Dodatak:Popis vrsta:Spha

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Sphacelaria , Sphacelariaceae , Sphacelariales , Sphacella , Sphacelodes , Sphaceloma , Sphacelotheca , Sphacophilus , Sphadasmus , Sphaeniscus , Sphaenognathus , Sphaenolobium , Sphaenomonas , Sphaenophorus , Sphaenorhynchus , Sphaenosiphon , Sphaenothecus , Sphaeorrhinus , Sphaeracineta , Sphaeractinomyxon Caullery & Mesnil , Sphaeracus , Sphaeradenia , Sphaeralcea , Sphaeralcyon , Sphaeramene , Sphaeramia , Sphaeramyia , Sphaeranthula , Sphaeranthus , Sphaerantia , Sphaeraspis , Sphaerechinorhynchus , Sphaerechinus , Sphaerelictis , Sphaerella , Sphaerella , Sphaerella , Sphaerellocystis , Sphaerellopsis , Sphaerellopsis , Sphaerellothecium , Sphaerephesia , Sphaereupatorium , Sphaeria , Sphaerialites Venkatach. & R.K. Kar † , Sphaerias , Sphaerichthys , Sphaericobathra , Sphaericosoma , Sphaericus , Sphaeridia , Sphaeridiothrix , Sphaeridiotrema , Sphaeridium , Sphaeridium , Sphaerillodillo , Sphaerilloides , Sphaerina , Sphaeriodesmidae , Sphaeriodesmus , Sphaeriodiscus , Sphaerioeme , Sphaerion , Sphaerionillum , Sphaerionotus , Sphaeriothyrium , Sphaeripalpus , Sphaeripara , Sphaerirostris , Sphaerita , Sphaerites , Sphaerites Unger † , Sphaeritidae , Sphaerium , Sphaerius , Sphaeriusidae , Sphaerobacter , Sphaerobacteraceae , Sphaerobacterales , Sphaerobambos , Sphaerobasidioscypha , Sphaerobasidium , Sphaerobathytropa , Sphaerobelum , Sphaerobolus , Sphaerobothria , Sphaerobothris , Sphaerobotrys , Sphaerobryon , Sphaerocalyptra , Sphaerocardamum , Sphaerocarpaceae , Sphaerocarpales , Sphaerocarpos , Sphaerocarpus , Sphaerocaryum , Sphaerocephalum , Sphaerocera , Sphaeroceridae , Sphaerochara , Sphaerochthoniidae , Sphaerochthonius , Sphaerocixius , Sphaerococcaceae , Sphaerococcopsis , Sphaerococcus , Sphaerococcus , Sphaerocolla , Sphaerocordyceps , Sphaerocoryne , Sphaerocoryne , Sphaerocorynes , Sphaerocorynidae , Sphaerocranae , Sphaerocybe , Sphaerocyperus , Sphaerocystis , Sphaerodactylus , Sphaeroderma , Sphaeroderus , Sphaeroderus Dejean, 1826 , Sphaerodes , Sphaerodes Chaudoir in Oberthür, 1883 , Sphaerodinium , Sphaerodinus Jeannel, 1949 , Sphaerodiplosis , Sphaerodoridae , Sphaerodoridium , Sphaerodoropsis , Sphaerodorum , Sphaerodothella , Sphaerodothis , Sphaerodromia , Sphaeroeca , Sphaeroeca R. Lauterborn, 1894 , Sphaerofijia , Sphaerogalumna , Sphaerogaster , Sphaerogastrella , Sphaerognomoniella , Sphaerographium , Sphaerogypsina , Sphaerohelea , Sphaeroidinidae , Sphaerokodisis , Sphaerolaimidae , Sphaerolaimus , Sphaerolana , Sphaerolbia , Sphaerolecanium , Sphaerolejeunea , Sphaerolobium , Sphaeroma , Sphaeromachia , Sphaeromantis , Sphaeromanus , Sphaeromapseudes , Sphaeromapseudidae , Sphaeromatidae , Sphaeromenes , Sphaeromeria , Sphaeromerus , Sphaeromias , Sphaeromides , Sphaeromitra , Sphaeromma , Sphaeromonas , Sphaeromopsis , Sphaeromorphaea , Sphaeromus , Sphaeromyxa , Sphaeromyxidae , Sphaeronaema , Sphaeronaemella , Sphaeronectes , Sphaeronectidae , Sphaeronella , Sphaeronellopsis , Sphaeronema , Sphaeronema Fr. , Sphaeronemoura , Sphaeroniscus , Sphaeronycteris , Sphaeropaeus , Sphaeroparia , Sphaeropauropodidae , Sphaeropauropus , Sphaeropeltarion , Sphaerophallus , Sphaerophoma , Sphaerophora Bonord. , Sphaerophoraceae , Sphaerophoria , Sphaerophorus , Sphaerophragmium , Sphaerophrya , Sphaerophycus , Sphaerophysa , Sphaerophysa , Sphaeroplea , Sphaeropleaceae , Sphaeropleum Link , Sphaeropoeidae , Sphaeropoeus , Sphaeropogonia , Sphaeropora , Sphaeroporalites Hemer & Nygreen † , Sphaerops , Sphaeropsis , Sphaeropsocidae , Sphaeropsocopsis , Sphaeropterus , Sphaeropyga , Sphaeropyge , Sphaeropyle , Sphaerorhinus , Sphaerorutela , Sphaeroscelis , Sphaerosciadium , Sphaerosinus , Sphaerosoma , Sphaerosorus , Sphaerospira , Sphaerospora , Sphaerosporella , Sphaerosporiites D.N. Babajan & Tasl. † , Sphaerosporium , Sphaerosporoceros , Sphaerostilbella , Sphaerostylis , Sphaerostylus Chaudoir, 1848 , Sphaerosyllis , Sphaerotachys J. Müller, 1926 , Sphaerotheca , Sphaerotheca , Sphaerotheciella , Sphaerothecium , Sphaerothecium Frieder. , Sphaerotheriida , Sphaerotheriidae , Sphaerotheristus , Sphaerotherium , Sphaerotilus , Sphaerotrichia , Sphaerotrichopus , Sphaerotrochalus , Sphaerotrypes , Sphaerotylus , Sphaerowithius , Sphaerozetes , Sphaerozius , Sphaerozone , Sphaerozosma , Sphaerozoum , Sphaerozyga , Sphaerula , Sphaerularia , Sphaerulariidae , Sphaerulina , Sphaerulobryozoon , Sphaerulomyces , Sphagemacrurus , Sphagiocrates , Sphagnaceae , Sphagnales , Sphagneticola , Sphagniana , Sphagnicola , Sphagnodela , Sphagnomphalia , Sphagnophylax , Sphagnoppia , Sphagnopsida , Sphagnum , Sphagoeme , Sphagomyia , Sphaleractis , Sphaleromantis , Sphaleromyces , Sphaleroptera , Sphalerostola , Sphallambyx , Sphallenopsis , Sphallenum , Sphallerocarpus , Sphalloeme , Sphallomorpha Westwood, 1837 , Sphallonycha , Sphalloplana , Sphallopterus , Sphallotrichus , Sphallowithius , Sphalmatogonus , Spharagemon ,

