sp.)[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Caudata

  1. Proteiniphilum

Proteleia Dendy & Ridley, 1886[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Polymastiida → Polymastiidae

  1. Proteles
  2. Protellina
  3. Protelsonia
  4. Protemblemaria

ProtempusaPiton, 1940[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Tettigonioidea > Tettigoniidae

  1. Protenes
  2. Protenomus
  3. Protentomon

Proteoarchaeota Petitjean et al. 2014[uredi VE | uredi]

  1. Aigarchaeota Nunoura et al. 2011
  2. Bathyarchaeota Meng et al. 2014
  3. Crenarchaeota Garrity & Holt 2002
  4. Geoarchaeota Kozubal et al. 2013
  5. Korarchaeota Barns et al. 1996
  6. Lokiarchaeota Spang et al. 2015
  7. Thaumarchaeota Brochier-Armanet et al. 2008

Vitae → Archaea

Proteobacteria[uredi VE | uredi]

  1. Razred Alphaproteobacteria
  2. Razred Betaproteobacteria
  3. Razred Deltaproteobacteria
  4. Razred Epsilonproteobacteria
  5. Razred Gammaproteobacteria

Bacteria

Proteophiala[uredi VE | uredi]

  1. Proteopsis
  2. Proteracanthus
  3. Proterato
  4. Proteremaeus
  5. Proterendothrix
  6. Proterhinus
  7. Proterogynotaenia
  8. Proteroiulus

Proterometra[uredi VE | uredi]

Proteropithecia Kay et al., 1999[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Primates → Haplorrhini → Simiiformes → Platyrrhini → Pitheciidae → Pitheciinae

  1. Proterorhinus
  2. Proterotaiwanella
  3. Proterrhinus
  4. Proteugnamptus

Proteus Laurenti, 1768[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Caudata → Proteidae

Proteus Hauser, 1885[uredi VE | uredi]

Bacteria → Proteobacteria → Gammaproteobacteria → Enterobacteriales → Enterobacteriaceae

sinonimi:

Proth[uredi VE | uredi]

  1. Prothalpia

Prothelminthus Jourdain, 1880[uredi VE | uredi]

Sinonim Prothelminthus hessi Jourdain, 1880 = Intoshia leptoplanae Giard, 1877
  1. Prothema

Prothemenops Schwendinger, 1991[uredi VE | uredi]

  1. Prothemenops irineae Schwendinger & Hongpadharakiree, 2014
  2. Prothemenops khirikhan Schwendinger & Hongpadharakiree, 2014
  3. Prothemenops phanthurat Schwendinger & Hongpadharakiree, 2014
  4. Prothemenops siamensis Schwendinger, 1991 tipična vrsta

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Idiopidae

Prothereua[uredi VE | uredi]

  1. Protherythropsis
  2. Prothoracibidion

Proti[uredi VE | uredi]

  1. Protidricerus
  2. Protilema
  3. Protilemoides
  4. Protina
  5. Protipochus

Protis[uredi VE | uredi]

Protm[uredi VE | uredi]

  1. Protmesibasis

Proto[uredi VE | uredi]

Protoavia Paul 1988[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Reptilia → Dinosauria → Averostra → Tetanurae → Avetheropoda

  1. Protoaceromonas
  2. Protoaeginella
  3. Protoannelis
  4. Protoaricia
  5. Protoariciella
  6. Protoascus
  7. Protobaicalina

Protobenedenipora[uredi VE | uredi]

  1. Protobiella
  2. Protoblastenia
  3. Protoblepharon

Protobonellia Ikeda, 1908[uredi VE | uredi]

  1. Protobonellia achaeta (Zenkevitch, 1958)
  2. Protobonellia annularis Biseswar, R., 1992
  3. Protobonellia brevirhynchus Murina, 1982
  4. Protobonellia mitsukurii Ikeda, 1908
  5. Protobonellia nikitini Murina, 1976
  6. Protobonellia papillosum Murina, 1978
  7. Protobonellia zenkevitchi Murina, 1976

Animalia → Annelida → Polychaeta → Echiura → Echiuroidea → Bonelliidae

Protobothrops Hoge & Romano-Hoge, 1983[uredi VE | uredi]

Status iucn2.3 NT hr.svg
Status zaštite: Smanjeni rizik (nt)[1]

Animalia > Chordata > Reptilia > Squamata > Viperidae

  1. Protobubopsis
  2. Protocephalozia
  3. Protocepheus
  4. Protocerberus

Protocerius[uredi VE | uredi]

  1. Protocharon
  2. Protochauliodes
  3. Protochelifer

Protochondrostoma Robalo, Almada, Levy & Doadrio, 2006[uredi VE | uredi]

