Dodatak:Popis vrsta:Spho

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Sphodrias , Sphodrina Laporte, 1834 , Sphodrini , Sphodrocepheus , Sphodromantis , Sphodromerus , Sphodronotus , Sphodrophoxus , Sphodropoda , Sphodropsis Seidlitz, 1887 , Sphodros , Sphodroscarta , Sphodroschema Alluaud, 1930 , Sphodrosomus Perroud & Montrouzier, 1864 , Sphodroxia , Sphodrus Clairville, 1806 , Sphoeroides , Sphoerorhinus , Sphondylium , Sphondylocephalum , Sphondylomoraceae , Sphondylothamnion ,

Sphod[uredi | uredi kôd]

Sphodrias Champion, 1914[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Sphodrocepheus Woolley & Higgins, 1963[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Sarcoptiformes > Cepheoidea > Cepheidae

Sphodromantis Stal, 1871[uredi | uredi kôd]

  • Sphodromantis abessinica Sjostedt, 1930
  • Sphodromantis aethiopica La Greca & Lombardo, 1987
  • Sphodromantis annobonensis Llorente, 1968
  • Sphodromantis aurea Giglio-Tos, 1917
  • Sphodromantis aureoides Roy, 2010
  • Sphodromantis baccettii La Greca & Lombardo, 1987
  • Sphodromantis balachowskyi La Greca, 1967
  • Sphodromantis biocellata Werner, 1906
  • Sphodromantis centralis Rehn, 1914
  • Sphodromantis citernii Giglio-Tos, 1917 [2]
  • Sphodromantis congica Beier, 1931
  • Sphodromantis conspicua La Greca, 1967
  • Sphodromantis elegans Sjostedt, 1930
  • Sphodromantis elongata La Greca, 1969
  • Sphodromantis fenestrata Giglio-Tos, 1912
  • Sphodromantis gastrica Stål, 1858
  • Sphodromantis gestri Giglio-Tos, 1912
  • Sphodromantis giubana La Greca & Lombardo, 1987
  • Sphodromantis gracilicollis Beier, 1930 [2]
  • Sphodromantis gracilis Lombardo, 1992
  • Sphodromantis hyalina La Greca, 1955
  • Sphodromantis kersteni Gerstaecker, 1869
  • Sphodromantis lagrecai Lombardo, 1990
  • Sphodromantis lineola Burmeister, 1838 [3]
  • Sphodromantis obscura Beier & Hocking, 1965
  • Sphodromantis pachinota La Greca & Lombardo, 1987
  • Sphodromantis pardii La Greca & Lombardo, 1987
  • Sphodromantis pavonina La Greca, 1956
  • Sphodromantis pupillata Bolivar, 1912
  • Sphodromantis quinquecallosa Werner, 1916
  • Sphodromantis royi La Greca, 1967
  • Sphodromantis rubrostigma Werner, 1916
  • Sphodromantis rudolfae Rehn, 1901 [2]
  • Sphodromantis socotrana Roy, 2010
  • Sphodromantis splendida Hebard, 1920
  • Sphodromantis stigmosa Roy, 2010
  • Sphodromantis tenuidentata Lombardo, 1992
  • Sphodromantis transcaucasica Kirby, 1904
  • Sphodromantis trimacula (Saussure, 1870)
  • Sphodromantis viridis Forskål, 1775 [6]
  • Sphodromantis werneri Roy, 2010

Animalia > Arthropoda > Insecta > Mantodea > Mantidae

Sphodromerus Stål, 1873[uredi | uredi kôd]

  • Sphodromerus atakanus Ramme, 1951
  • Sphodromerus calliptamoides Uvarov, 1943
  • Sphodromerus coerulans Werner, 1908
  • Sphodromerus cruentatus Krauss, 1902
  • Sphodromerus decoloratus Finot, 1894
  • Sphodromerus gilli (Uvarov, 1929)
  • Sphodromerus inconspicuus Schulthess Schindler, 1894
  • Sphodromerus indus Soomro, S. & Wagan, 2005
  • Sphodromerus kaltenbachi Harz, 1987
  • Sphodromerus luteipes Uvarov, 1933
  • Sphodromerus marmaricus Capra, 1929
  • Sphodromerus occidentalis Chapman, K.H., 1937
  • Sphodromerus pantherinus Krauss, 1902
  • Sphodromerus pilipes (Jaus, 1891)
  • Sphodromerus platynotus Kevan, D.K.M., 1967
  • Sphodromerus rathjensi Uvarov, 1936
  • Sphodromerus reducta Kevan, D.K.M., 1967
  • Sphodromerus sacer Giglio-Tos, 1893
  • Sphodromerus sanguiniferus Rehn, J.A.G., 1901
  • Sphodromerus scriptipennis (Walker, F., 1870)
  • Sphodromerus serapis (Serville, 1838)
  • Sphodromerus somali Uvarov, 1943
  • Sphodromerus starcki Harz, 1985
  • Sphodromerus tuareg Uvarov, 1943
  • Sphodromerus undulatus (Kirby, W.F., 1914)

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Acridoidea > Acrididae

Sphodronotus Uvarov, 1943[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Acridoidea > Acrididae

Sphodrophoxus Hebard, 1924[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Tettigonioidea > Tettigoniidae

Sphodropoda Stal, 1871[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Mantodea > Mantidae

Sphodros Walckenaer, 1833[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Atypidae

Sphodroscarta Stål, 1869[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Aphrophoridae

Sphoe[uredi | uredi kôd]

Sphoeroides Anonymous Lacepède, 1798[uredi | uredi kôd]

TetraodontidaeTetraodontiformesActinopterygiiChordataAnimalia

Sphoerorhinus[uredi | uredi kôd]

CurculionidaeColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Sphon[uredi | uredi kôd]

Sphondylium Adans.[uredi | uredi kôd]

  • Sphondylium alpinum Scop. ex Steud.
  • Sphondylium asperum Hoffm.
  • Sphondylium austriacum Scop.
  • Sphondylium branca Scop.
  • Sphondylium conforme Moench
  • Sphondylium decipiens Hoffm.
  • Sphondylium giganteum Hoffm.
  • Sphondylium gummiferum Hoffm.
  • Sphondylium lanatum Nieuwl. & Lunell
  • Sphondylium longifolium Hoffm.
  • Sphondylium marginatum Hoffm.
  • Sphondylium panaces Gaertn.
  • Sphondylium proteiforme Bubani
  • Sphondylium pubescens Hoffm.
  • Sphondylium speciosum Hoffm.
  • Sphondylium subvillosum Hoffm.
  • Sphondylium villosum Hoffm.

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Apiales > Apiaceae

Sphondylocephalum Stalpers[uredi | uredi kôd]

Fungi > Ascomycota

Tribus Sphondylothamnieae Feldmann-Mazoyer, 1941[uredi | uredi kôd]

Plantae → Rhodophyta → Florideophyceae → Ceramiales → Wrangeliaceae

Sphondylothamnion Nägeli, 1862[uredi | uredi kôd]

Plantae → Rhodophyta → Florideophyceae → Ceramiales → Wrangeliaceae → Sphondylothamnieae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]