Sphac[uredi | uredi kôd]

  1. Sphaceloma
  2. Sphacelotheca

Sphacorhysis Gunnell, 1995[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Primates → Haplorrhini → Tarsiiformes → Omomyidae → Anaptomorphinae → Trogolemurini

Sphad[uredi | uredi kôd]

  1. Sphadasmus

Sphae[uredi | uredi kôd]

  1. Sphaenognathus
  2. Sphaenolobium
  3. Sphaenomonas
  4. Sphaenophorus

Sphaenorhynchus Tschudi, 1838 [uredi | uredi kôd]

  1. Sphaenorhynchus botocudo Caramaschi, Almeida, and Gasparini, 2009
  2. Sphaenorhynchus bromelicola Bokermann, 1966
  3. Sphaenorhynchus canga Araujo-Vieira, Lacerda, Pezzuti, Leite, Assis, and Cruz, 2015
  4. Sphaenorhynchus caramaschii Toledo, Garcia, Lingnau, and Haddad, 2007
  5. Sphaenorhynchus carneus (Cope, 1868)
  6. Sphaenorhynchus dorisae (Goin, 1957)
  7. Sphaenorhynchus lacteus (Daudin, 1800)
  8. Sphaenorhynchus mirim Caramaschi, Almeida, and Gasparini, 2009
  9. Sphaenorhynchus orophilus (Lutz and Lutz, 1938)
  10. Sphaenorhynchus palustris Bokermann, 1966
  11. Sphaenorhynchus pauloalvini Bokermann, 1973
  12. Sphaenorhynchus planicola (Lutz and Lutz, 1938)
  13. Sphaenorhynchus platycephalus (Werner, 1894)
  14. Sphaenorhynchus prasinus Bokermann, 1973
  15. Sphaenorhynchus surdus (Cochran, 1953)

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Hylidae

  1. Sphaenosiphon
  2. Sphaenothecus
  3. Sphaeorrhinus
  4. Sphaeracineta
  5. Sphaeracus
  6. Sphaeradenia
  7. Sphaeralcea
  8. Sphaeralcyon

Sphaeramene Barnard, 1914[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Sphaeromatoidea → Sphaeromatidae

  1. Sphaeramia
  2. Sphaeranthula
  3. Sphaeranthus
  4. Sphaerantia

Sphaerechinorhynchus[uredi | uredi kôd]

Animalia → Acanthocephala → Palaeacanthocephala → Polymorphida → Plagiorhynchidae

Sphaerechinus Desor, 1856[uredi | uredi kôd]

Animalia > Echinodermata > Echinoidea > Temnopleuroida > Toxopneustidae

  1. Sphaerella
  2. Sphaerella
  3. Sphaerella
  4. Sphaerellocystis
  5. Sphaerellopsis
  6. Sphaerellopsis
  7. Sphaerellothecium

Sphaerephesia[uredi | uredi kôd]

  1. Sphaerephesia chilensis
  2. Sphaerephesia fauchaldi
  3. Sphaerephesia longisetis
  4. Sphaerephesia mamalaensis
  5. Sphaerephesia similisetis

SphaerodoridaePhyllodocidaPolychaetaAnnelidaAnimalia

  1. Sphaereupatorium
  2. Sphaeria

Sphaerias Miller, 1906[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Pteropodidae → Pteropodinae

  1. Sphaerichthys
  2. Sphaeridia
  3. Sphaeridiotrema
  4. Sphaeridium
  5. Sphaeriestes
  6. Sphaerillodillo
  7. Sphaerilloides
  8. Sphaeriodesmus
  9. Sphaeriodiscus
  10. Sphaerioeme
  11. Sphaerion
  12. Sphaerionillum
  13. Sphaeriothyrium

Sphaerirostris Golvan, 1956[uredi | uredi kôd]

Animalia → Acanthocephala → Palaeacanthocephala → Polymorphida → Centrorhynchidae

  1. Sphaerium
  2. Sphaerius
  3. Sphaerius
  4. Sphaerobacter
  5. Sphaerobambos
  6. Sphaerobasidioscypha
  7. Sphaerobasidium
  8. Sphaerobathytropa
  9. Sphaerobelum
  10. Sphaerobolus
  11. Sphaerobothria
  12. Sphaerobotrys
  13. Sphaerocardamum
  14. Sphaerocarpos
  15. Sphaerocarpus
  16. Sphaerocaryum
  17. Sphaerocephalum
  18. Sphaerochara
  19. Sphaerochthonius