  1. Protochondrostoma genei (Bonaparte, 1839)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

  1. Protochromadora
  2. Protochthebius
  3. Protocirrineris

Protocobitis[uredi VE | uredi]

  1. Protococcus

† Razred Protoconodonta Landing 1995[uredi VE | uredi]

Animalia → Chaetognatha

†Red Protoconodontida Landing 1995[uredi VE | uredi]

Animalia → Chaetognatha

  1. Protocrea
  2. Protocreopsis
  3. Protocrucia
  4. Protocruzia
  5. Protocucurbitaria
  6. Protocuspidaria
  7. Protocyclidium

Protocytheretta[uredi VE | uredi]

  1. Protodactylina
  2. Protodaedalea
  3. Protoderma
  4. Protoderma
  5. Protodesmoscolex
  6. Protodiplogasteroides
  7. Protodipseudopsis

Protodorvillea[uredi VE | uredi]

  1. Protodriloides
  2. Protodrilus

Protoerigone Blest, 1979[uredi VE | uredi]

  1. Protoerigone obtusa Blest, 1979
  2. Protoerigone otagoa Blest, 1979 tipična

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

Protoeukrohnia[uredi VE | uredi]

  • Protoeukrohnia aculeata
  • Protoeukrohnia beringi
  • Protoeukrohnia breviata
  • Protoeukrohnia lata
  • Protoeukrohnia macrophtalma
  • Protoeukrohnia nesmeyanovi
  • Protoeukrohnia speciosa

Animalia > Chaetognatha > Not Assigned > Not Assigned > Eukrohniidae

  1. Protoflammulina
  2. Protogamasellopsis
  3. Protogarypinus
  4. Protogaster

Protogautieria[uredi VE | uredi]

  1. Protoglomeris
  2. Protoglossum
  3. Protognathia
  4. Protogobius
  5. Protogonum
  6. Protogrammus
  7. Protohermes

Protohertzina Missarzhevsky 1973[uredi VE | uredi]

Animalia → Chaetognatha → Protoconodonta

Red Protoheterotrichida Nouzarède, 1977[uredi VE | uredi]

  1. Geleiidae Kahl, 1933

Chromista → Ciliophora → Karyorelictea

  1. Protoholozoa

Protoholozoa[uredi VE | uredi]

  1. Protohydnum
  2. Protohylastes
  3. Protohynobius
  4. Protojanira
  5. Protojaniroides
  6. Protokeelia

Protokrohnitella[uredi VE | uredi]

Animalia > Chaetognatha >Krohnitelldae

  1. Protokuetzingia

Protolabeo[uredi VE | uredi]

  1. Protolabeo protolabeo Zhang, Zhao & Liu, 2010

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

  1. Protolaeospira
  2. Protolatiremus
  3. Protoleiosphaeridium
  4. Protoleodora

Protoleptoneta Deltshev, 1972[uredi VE | uredi]

  1. Protoleptoneta baccettii (Brignoli, 1979)
  2. Protoleptoneta beroni Deltshev, 1977
  3. Protoleptoneta bulgarica Deltshev, 1972 tipična vrsta
  4. Protoleptoneta italica (Simon, 1907)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Leptonetidae

Protolestes[uredi VE | uredi]

  1. Protolobus
  2. Protolophozia
  3. Protomacronema
  4. Protomallocera

Protomantis[uredi VE | uredi]

  1. Protomastobranchus
  2. Protomegabaria
  3. Protomelas

†Podred Protomeropina Tillyard, 1926[uredi VE | uredi]

  1. Cladochoristidae Tillyard, 1926
  2. Microptysmatidae Martynova, 1958
  3. Prosepididontidae A Handlirsch, 1919
  4. Protomeropidae Tillyard, 1926
  5. Uraloptysmatidae Ivanov, 1992

Animalia → Arthropoda → Insecta → Trichoptera

  1. Protomerulius
  2. Protomerus
  3. Protomicarea
  4. Protomicrocotyle
  5. Protomocerus
  6. Protomolgula

Protomonostroma[uredi VE | uredi]

Plantae > Chlorophyta > Ulvophyceae > Codiolales > Monostromataceae

Protomonotresis[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Turbellaria > Prolecithophora > Pseudostomidae

Protomunda[uredi VE | uredi]

  • Protomunda albida
  • Protomunda cryptica
  • Protomunda florida
  • Protomunda imitatoria
  • Protomunda nigella
  • Protomunda pulchra

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Grylloidea > Gryllidae

Protomyces[uredi VE | uredi]

  • Protomyces lactucae-debilis
  • Protomyces macrosporus
  • Protomyces pachydermus

Fungi > Ascomycota > Taphrinomycetes > Taphrinales > Protomycetaceae

Protomycetaceae[uredi VE | uredi]

