Dodatak:Popis vrsta:Spa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Spadella , Spadellidae , Spadentalina , Spadicoides , Spadonia Fr. , Spadotettix , Spaelotis , Spaenomonas , Spalacomimus , Spalacopsis , Spalacopus , Spalangia , Spalangiolaelaps , Spalangiopelta , Spalax , Spalerosophis , Spalgis , Spalirises , Spallanzania , Spaminta , Spanagonicus , Spananthe , Spandelinoides , Spandelinoides , Spandelinoides , Spangbergiella , Spangleriella , Spanglerogyrus , Spania , Spaniacma , Spaniacris , Spaniblennius , Spanigorlus , Spaniocelyphus , Spaniocentra , Spaniocerca , Spaniocercoides , Spaniodon , Spaniolepis , Spanioneura , Spaniopappus , Spaniophlebia Eaton, 1881 , Spaniophylla , Spanioplanus , Spanioplon , Spaniopsis , Spaniopterus , Spanioptila , Spaniopus , Spaniorinus , Spaniotoma , Spanistoneura , Spanochaeta , Spanochelus , Spanophatnus , Spanotartessus , Spanurus , Sparactica , Sparagmia , Sparanophilus , Sparasion , Sparassidaceae , Sparassidae , Sparassiella , Sparassis , Sparaxis , Sparbambus , Sparbarus , Sparedrus , Spargaloma , Spargania , Sparganium , Sparganobasis , Sparganophilidae , Sparganophilus , Sparganophorus , Sparganopseustis , Sparganothina , Sparganothis , Sparganothoides , Sparianthina , Sparianthis , Sparidae , Sparidentex , Spariolenus , Sparisoma , Sparkia , Sparlingia , Sparlingia , Sparna , Sparnia , Sparnopolius , Sparodon , Sparostes Putzeys, 1866 , Sparrmannia , Sparrowia , Sparrowmyces S.N. Dasgupta , Sparsicavea , Sparsicytis , Sparsiporina , Sparsisolenia , Sparsisolenia , Sparsitubus , Spartaeus , Spartecerus , Spartidium , Spartiella , Spartimas , Spartina , Spartinacoccus , Spartiniphaga , Spartiomyia , Spartium , Spartocera , Spartocerus , Spartochloa , Spartolus , Spartoneura , Spartonoica , Spartopteryx , Spartopyge , Sparus , Spasskia , Spasskogammarus , Spatagobrissus , Spatagocystis , Spatala , Spatalia , Spatalina , Spatalistis , Spatangidae , Spatangoida , Spatangopsis , Spatangopsis , Spatangus , Spathacalymene , Spathacantha , Spathaceum , Spathalium , Spathandra , Spathantheum , Spathanthus , Spathanus , Spathaspora , Spathecerus , Spathella , Spathenotus , Spathephilus , Spathia , Spathicarpa , Spathichlamys , Spathicopis , Spathicranuloides , Spathidexia , Spathidicerus , Spathidiida , Spathidiidae , Spathidiodes , Spathidioides , Spathidium , Spathifer , Spathilepia , Spathiomorpha , Spathionema , Spathioplites , Spathiopus , Spathiospilus , Spathiostemon , Spathiostenus , Spathipalpus , Spathipheromyia , Spathiphyllum , Spathipora , Spathipora , Spathiporidae , Spathiulus , Spathiurus , Spathius , Spathocentrus , Spathochlamys , Spathochus , Spathocranus , Spathodea , Spathoderma , Spathodus , Spathoglottis , Spatholirion , Spatholobus , Spathomorpha , Spathoptera , Spathoptila , Spathopus , Spathopygus , Spathoschiza , Spathosternum , Spathoteredo , Spathula , Spathularia , Spathulariopsis , Spathulibracon , Spathuliger , Spathulina , Spathulocepheus , Spathulospora , Spathulosporaceae , Spatiodamaeus , Spatiopora , Spatocentrus , Spatoglossum , Spatorrhamphus , Spatulifimbria , Spatulignatha , Spatulina , Spatulina , Spatulina , Spatulipalpia , Spatuloconus , Spatuloconus , Spatulodinium , Spatulophorus , Spatuloricaria , Spatulosia , Spatulosporonites Z.C. Song † , Spatunomia , Spazigaster , Spaziphora ,

Spad[uredi | uredi kôd]

Spadella , Spadellidae , Spadentalina , Spadicoides , Spadonia Fr. , Spadotettix ,