Red Sphaerocladina Schrammen, 1924[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Sphaerocladina → Vetulinidae

  1. Sphaerococcus
  2. Sphaerocolla
  3. Sphaerocordyceps
  4. Sphaerocoryne
  5. Sphaerocoryne
  6. Sphaerocorynes
  7. Sphaerocranae
  8. Sphaerocybe
  9. Sphaerocyperus
  10. Sphaerocystis
  11. Sphaerodactylus

Sphaeroderma[uredi | uredi kôd]

  1. Sphaeroderus
  2. Sphaerodes

Sphaerodoridae[uredi | uredi kôd]

PhyllodocidaPolychaetaAnnelidaAnimalia

Sphaerodoridium[uredi | uredi kôd]

  1. Sphaerodoridium bisphaeroserialis
  2. Sphaerodoridium claparedeii
  3. Sphaerodoridium claparedii
  4. Sphaerodoridium commensalis
  5. Sphaerodoridium fauchaldi
  6. Sphaerodoridium guilbaulti
  7. Sphaerodoridium japonicum
  8. Sphaerodoridium longesetosa
  9. Sphaerodoridium longiparapodium
  10. Sphaerodoridium lutzeni
  11. Sphaerodoridium multipapillata
  12. Sphaerodoridium octopapillatum
  13. Sphaerodoridium paracapense
  14. Sphaerodoridium simplex

SphaerodoridaePhyllodocidaPolychaetaAnnelidaAnimalia

Sphaerodoropsis[uredi | uredi kôd]

  1. Sphaerodoropsis aestuarum
  2. Sphaerodoropsis arctowskyensis
  3. Sphaerodoropsis baltica
  4. Sphaerodoropsis benguellarum
  5. Sphaerodoropsis biserialis
  6. Sphaerodoropsis capense
  7. Sphaerodoropsis chardyi
  8. Sphaerodoropsis corrugata
  9. Sphaerodoropsis disticha
  10. Sphaerodoropsis elegans
  11. Sphaerodoropsis exmouthensis
  12. Sphaerodoropsis fauchaldi
  13. Sphaerodoropsis flavum
  14. Sphaerodoropsis furca
  15. Sphaerodoropsis katchemakensis
  16. Sphaerodoropsis laevis
  17. Sphaerodoropsis laureci
  18. Sphaerodoropsis longipalpa
  19. Sphaerodoropsis longipapillata
  20. Sphaerodoropsis malayana
  21. Sphaerodoropsis martinae
  22. Sphaerodoropsis minuta
  23. Sphaerodoropsis multipapillata
  24. Sphaerodoropsis nuda
  25. Sphaerodoropsis octopapillata
  26. Sphaerodoropsis oculata
  27. Sphaerodoropsis papillifer
  28. Sphaerodoropsis parva
  29. Sphaerodoropsis philippi
  30. Sphaerodoropsis polypapillata
  31. Sphaerodoropsis pycnos
  32. Sphaerodoropsis sexantennella
  33. Sphaerodoropsis sibuetae
  34. Sphaerodoropsis sphaerulifer
  35. Sphaerodoropsis spissum
  36. Sphaerodoropsis triplicata
  37. Sphaerodoropsis uzitunensis
  38. Sphaerodoropsis vittori

SphaerodoridaePhyllodocidaPolychaetaAnnelidaAnimalia

Sphaerodorum[uredi | uredi kôd]

  1. Sphaerodorum gracilis
  2. Sphaerodorum greeffi
  3. Sphaerodorum indutum
  4. Sphaerodorum ophiurophoretos
  5. Sphaerodorum papillifer
  6. Sphaerodorum recurvatum
  7. Sphaerodorum vietnamense