Fungi > Ascomycota > Taphrinomycetes > Taphrinales

Protomycocladus[uredi VE | uredi]

Fungi > Zygomycota > Mucorales > Syncephalastraceae

Protomycopsis[uredi VE | uredi]

Fungi > Ascomycota > Taphrinomycetes > Taphrinales > Protomycetaceae

Protomyctophum[uredi VE | uredi]

  • Protomyctophum andriashevi
  • Protomyctophum arcticum
  • Protomyctophum beckeri
  • Protomyctophum bolini
  • Protomyctophum chilense
  • Protomyctophum choriodon
  • Protomyctophum crockeri
  • Protomyctophum gemmatum
  • Protomyctophum luciferum
  • Protomyctophum mcginnisi
  • Protomyctophum normani
  • Protomyctophum parallelum
  • Protomyctophum subparallelum
  • Protomyctophum tenisoni
  • Protomyctophum thompsoni

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Myctophiformes > Myctophidae

Protomystides[uredi VE | uredi]

  • Protomystides bidentata
  • Protomystides bilineata
  • Protomystides brunnea
  • Protomystides capensis
  • Protomystides confusa
  • Protomystides exigua
  • Protomystides hatsushimaensis
  • Protomystides kurilensis
  • Protomystides lanceolata
  • Protomystides levensteinae
  • Protomystides mariaensis
  • Protomystides occidentalis
  • Protomystides orientalis
  • Protomystides papillosa
  • Protomystides semiconfusa
  • Protomystides uschakovi
  • Protomystides verenae

Animalia > Annelida > Polychaeta > Phyllodocida > Phyllodocidae >

Protomyszostomum[uredi VE | uredi]

Animalia > Annelida > Polychaeta > Myzostomida > Myzostomidae

Protomyzon[uredi VE | uredi]

  • Protomyzon aphelocheilus
  • Protomyzon borneensis
  • Protomyzon griswoldi
  • Protomyzon pachychilus
  • Protomyzon whiteheadi

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Cypriniformes > Balitoridae

Protomyzostomum[uredi VE | uredi]

  • Protomyzostomum astrocladi
  • Protomyzostomum polynephris
  • Protomyzostomum sagamiense

Animalia > Annelida > Polychaeta > Myzostomida >

Protonarthrini Thomson, 1864[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae > Lamiinae

Protonarthron[uredi VE | uredi]

  • Protonarthron diabolicum
  • Protonarthron dubium
  • Protonarthron fasciatum
  • Protonarthron gracile
  • Protonarthron indistinctum
  • Protonarthron microps
  • Protonarthron olympianum
  • Protonarthron subfasciatum
  • Protonarthron tuberculicolle

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Protonaupactus[uredi VE | uredi]

Protoncideres Wickham, 1913[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae

  1. Protonemacheilus
  2. Protoneobisium
  3. Protonethes
  4. Protoneura
  5. Protonibea
  6. Protonotaria
  7. Protopalus

Protopannaria[uredi VE | uredi]

Fungi > Ascomycota > Lecanoromycetes > Peltigerales > Pannariaceae

Protoparmelia[uredi VE | uredi]

  • Protoparmelia atriseda
  • Protoparmelia badia
  • Protoparmelia cupreobadia
  • Protoparmelia isidiata
  • Protoparmelia montagnei
  • Protoparmelia nephaea
  • Protoparmelia ochrococca
  • Protoparmelia oleagina
  • Protoparmelia phaeonesos
  • Protoparmelia pulchra
  • Protoparmelia rogersii
  • Protoparmelia ryaniana

Fungi > Ascomycota > Lecanoromycetes > Lecanorales > Parmeliaceae

Protopelagonemertes[uredi VE | uredi]

  • Protopelagonemertes beebei
  • Protopelagonemertes hubrechti
  • Protopelagonemertes joculatori

Animalia > Nemertea > Enopla > Pelagica > Protopelagonemertidae

Protophyllocladoxylon[uredi VE | uredi]

Protopityophthorus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Protoplatypus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Protoplectron[uredi VE | uredi]

  • Protoplectron eremiae
  • Protoplectron inversum
  • Protoplectron longitudinale
  • Protoplectron pallidum
  • Protoplectron peterseni
  • Protoplectron striatellum
  • Protoplectron umbratum
  • Protoplectron venustum

Animalia > Arthropoda > Insecta > Neuroptera > Myrmeleontidae

Protoplophora[uredi VE | uredi]

  • Protoplophora oglasicola
  • Protoplophora palpalis

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Sarcoptiformes > Protoplophoroidea > Protoplophoridae

Protopolyclinum[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Ascidiacea > Enterogona > Protopolyclinidae