Spadella Langerhans, 1880[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chaetognatha → Sagittoidea → Phragmophora → Spadellidae

Spadellidae Tokioka, 1965[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chaetognatha → Sagittoidea → Phragmophora

Spadentalina[uredi | uredi kôd]

  1. Spadentalina ingrata Scarabino, 1995
  2. Spadentalina tubiformis (Boissevain, 1906)

EntalinidaeGadilidaScaphopodaMolluscaAnimalia

Spadicoides[uredi | uredi kôd]

Fungi > Ascomycota > Sordariomycetes > Sordariales > Helminthosphaeriaceae

Spadotettix[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Tetrigoidea > Tetrigidae

Spae[uredi | uredi kôd]

Spaelotis ,

Spaenomonas[uredi | uredi kôd]

Plantae

Spal[uredi | uredi kôd]

Spalacomimus , Spalacopsis , Spalacopus , Spalangia , Spalangiolaelaps , Spalangiopelta , Spalax , Spalerosophis , Spalgis , Spalirises , Spallanzania ,

  1. Spalacomimus
  2. Spalacopsis
  3. Spalacopus
  4. Spalax
  5. Spalerosophis

Spam[uredi | uredi kôd]

Spaminta[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Neuroptera > Mantispidae

Span[uredi | uredi kôd]

Spanagonicus , Spananthe , Spangbergiella , Spangleriella , Spanglerogyrus , Spania , Spaniacma , Spaniacris , Spaniblennius , Spanigorlus , Spaniocelyphus , Spaniocentra , Spaniocerca , Spaniocercoides , Spaniolepis , Spanioneura , Spaniopappus , Spaniophylla ,

Spanioplanus Millidge, 1991[uredi | uredi kôd]

  1. Spanioplanus mitis Millidge, 1991

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

Spanioplon Topsent, 1890[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Hymedesmiidae Spaniopsis , Spaniopterus , Spanioptila , Spaniopus , Spaniotoma , Spanistoneura , Spanochaeta , Spanochelus , Spanophatnus , Spanotartessus , Spanurus ,

Spar[uredi | uredi kôd]

Sparactica , Sparagmia , Sparanophilus , Sparasion , Sparassidaceae , Sparassidae , Sparassiella , Sparassis , Sparaxis , Sparbambus , Sparbarus , Sparedrus , Spargaloma , Spargania , Sparganium , Sparganobasis , Sparganophilidae , Sparganophilus , Sparganophorus , Sparganopseustis , Sparganothina , Sparganothis , Sparganothoides , Sparianthina , Sparianthis , Sparidae , Sparidentex , Spariolenus , Sparisoma , Sparkia , Sparlingia , Sparna , Sparnia , Sparnopolius , Sparodon , Sparostes Putzeys, 1866 , Sparrmannia , Sparrowia , Sparrowmyces S.N. Dasgupta , Sparsitubus , Spartaeus , Spartecerus , Spartidium , Spartiella , Spartimas , Spartina , Spartinacoccus , Spartiniphaga , Spartiomyia , Spartium , Spartocera , Spartocerus , Spartochloa , Spartolus , Spartoneura , Spartonoica , Spartopteryx , Spartopyge , Sparus ,

  1. Sparanophilus

Porodica Sparassidae Bertkau, 1872; (pauci lovci)[uredi | uredi kôd]