SphaerodoridaePhyllodocidaPolychaetaAnnelidaAnimalia

  1. Sphaerodothella
  2. Sphaerodothis
  3. Sphaerodromia
  4. Sphaerogalumna
  5. Sphaerogaster
  6. Sphaerognomoniella
  7. Sphaerographium

Sphaerokodisis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Cnidaria > Anthozoa > Alcyonacea > Isididae

  1. Sphaerolaimus

Sphaerolana[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Cirolanidae

  1. Sphaerolejeunea
  2. Sphaerolobium

Sphaeroma Latreille, 1802[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Sphaeromatoidea → Sphaeromatidae

  1. Sphaeromantis
  2. Sphaeromapseudes

Sphaeromatidae Latreille, 1825[uredi | uredi kôd]

  1. Afrocerceis Müller, 1995
  2. Agostodina Bruce, 1994
  3. Amphoroidea H. Milne Edwards, 1840
  4. Amphoroidella Baker, 1908
  5. Apemosphaera Bruce, 1994
  6. Artopoles Barnard, 1920
  7. Austrasphaera Bruce, 2003
  8. Beatricesphaera Wetzer & Bruce, 1999
  9. Benthosphaera Bruce, 1994
  10. Bilistra Sket & Bruce, 2004
  11. Botryias Richardson, 1910
  12. Bregmotypta Bruce, 1994
  13. Caecocassidias Kussakin, 1967
  14. Caecosphaeroma Dollfus, 1896
  15. Calcipila Harrison & Holdich, 1984
  16. Campecopea Leach, 1814
  17. Cassidias Richardson, 1906
  18. Cassidina H. Milne Edwards, 1840
  19. Cassidinella Whitelegge, 1901
  20. Cassidinidea Hansen, 1905
  21. Cassidinopsis Hansen, 1905
  22. Ceratocephalus Woodward, 1877
  23. Cerceis H. Milne Edwards, 1840
  24. Cercosphaera Bruce, 1994
  25. Chitonopsis Whitelegge, 1902
  26. Chitonosphaera Kussakin & Malyutina, 1993
  27. Cilicaea Leach, 1818
  28. Cilicaeopsis Hansen, 1905
  29. Cliamenella Kussakin & Malyutina, 1987
  30. Cymodetta Bowman & Kuhne, 1974
  31. Cymodoce Leach, 1814
  32. Cymodocella Pfeffer, 1887
  33. Cymodopsis Baker, 1926
  34. Diclidocellla Bruce, 1995
  35. Discerceis Richardson, 1905
  36. Discidina Bruce, 1994
  37. Dynamene Leach, 1814
  38. Dynamenella Hansen, 1905
  39. Dynameniscus Richardson, 1905
  40. Dynamenoides Hurley & Jansen, 1977
  41. Dynamenopsis Baker, 1908
  42. Dynoides Barnard, 1914
  43. Eterocerceis Messana, 1990
  44. Exocerceis Baker, 1926
  45. Exosphaeroides Holdich & Harrison, 1983
  46. Exosphaeroma Stebbing, 1900
  47. Geocerceis Menzies & Glynn, 1968
  48. Gnorimosphaeroma Menzies, 1954
  49. Harrieta Kensley, 1987
  50. Haswellia Miers, 1884
  51. Hemisphaeroma Hansen, 1905
  52. Heterodina Schotte & Kensley, 2005
  53. Holotelson Richardson, 1909
  54. Ischyromene Racovitza, 1908
  55. Isocladus Miers, 1876
  56. Juletta Bruce, 1993
  57. Koremasphaera Bruce, 2003
  58. Kranosphaera Bruce, 1992
  59. Lekanesphaera Verhoeff, 1943
  60. Leptosphaeroma Hilgendorf, 1885
  61. Makarasphaera Bruce, 2005
  62. Margueritta Bruce, 1993
  63. Maricoccus Poore, 1994
  64. Monolistra Gerstaecker, 1856
  65. Moruloidea Baker, 1908
  66. Naesicopea Stebbing, 1893
  67. Neonaesa Harrison & Holdich, 1982
  68. Neosphaeroma Baker, 1926
  69. Oxinasphaera Bruce, 1997
  70. Paracassidina Baker, 1911
  71. Paracassidinopsis Nobili, 1906
  72. Paracerceis Hansen, 1905
  73. Paracilicaea Stebbing, 1910
  74. Paradella Harrison & Holdich, 1982
  75. Paraimene Javed & Ahmed, 1988
  76. Paraleptosphaeroma Buss & Iverson, 1981
  77. Parasphaeroma Stebbing, 1902
  78. Parisocladus Barnard, 1914
  79. Pedinura Bruce, 2003
  80. Pistorius Harrison & Holdich, 1982
  81. Platycerceis Baker, 1926
  82. Platynympha Harrison, 1984
  83. Platysphaera Holdich & Harrison, 1981
  84. Pooredoce Bruce, 2009
  85. Pseudocerceis Harrison & Holdich, 1982
  86. Pseudosphaeroma Chilton, 1909
  87. Ptyosphaera Holdich & Harrison, 1983
  88. Scutuloidea Chilton, 1883
  89. Sphaeramene Barnard, 1914
  90. Sphaeroma Latreille, 1802
  91. Sphaeromopsis Holdich & Jones, 1973
  92. Stathmos Barnard, 1940
  93. Striella Glynn, 1968
  94. Syncassidina Baker, 1928
  95. Thermosphaeroma Cole & Bane, 1978
  96. Tholozodium Eleftheriou, Holdich & Harrison, 1980
  97. Waiteolana Baker, 1926
  98. Xynosphaera Bruce, 1994
  99. Zuzara Leach, 1818