Protopsammotopa[uredi VE | uredi]

  • Protopsammotopa norvegica
  • Protopsammotopa wilsoni

Animalia > Arthropoda > Maxillopoda > Harpacticoida > Diosaccidae

Protopterus[uredi VE | uredi]

  • Protopterus aethiopicus
  • Protopterus amphibius
  • Protopterus annectens
  • Protopterus dolloi

Animalia > Chordata > Sarcopterygii > Lepidosireniformes > Protopteridae

Protoptila[uredi VE | uredi]

  • Protoptila alexanderi
  • Protoptila balmorhea
  • Protoptila bicornuta
  • Protoptila boruca
  • Protoptila burica
  • Protoptila cahabensis
  • Protoptila cana
  • Protoptila cardela
  • Protoptila choluteca
  • Protoptila chontala
  • Protoptila coloma
  • Protoptila colombiensis
  • Protoptila condylifera
  • Protoptila cora
  • Protoptila cristata
  • Protoptila ctenacantha
  • Protoptila ctilopsis
  • Protoptila curiosa
  • Protoptila delaca
  • Protoptila disticha
  • Protoptila dominicensis
  • Protoptila dubitans
  • Protoptila ensifera
  • Protoptila erotica
  • Protoptila fimbriata
  • Protoptila flexispina
  • Protoptila georgiana
  • Protoptila guarani
  • Protoptila guata
  • Protoptila huasteca
  • Protoptila huava
  • Protoptila ignera
  • Protoptila ixtala
  • Protoptila laterospina
  • Protoptila lega
  • Protoptila leonilae
  • Protoptila liqua
  • Protoptila locula
  • Protoptila lorada
  • Protoptila lucia
  • Protoptila macilenta
  • Protoptila maculata
  • Protoptila malica
  • Protoptila mara
  • Protoptila marqua
  • Protoptila mayana
  • Protoptila mina
  • Protoptila misionensis
  • Protoptila mixteca
  • Protoptila morettii
  • Protoptila orotina
  • Protoptila palina
  • Protoptila phyllisae
  • Protoptila piacha
  • Protoptila primerana
  • Protoptila pseudopiacha
  • Protoptila quicha
  • Protoptila quinoi
  • Protoptila resolda
  • Protoptila rota
  • Protoptila salta
  • Protoptila simplex
  • Protoptila spangleri
  • Protoptila spirifera
  • Protoptila talamanca
  • Protoptila talola
  • Protoptila techila
  • Protoptila tenebrosa
  • Protoptila ternacia
  • Protoptila tetravittata
  • Protoptila tica
  • Protoptila ticumanensis
  • Protoptila tojana
  • Protoptila trispicata
  • Protoptila truncata
  • Protoptila uruguayensis
  • Protoptila voluta
  • Protoptila yurumanga

Animalia > Arthropoda > Insecta > Trichoptera > Glossosomatoidea > Glossosomatidae

Protoradjia[uredi VE | uredi]

  • Protoradjia insularis
  • Protoradjia jacobsoni
  • Protoradjia montana
  • Protoradjia paeninsulae
  • Protoradjia pilosa

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Scleropactidae

Protoradulum[uredi VE | uredi]

Fungi > Basidiomycota > Agaricomycetes > Auriculariales

Protoraphis[uredi VE | uredi]

Plantae > Bacillariophyta > Bacillariophyceae > Protoraphidales

Protorhabditis[uredi VE | uredi]

  • Protorhabditis anthobia
  • Protorhabditis minuta
  • Protorhabditis tristis
  • Protorhabditis xylocola

Animalia > Nematoda > Secernentea > Rhabditida > Rhabditidae

Protorhopala[uredi VE | uredi]

  • Protorhopala elegans
  • Protorhopala picta
  • Protorhopala sexnotata

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Protoribates[uredi VE | uredi]