  1. Adcatomus Karsch, 1880
  2. Anaptomecus Simon, 1903
  3. Anchonastus Simon, 1898
  4. Arandisa Lawrence, 1938
  5. Barylestis Simon, 1910
  6. Beregama Hirst, 1990
  7. Berlandia Lessert, 1921
  8. Bhutaniella Jäger, 2000
  9. Caayguara Rheims, 2010
  10. Carparachne Lawrence, 1962
  11. Cebrennus Simon, 1880
  12. Cerbalus Simon, 1897
  13. Chrosioderma Simon, 1897
  14. Clastes Walckenaer, 1837
  15. Curicaberis Rheims, 2015
  16. Damastes Simon, 1880
  17. Decaphora Franganillo, 1931
  18. Defectrix Petrunkevitch, 1925
  19. Delena Walckenaer, 1837
  20. Dermochrosia Mello-Leitão, 1940
  21. Eusparassus Simon, 1903
  22. Exopalystes Hogg, 1914
  23. Geminia Thorell, 1897
  24. Gnathopalystes Rainbow, 1899
  25. Guadana Rheims, 2010
  26. Heteropoda Latreille, 1804
  27. Holconia Thorell, 1877
  28. Irileka Hirst, 1998
  29. Isopeda L. Koch, 1875
  30. Isopedella Hirst, 1990
  31. Keilira Hirst, 1989
  32. Leucorchestris Lawrence, 1962
  33. Macrinus Simon, 1887
  34. Martensopoda Jäger, 2006
  35. May Jäger & Krehenwinkel, 2015
  36. Megaloremmius Simon, 1903
  37. Micrommata Latreille, 1804
  38. Microrchestris Lawrence, 1962
  39. Neosparassus Hogg, 1903
  40. Neostasina Rheims & Alayón, 2016
  41. Nisueta Simon, 1880
  42. Nolavia Kammerer, 2006
  43. Nonianus Simon, 1885
  44. Olios Walckenaer, 1837
  45. Orchestrella Lawrence, 1965
  46. Origes Simon, 1897
  47. Paenula Simon, 1897
  48. Palystella Lawrence, 1928
  49. Palystes L. Koch, 1875
  50. Panaretella Lawrence, 1937
  51. Pandercetes L. Koch, 1875
  52. Parapalystes Croeser, 1996
  53. Pediana Simon, 1880
  54. Pleorotus Simon, 1898
  55. Polybetes Simon, 1897
  56. Prusias O. Pickard-Cambridge, 1892
  57. Prychia L. Koch, 1875
  58. Pseudomicrommata Järvi, 1914
  59. Pseudopoda Jäger, 2000
  60. Pseudosparianthis Simon, 1887
  61. Quemedice Mello-Leitão, 1942
  62. Remmius Simon, 1897
  63. Rhacocnemis Simon, 1897
  64. Rhitymna Simon, 1897
  65. Sagellula Strand, 1942
  66. Sampaiosia Mello-Leitão, 1930
  67. Sarotesius Pocock, 1898
  68. Sinopoda Jäger, 1999
  69. Sivalicus Dyal, 1957
  70. Sparianthina Banks, 1929
  71. Sparianthis Simon, 1880
  72. Spariolenus Simon, 1880
  73. Staianus Simon, 1889
  74. Stasina Simon, 1877
  75. Stasinoides Berland, 1922
  76. Stipax Simon, 1898
  77. Strandiellum Kolosváry, 1934
  78. Thelcticopis Karsch, 1884
  79. Thomasettia Hirst, 1911
  80. Tibellomma Simon, 1903
  81. Tychicus Simon, 1880
  82. Typostola Simon, 1897
  83. Uaiuara Rheims, 2013
  84. Vindullus Simon, 1880
  85. Yiinthi Davies, 1994
  86. Zachria L. Koch, 1875

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae

  1. Sparassiella
  2. Sparassis
  3. Sparaxis
  4. Sparbambus
  5. Sparedrus
  6. Sparganium
  7. Sparganobasis
  8. Sparganophilus

Sparganophorus[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Asterales > Asteraceae

  1. Sparianthina
  2. Sparianthis

Porodica Sparidae Cuvier 1817[uredi | uredi kôd]

  1. Abromasta Day, 2002
  2. Acanthopagrus Peters, 1855
  3. Archosargus Gill, 1865
  4. Argyrops Swainson, 1839
  5. Argyrozona Smith, 1938
  6. Boops Cuvier, 1814
  7. Boopsoidea Castelnau, 1861
  8. Calamus Swainson, 1839
  9. Centracanthus Rafinesque, 1810
  10. Cheimerius Smith, 1938
  11. Chrysoblephus Swainson, 1839
  12. Crenidens Valenciennes in Cuvier & Valenciennes, 1830
  13. Cymatoceps Smith, 1938
  14. Dentex Cuvier, 1814
  15. Diplodus Rafinesque, 1810
  16. Ellaserrata Day, 2003
  17. Evynnis Jordan & Thompson, 1912
  18. Gymnocrotaphus Günther, 1859
  19. Lagodon Holbrook, 1855
  20. Lithognathus Swainson, 1839
  21. Oblada Cuvier, 1829
  22. Pachymetopon Günther, 1859
  23. Pagellus Valenciennes in Cuvier & Valenciennes, 1830
  24. Pagrus Cuvier, 1816
  25. Parargyrops Tanaka, 1916
  26. Petrus Smith, 1938
  27. Podocephalus Agassiz 1843
  28. Polyamblyodon Norman, 1935
  29. Polysteganus Klunzinger, 1870
  30. Porcostoma Smith, 1938
  31. Pseudosparnodus Day, 2002
  32. Pterogymnus Smith, 1938
  33. Rhabdosargus Fowler, 1933
  34. Sarpa Bonaparte, 1831
  35. Sciaenuropsis Casier 1966
  36. Sciaenurus Agassiz 1843
  37. Sparidentex Munro, 1948
  38. Sparnodus Agassiz 1839
  39. Sparodon Smith, 1938
  40. Sparus Linnaeus, 1758
  41. Spicara Rafinesque, 1810
  42. Spondyliosoma Cantor, 1849
  43. Stenotomus Gill, 1865
  44. Virididentex Poll, 1971