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Sphaeromatoidea

Podred Sphaeromatidea Wägele, 1989[uredi | uredi kôd]

  1. Archaeoniscidae Haack, 1918
  2. Seroloidea Dana, 1852
  3. Sphaeromatoidea Latreille, 1825

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda

Natporodica Sphaeromatoidea Latreille, 1825[uredi | uredi kôd]

  1. Ancinidae Dana, 1852
  2. Sphaeromatidae Latreille, 1825
  3. Tecticipitidae Iverson, 1982

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Seroloidea → Serolidae

  1. Sphaeromeria
  2. Sphaeromerus

Sphaeromides[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Cirolanidae

Sphaeromimus[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Diplopoda → Sphaerotheriida → Sphaerotheriidae

  1. Sphaeromma
  2. Sphaeromonas

Sphaeromopsis Holdich & Jones, 1973[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Sphaeromatoidea → Sphaeromatidae

  1. Sphaeromorphaea
  2. Sphaeromus
  3. Sphaeromyxa
  4. Sphaeronaema
  5. Sphaeronaemella
  6. Sphaeronectes
  7. Sphaeronella
  8. Sphaeronellopsis
  9. Sphaeronema
  10. Sphaeronemoura
  11. Sphaeroniscus

Sphaeronycteris Peters, 1882[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Microchiroptera → Phyllostomidae → Stenodermatinae

  1. Sphaeropaeus
  2. Sphaeroparia
  3. Sphaeropauropus
  4. Sphaeropeltarion
  5. Sphaerophallus
  6. Sphaerophoma
  7. Sphaerophorus
  8. Sphaerophragmium
  9. Sphaerophrya
  10. Sphaerophycus
  11. Sphaerophysa
  12. Sphaerophysa
  13. Sphaeroplea
  14. Sphaeropoeus
  15. Sphaeropora
  16. Sphaeropsis
  17. Sphaeropsocopsis
  18. Sphaeropterus
  19. Sphaeropyga
  20. Sphaeropyge
  21. Sphaerorhinus
  22. Sphaerosciadium
  23. Sphaerosinus
  24. Sphaerosoma
  25. Sphaerospira
  26. Sphaerospora
  27. Sphaerosporella
  28. Sphaerosporium
  29. Sphaerosporoceros
  30. Sphaerostilbella