  • Protoribates acutus
  • Protoribates albidus
  • Protoribates angulatus
  • Protoribates antillensis
  • Protoribates bayanicus
  • Protoribates bipilis
  • Protoribates bisculpturatus
  • Protoribates boraboraensis
  • Protoribates brevisetosus
  • Protoribates capucinus
  • Protoribates clavatus
  • Protoribates concretus
  • Protoribates crassisetiger
  • Protoribates dentatus
  • Protoribates diani
  • Protoribates duoseta
  • Protoribates durbanensis
  • Protoribates fallax
  • Protoribates geonjiensis
  • Protoribates gracilis
  • Protoribates hakonensis
  • Protoribates halleri
  • Protoribates imperfectus
  • Protoribates iracemae
  • Protoribates longilamellatus
  • Protoribates longiuscula
  • Protoribates lophothrichus
  • Protoribates luteus
  • Protoribates madagascarensis
  • Protoribates magnus
  • Protoribates maigsius
  • Protoribates maximus
  • Protoribates mollicoma
  • Protoribates myrmecophilus
  • Protoribates nagaroensis
  • Protoribates natalensis
  • Protoribates oblongus
  • Protoribates obtusus
  • Protoribates osunensis
  • Protoribates paracapucinus
  • Protoribates parvulus
  • Protoribates pembertoni
  • Protoribates praeoccupatus
  • Protoribates punctatus
  • Protoribates rhomboides
  • Protoribates rioensis
  • Protoribates robustior
  • Protoribates rodriguezi
  • Protoribates rotundus
  • Protoribates sangumburiensis
  • Protoribates seminudus
  • Protoribates shirakamiensis
  • Protoribates souchnaiensis
  • Protoribates spinosus
  • Protoribates tenuis
  • Protoribates tohokuensis
  • Protoribates triangularis
  • Protoribates urbanlus
  • Protoribates varisetiger
  • Protoribates vastus
  • Protoribates yezoensis

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Sarcoptiformes > Oripodoidea > Protoribatidae

Protoribotritia[uredi VE | uredi]

  • Protoribotritia aberrans
  • Protoribotritia africana
  • Protoribotritia canadaris
  • Protoribotritia ensifer
  • Protoribotritia oligotricha

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Sarcoptiformes > Euphthiracaroidea > Oribotritiidae

Protorma[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Protorthemis[uredi VE | uredi]

  • Protorthemis celebensis
  • Protorthemis coronata
  • Protorthemis intermedia
  • Protorthemis woodfordi

Animalia > Arthropoda > Insecta > Odonata > Libelluloidea > Libellulidae

Protosalanx[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Osmeriformes > Salangidae

Red Protorosauria Huxley 1871[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Reptilia → Diapsida

Protoschizomus[uredi VE | uredi]

  • Protoschizomus gertschi
  • Protoschizomus occidentalis
  • Protoschizomus pachypalpus
  • Protoschizomus purificacion
  • Protoschizomus rowlandi
  • Protoschizomus sprousei
  • Protoschizomus treacyae

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Schizomida > Hubbardioidea > Protoschizomidae

Protosciaena[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Sciaenidae

Protoscypha[uredi VE | uredi]

  • Protoscypha pulla
  • Protoscypha subtropica

Fungi > Ascomycota > Dothideomycetes > Not Assigned > Protoscyphaceae

Protosialis[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Megaloptera > Sialidae

Protosinus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae >

Protosiphon[uredi VE | uredi]

Plantae > Chlorophyta > Chlorophyceae > Not Assigned > Protosiphonaceae

Protospathidium[uredi VE | uredi]

  • Protospathidium arenicola
  • Protospathidium bonneti
  • Protospathidium fraterculum
  • Protospathidium muscicola
  • Protospathidium namibicola
  • Protospathidium serpens
  • Protospathidium terricola
  • Protospathidium vermiculus
  • Protospathidium vermiforme

Protospathidiidae

Protosphaeridium[uredi VE | uredi]

Protozoa > Acritarcha >

Protosphaerion[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Protosphaeroniscus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Scleropactidae

Protosphindus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cucujoidea > Sphindidae

Protospondylis[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Protostegia[uredi VE | uredi]

Fungi > Ascomycota >

Protostegiomyces[uredi VE | uredi]

Fungi > Ascomycota

Protosthetops[uredi VE | uredi]

→Hydraenidae →Staphylinoidea

Protosticta[uredi VE | uredi]

  • Protosticta annulata
  • Protosticta antelopoides
  • Protosticta beaumonti
  • Protosticta bivittata
  • Protosticta caroli
  • Protosticta coomansi
  • Protosticta curiosa
  • Protosticta damacornu
  • Protosticta davenporti
  • Protosticta feronia
  • Protosticta foersteri
  • Protosticta fraseri
  • Protosticta geijskesi
  • Protosticta gracilis (Critically Endangered)
  • Protosticta grandis
  • Protosticta gravelyi
  • Protosticta hearseyi
  • Protosticta himalaiaca
  • Protosticta khaosoidaoensis
  • Protosticta kiautai
  • Protosticta kinabaluensis
  • Protosticta lepteca
  • Protosticta linduensis
  • Protosticta linnaei
  • Protosticta marenae
  • Protosticta maurenbrecheri
  • Protosticta medusa
  • Protosticta pariwonoi
  • Protosticta plicata (Critically Endangered)
  • Protosticta reslae
  • Protosticta robusta
  • Protosticta rozendalorum (Critically Endangered)
  • Protosticta rufostigma
  • Protosticta sanguinostigma
  • Protosticta satoi
  • Protosticta simplicinervis
  • Protosticta taipokauensis
  • Protosticta trilobata
  • Protosticta uncata
  • Protosticta vanderstarrei