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes

  1. Sparidentex
  2. Spariolenus
  3. Sparisoma
  4. Sparlingia

Sparna[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

  1. Sparodon
  2. Sparrowia
  3. Sparsitubus
  4. Spartaeus
  5. Spartecerus

Spathepteris C. Presl, 1846[uredi | uredi kôd]

  1. Spathepteris verticillata (L.) C. Presl

Plantae → Tracheophyta → Polypodiopsida → Schizaeales → Anemiaceae

  1. Spartidium
  2. Spartiella
  3. Spartina
  4. Spartium
  5. Spartocerus
  6. Spartochloa
  7. Spartolus
  8. Spartonoica
  9. Sparus

Spas[uredi | uredi kôd]

Spasskia , Spasskogammarus ,

Spastonyx[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Tenebrionoidea > Meloidae

Spat[uredi | uredi kôd]

Spatagobrissus , Spatagocystis , Spatala , Spatalia , Spatalina , Spatalistis , Spatangidae , Spatangoida , Spatangus , Spathacantha , Spathaceum , Spathalium , Spathandra , Spathantheum , Spathanthus , Spathanus , Spathaspora , Spathecerus , Spathenotus , Spathephilus , Spathia , Spathicarpa , Spathichlamys , Spathicopis , Spathicranuloides , Spathidexia , Spathidicerus , Spathidiida , Spathidiidae , Spathidiodes , Spathidioides , Spathidium , Spathifer , Spathilepia , Spathiomorpha , Spathionema , Spathioplites , Spathiopus , Spathiospilus , Spathiostemon , Spathiostenus , Spathipalpus , Spathipheromyia , Spathiphyllum , Spathipora , Spathiporidae , Spathiulus , Spathius , Spathocentrus , Spathochlamys , Spathochus , Spathocranus , Spathodea , Spathoderma , Spathodus , Spathoglottis , Spatholirion , Spatholobus , Spathomorpha , Spathoptera , Spathoptila , Spathopus , Spathopygus , Spathoschiza , Spathosternum , Spathoteredo , Spathula , Spathularia , Spathulariopsis , Spathulibracon , Spathuliger , Spathulina , Spathulocepheus , Spathulospora , Spathulosporaceae , Spatiodamaeus , Spatocentrus , Spatoglossum , Spatorrhamphus , Spatulifimbria , Spatulignatha , Spatulina , Spatulipalpia , Spatulodinium , Spatulophorus , Spatuloricaria , Spatulosia , Spatulosporonites Z.C. Song † , Spatunomia ,

  1. Spatagobrissus
  2. Spatagocystis
  3. Spatala
  4. Spatangus
  5. Spathaceum
  6. Spathalium
  7. Spathandra
  8. Spathantheum
  9. Spathanthus
  10. Spathaspora
  11. Spathia
  12. Spathicarpa
  13. Spathichlamys

Spathicranuloides[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

  1. Spathidicerus

Spathidiida[uredi | uredi kôd]

Protozoa > Ciliophora > Gymnostomatea

Spathidiidae[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi: Apertospathidium, Apobryophyllum, Apospathidium, Bryophyllum, Enchelaria, Epispathidium, Lacerus, Latispathidium, Semispathidium, Spathidium, Supraspathidium

Protozoa > Ciliophora > Gymnostomatea > Spathidiida

  1. Spathidiodes
  2. Spathidioides

Spathidium[uredi | uredi kôd]