Animalia > Arthropoda > Insecta > Odonata > Coenagrionoidea > Platystictidae

Red Protostomatida Small & Lynn, 1985[uredi VE | uredi]

  1. Kentrophoridae Jankowksi, 1980
  2. Trachelocercidae Kent, 1881

Chromista → Ciliophora → Karyorelictea

Infracarstvo Protostomia Grobben, 1908[uredi VE | uredi]

Animalia → Eumetazoa → Bilateria

Protostroma[uredi VE | uredi]

Fungi > Ascomycota

Protostrongylus[uredi VE | uredi]

Animalia > Nematoda > Secernentea > Strongylida > Protostrongylidae

Protostrophus[uredi VE | uredi]

  • Protostrophus acuticollis
  • Protostrophus ambiguus
  • Protostrophus amplicollis
  • Protostrophus ancorifrons
  • Protostrophus angolanus
  • Protostrophus angulicollis
  • Protostrophus armatipes
  • Protostrophus barbifrons
  • Protostrophus brevicollis
  • Protostrophus brevicrinitus
  • Protostrophus carinirostris
  • Protostrophus cavirostris
  • Protostrophus cerealis
  • Protostrophus cognatus
  • Protostrophus compactus
  • Protostrophus concinnus
  • Protostrophus consobrinus
  • Protostrophus convexicollis
  • Protostrophus crinitus
  • Protostrophus crucifer
  • Protostrophus crucifrons
  • Protostrophus denticollis
  • Protostrophus dilaticollis
  • Protostrophus edax
  • Protostrophus funestus
  • Protostrophus gonocnemis
  • Protostrophus gonoderes
  • Protostrophus gravis
  • Protostrophus gulo
  • Protostrophus hamaticollis
  • Protostrophus hystrix
  • Protostrophus immerens
  • Protostrophus indoctus
  • Protostrophus indotatus
  • Protostrophus instabilis
  • Protostrophus integer
  • Protostrophus latirostris
  • Protostrophus longulus
  • Protostrophus lugubris
  • Protostrophus mucronatus
  • Protostrophus mutator
  • Protostrophus noxius
  • Protostrophus obliquecinctus
  • Protostrophus oblongus
  • Protostrophus obsoletesignatus
  • Protostrophus ocularius
  • Protostrophus perditor
  • Protostrophus perspicax
  • Protostrophus planatus
  • Protostrophus plumbeus
  • Protostrophus praelongatus
  • Protostrophus pupillatus
  • Protostrophus purcelli
  • Protostrophus rotundicollis
  • Protostrophus rotundus
  • Protostrophus sebakuanus
  • Protostrophus setifer
  • Protostrophus sorghi
  • Protostrophus sparsus
  • Protostrophus spinicollis
  • Protostrophus spinulosus
  • Protostrophus strigifrons
  • Protostrophus sulcatifrons
  • Protostrophus terrenus
  • Protostrophus turpis
  • Protostrophus vastator
  • Protostrophus vorax

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Protostyela[uredi VE | uredi]

  • Protostyela heterobranchia
  • Protostyela longicauda

Animalia > Chordata > Ascidiacea > Pleurogona > Styelidae >

Protosuberites Swartschewsky, 1905[uredi VE | uredi]

  1. Protosuberites aquaedulcioris (Annandale, 1915)
  2. Protosuberites brevispinus (de Laubenfels, 1951)
  3. Protosuberites capillitium (Topsent, 1892)
  4. Protosuberites collaris Annandale, 1924
  5. Protosuberites denhartogi van Soest & de Kluijver, 2003
  6. Protosuberites durus (Stephens, 1915)
  7. Protosuberites ectyoninus (Topsent, 1900)
  8. Protosuberites epiphytoides (Thiele, 1905)
  9. Protosuberites epiphytum (Lamarck, 1815)
  10. Protosuberites ferrerhernandezi (Boury-Enault & Lopes, 1985)
  11. Protosuberites geracei (van Soest & Sass, 1981)
  12. Protosuberites hendricksi Samaai & Gibbons, 2005
  13. Protosuberites incrustans (Hansen, 1885)
  14. Protosuberites lacustris (Annandale, 1915)
  15. Protosuberites longispiculus (Burton, 1959)
  16. Protosuberites mexicensis (de Laubenfels, 1935)
  17. Protosuberites modestus (Pulitzer-Finali, 1978)
  18. Protosuberites nestus (Sim & Kim, 1994)
  19. Protosuberites proteus (Hentschel, 1909)
  20. Protosuberites prototipus Swartschewsky, 1905
  21. Protosuberites reptans (Kirkpatrick, 1903)
  22. Protosuberites rugosus (Topsent, 1893)
  23. Protosuberites sisyrnus (de Laubenfels, 1930)

Animalia → Porifera → Demospongiae → Suberitida → Suberitidae

Protosyzygiella (H. Inoue) R.M. Schuster, 1980[uredi VE | uredi]

Plantae > Marchantiophyta > Jungermanniopsida > Jungermanniales > Jamesoniellaceae

PrototettixGiebel, 1856[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Tettigonioidea > Tettigoniidae

Protothaca[uredi VE | uredi]

  • Protothaca asperrima
  • Protothaca granulata
  • Protothaca grata
  • Protothaca laciniata
  • Protothaca metodon
  • Protothaca pectorina
  • Protothaca staminea
  • Protothaca tenerrima
  • Protothaca thaca

Animalia > Mollusca > Bivalvia > Veneroida > Veneroidea > Veneridae

Prototheca[uredi VE | uredi]

  • Prototheca chlorelloides
  • Prototheca kruegeri
  • Prototheca moriformis
  • Prototheca portoricensis
  • Prototheca zopfii

Plantae > Chlorophyta > Trebouxiophyceae > Chlorellales > Chlorellaceae

Protothelenella[uredi VE | uredi]

  • Protothelenella corrosa
  • Protothelenella leucothelia
  • Protothelenella sphinctrinoidella
  • Protothelenella sphinctrinoides

Fungi > Ascomycota > Lecanoromycetes > Not Assigned > Protothelenellaceae >

Podrazred Prototheria Gill, 1872[uredi VE | uredi]

Animalia → Bilateria → Deuterostomia → Chordata → Vertebrata → Gnathostomata → Tetrapoda → Mammalia

Protothyrium[uredi VE | uredi]

  • Protothyrium borneense
  • Protothyrium salvadorae
  • Protothyrium tricalysiae
  • Protothyrium trichiliae

Fungi > Ascomycota > Dothideomycetes > Not Assigned > Parmulariaceae

Prototrachelocerca Foissner, 1996[uredi VE | uredi]

  1. Prototrachelocerca fasciolata Sauerbrey, 1928

Chromista → Ciliophora → Karyorelictea → Protostomatida → Trachelocercidae

Prototrachia[uredi VE | uredi]

  • Prototrachia sedula

Animalia > Mollusca > Gastropoda > Stylommatophora > Camaenidae >

Prototricoma[uredi VE | uredi]

  • Prototricoma longicauda

Animalia > Nematoda > Adenophorea > Desmoscolecida > Desmoscolecidae

Prototritia[uredi VE | uredi]

  • Prototritia armadillo
  • Prototritia glomerata
  • Prototritia grandjeani
  • Prototritia major
  • Prototritia palaciosi
  • Prototritia sicula

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Sarcoptiformes > Protoplophoroidea > Protoplophoridae

Prototroctes[uredi VE | uredi]

  • Prototroctes maraena
  • Prototroctes oxyrhynchus (Extinct grayling)

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Osmeriformes > Retropinnidae

Prototropis[uredi VE | uredi]

  • Prototropis nitidus
  • Prototropis pulicarius
  • Prototropis xestus

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Anthribidae

Prototrygaeus[uredi VE | uredi]

  • Prototrygaeus ammothelloides
  • Prototrygaeus contrarius
  • Prototrygaeus jordanae

Animalia > Arthropoda > Pycnogonida > Not Assigned > Ammotheidae

Prototulbaghia[uredi VE | uredi]

  • Prototulbaghia siebertii

Plantae > Magnoliophyta > Liliopsida > Asparagales > Amaryllidaceae

Prototyphis[uredi VE | uredi]

  • Prototyphis eos
  • Prototyphis paupereques
  • Prototyphis zealandicus

Animalia > Mollusca > Gastropoda > Neogastropoda > Typhidae

Protounguicularia[uredi VE | uredi]

  • Protounguicularia barbata
  • Protounguicularia brevicapitata
  • Protounguicularia monoseptata
  • Protounguicularia vandae
  • Protounguicularia variepilosa

Fungi > Ascomycota > Leotiomycetes > Helotiales > Hyaloscyphaceae >

Protoventuria[uredi VE | uredi]

  • Protoventuria alpina
  • Protoventuria arxii
  • Protoventuria barriae
  • Protoventuria juniperina
  • Protoventuria major
  • Protoventuria straussii
  • Protoventuria tetraspora

Fungi > Ascomycota > Dothideomycetes > Pleosporales > Venturiaceae >

Protowithius[uredi VE | uredi]

  • Protowithius fernandezianus
  • Protowithius robustus

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Pseudoscorpiones > Cheliferoidea > Withiidae