  • Spathidium aciculare
  • Spathidium alpinum
  • Spathidium alqasabi
  • Spathidium ampulliforme
  • Spathidium anguilla
  • Spathidium asciola
  • Spathidium bavariense
  • Spathidium bi-nucleatum
  • Spathidium binucleatum
  • Spathidium bivacuolatum
  • Spathidium breve
  • Spathidium brunneum
  • Spathidium campanella
  • Spathidium capitulum
  • Spathidium cetiforme
  • Spathidium chlorelligerum
  • Spathidium chorelligerum
  • Spathidium cithara
  • Spathidium claviforme
  • Spathidium contractile
  • Spathidium crassum
  • Spathidium curvatum
  • Spathidium cyclidium
  • Spathidium cylindricum
  • Spathidium deforme
  • Spathidium depressum
  • Spathidium distoma
  • Spathidium elmenteitanum
  • Spathidium etoschense
  • Spathidium extensum
  • Spathidium falciforme
  • Spathidium faurefremieti
  • Spathidium faurei
  • Spathidium foissneri
  • Spathidium fontinale
  • Spathidium fossicola
  • Spathidium fossicolum
  • Spathidium fraterculum
  • Spathidium fresenburgi
  • Spathidium furcatum
  • Spathidium geobium
  • Spathidium gibbum
  • Spathidium holsatiae
  • Spathidium hyalinum
  • Spathidium kreutzi
  • Spathidium labeo
  • Spathidium latistomum
  • Spathidium latum
  • Spathidium lieberkuehni
  • Spathidium lieberkühnii
  • Spathidium lieberkunii
  • Spathidium liepoldi
  • Spathidium longicaudatum
  • Spathidium longinucleatum
  • Spathidium lucidum
  • Spathidium luteum
  • Spathidium macrostoma
  • Spathidium macrostomum
  • Spathidium marinum
  • Spathidium meloforme
  • Spathidium melophorme
  • Spathidium metabolicum
  • Spathidium microstomum
  • Spathidium minimum
  • Spathidium minuta
  • Spathidium minutum
  • Spathidium modestum
  • Spathidium moniliforme
  • Spathidium multinucleatum
  • Spathidium multistriatum
  • Spathidium muscicola
  • Spathidium n.sp.1 bavariense
  • Spathidium n.sp.2
  • Spathidium n.sp.3
  • Spathidium namibicola
  • Spathidium nigrum
  • Spathidium obliquum
  • Spathidium opimum
  • Spathidium opium
  • Spathidium paralabiatum
  • Spathidium paucistriatum
  • Spathidium pectinatum
  • Spathidium peniculatum
  • Spathidium piliforme
  • Spathidium polymorphum
  • Spathidium procerum
  • Spathidium puteolagri
  • Spathidium puteolagris
  • Spathidium rectitoratum
  • Spathidium repandum
  • Spathidium rusticanum
  • Spathidium sacculum
  • Spathidium scalpriforme
  • Spathidium securiforme
  • Spathidium seppelti
  • Spathidium simplex
  • Spathidium simplinucleatum
  • Spathidium simulans
  • Spathidium sp.
  • Spathidium spathula
  • Spathidium spathuloides
  • Spathidium sphagnophilum
  • Spathidium stammeri
  • Spathidium sulcatum
  • Spathidium swarczewskyi
  • Spathidium syrtis
  • Spathidium tortum
  • Spathidium turgitorum
  • Spathidium vermicularis
  • Spathidium vermicus
  • Spathidium viride

Protozoa > Ciliophora > Gymnostomatea > Spathidiida > Spathidiidae

  1. Spathionema
  2. Spathiostemon

Spathiphyllum Schott[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Alismatales → Araceae

  1. Spathipora
  2. Spathiulus

Spathochlamys[uredi | uredi kôd]

Animalia > Mollusca > Bivalvia > Ostreoida > Pectinidae >

  1. Spathodea
  2. Spathoderma
  3. Spathodus
  4. Spathoglottis
  5. Spatholirion
  6. Spatholobus
  7. Spathomorpha
  8. Spathoptera
  9. Spathopygus
  10. Spathosternum
  11. Spathoteredo
  12. Spathula
  13. Spathularia
  14. Spathulariopsis
  15. Spathuliger
  16. Spathulocepheus
  17. Spatiodamaeus
  18. Spatorrhamphus

Spatuloricaria[uredi | uredi kôd]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae

Spaz[uredi | uredi kôd]

Spazigaster , Spaziphora ,

Izvori[uredi | uredi kôd]