Protoxerus[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Mammalia > Rodentia > Sciuridae

Protoxodera[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Mantodea > Toxoderidae

Protozantaena[uredi VE | uredi]

HydraenidaeStaphylinoidea

Protozetes[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Sarcoptiformes > Microzetoidea > Microzetidae

Protozoa[uredi VE | uredi]

  1. Koljeno Acritarcha
  2. Koljeno Apicomplexa
  3. Koljeno Cercozoa
  4. Koljeno Choanozoa
  5. Koljeno Ciliophora
  6. Koljeno Dinophyta
  7. Koljeno Euglenozoa
  8. Koljeno Flagellata
  9. Koljeno Labyrinthista
  10. Koljeno Mycetozoa
  11. Koljeno Myzozoa
  12. Koljeno Parabasalia
  13. Koljeno Percolozoa
  14. Koljeno Sarcomastigophora
  15. Koljeno Xenophyophora
  16. Koljeno neoznačeno sa razredima Acantharia, Filosia, Granuloreticulosea, Haplosporea, Heliozoa, Lobosa, Sporozoa i neoznačenim sa porodicom Jakobaceae.

Živi svijet

Protr[uredi VE | uredi]

Protracheoniscus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Trachelipodidae

Protrachypene Burkenroad, 1934a[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Crustacea → Malacostraca → Decapoda → Penaeoidea → Penaeidae

Protrellina[uredi VE | uredi]

  • Protrellina gurri

Animalia > Nematoda > Secernentea > Oxyurida > Thelastomatidae

Protrellus[uredi VE | uredi]

  • Protrellus dalei
  • Protrellus dixoni

Animalia > Nematoda > Secernentea > Oxyurida > Thelastomatidae

Protricoma[uredi VE | uredi]

  • Protricoma squamosa

Animalia > Nematoda > Adenophorea > Desmoscolecida > Desmoscolecidae

Protricomoides[uredi VE | uredi]

  • Protricomoides squamosus

Animalia > Nematoda > Adenophorea > Desmoscolecida > Desmoscolecidae

Protrudomyces[uredi VE | uredi]

  • Protrudomyces lateralis

Fungi > Chytridiomycota > Chytridiomycetes > Rhizophydiales > Protrudomycetaceae

Protu[uredi VE | uredi]

Protubera[uredi VE | uredi]

  • Protubera africana
  • Protubera brunnea
  • Protubera burburiana
  • Protubera canescens
  • Protubera clathroidea
  • Protubera hautuensis
  • Protubera jamaicensis
  • Protubera maracuja
  • Protubera nothofagi
  • Protubera parvispora
  • Protubera sabulonensis
  • Protubera termitum

Fungi > Basidiomycota > Agaricomycetes > Hysterangiales > Phallogastraceae

Protuberella[uredi VE | uredi]

  • Protuberella borealis

Fungi > Basidiomycota > Agaricomycetes > Phallales > Phallaceae

Protuberonotum[uredi VE | uredi]

  • Protuberonotum roitmani

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Protubulanus[uredi VE | uredi]

  • Protubulanus theeli

Animalia > Nemertea > Anopla > Not Assigned > Tubulanidae

Protula[uredi VE | uredi]

  • Protula alba
  • Protula alberti
  • Protula americana
  • Protula anomala
  • Protula antennata
  • Protula apomatoides
  • Protula appendiculata
  • Protula arafurensis
  • Protula atypha
  • Protula balboensis
  • Protula bispiralis
  • Protula canavarii
  • Protula desiderata
  • Protula diomedeae
  • Protula intestinum
  • Protula longiseta
  • Protula lusitanica
  • Protula media
  • Protula pacifica
  • Protula palliata
  • Protula planianica
  • Protula procera
  • Protula setosa
  • Protula soofita
  • Protula submedia
  • Protula superba
  • Protula tubularia

Animalia > Annelida > Polychaeta > Sabellida > Serpulidae

Protulophila[uredi VE | uredi]

Animalia → Cnidaria → Hydrozoa [2]

Red Protura Silvestri, 1907[uredi VE | uredi]

  1. Acerentomoidea Condé, 1951
  2. Eosentomoidea Condé, 1951
  3. Sinentomoidea Nosek, 1973

Animalia → Arthropoda → Entognatha

Proturana Otte, 1987[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Grylloidea > Gryllidae

Proturentomon[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Entognatha > Protura > Protentomidae

Protursus[uredi VE | uredi]

Ailuridae

Protusambius[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Brentidae

Proty[uredi VE | uredi]

Protyligmagon[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Diplopoda → Polydesmida → Gomphodesmidae

Protz[uredi VE | uredi]

Protzia Piersig, 1896[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Trombidiformes → Protziidae

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Pro