Sphaerostoma Rudolphi, 1809[uredi | uredi kôd]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Opecoelidae → Plagioporinae

  1. Sphaerostylis
  2. Sphaerosyllis

Sphaerotheca Günther, 1859[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Dicroglossidae

  1. Sphaerotheciella
  2. Sphaerothecium
  3. Sphaerotheristus
  4. Sphaerotherium
  5. Sphaerotilus
  6. Sphaerotrichopus
  7. Sphaerotrypes

Sphaerotylus Topsent, 1898[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Polymastiida → Polymastiidae

  1. Sphaerowithius
  2. Sphaerozetes
  3. Sphaerozius
  4. Sphaerozone
  5. Sphaerozosma
  6. Sphaerozyga
  7. Sphaerula
  8. Sphaerularia
  9. Sphaerulina
  10. Sphaerulobryozoon
  11. Sphaerulomyces

Sphag[uredi | uredi kôd]

  1. Sphagemacrurus
  2. Sphagneticola
  3. Sphagniana
  4. Sphagnicola
  5. Sphagnomphalia
  6. Sphagnophylax
  7. Sphagnoppia

Sphagnum L.[uredi | uredi kôd]

  1. Sphagnum aciphyllum
  2. Sphagnum acutirameum
  3. Sphagnum aequalipunctatum
  4. Sphagnum aequiporosum
  5. Sphagnum africanum
  6. Sphagnum alaskense
  7. Sphagnum alegrense
  8. Sphagnum algentryi
  9. Sphagnum amazonense
  10. Sphagnum amazonicum
  11. Sphagnum amoenoides
  12. Sphagnum amoenum
  13. Sphagnum andersonianum
  14. Sphagnum angermanicum
  15. Sphagnum angustifolium
  16. Sphagnum annulatum
  17. Sphagnum antarense
  18. Sphagnum antioquiense
  19. Sphagnum aongstroemii
  20. Sphagnum arcticum
  21. Sphagnum atroligneum
  22. Sphagnum australe
  23. Sphagnum austro-americanum
  24. Sphagnum azuayense
  25. Sphagnum balslevii
  26. Sphagnum balticum
  27. Sphagnum barclayae
  28. Sphagnum bartlettianum
  29. Sphagnum billbuckii
  30. Sphagnum bocainense
  31. Sphagnum boliviae
  32. Sphagnum boomii
  33. Sphagnum bourbonense
  34. Sphagnum boyacanum
  35. Sphagnum brachybolax
  36. Sphagnum brachycaulon
  37. Sphagnum breedlovei
  38. Sphagnum brevirameum
  39. Sphagnum buckianum
  40. Sphagnum calymmatophyllum
  41. Sphagnum capense
  42. Sphagnum capillifolioides
  43. Sphagnum capillifolium
  44. Sphagnum carolinianum
  45. Sphagnum centrale
  46. Sphagnum ceylonicum
  47. Sphagnum chevalieri
  48. Sphagnum chi-chiense
  49. Sphagnum chinense
  50. Sphagnum cleefii
  51. Sphagnum columniforme
  52. Sphagnum compactum
  53. Sphagnum condensatum
  54. Sphagnum conflatum
  55. Sphagnum connectens
  56. Sphagnum contortulum
  57. Sphagnum contortum
  58. Sphagnum costae
  59. Sphagnum cribriforme
  60. Sphagnum crispatum
  61. Sphagnum cristatum
  62. Sphagnum crumii
  63. Sphagnum cucullatum
  64. Sphagnum cuculliforme
  65. Sphagnum cundinamarcanum
  66. Sphagnum curicuriariense
  67. Sphagnum curvatulum
  68. Sphagnum cuspidatulum
  69. Sphagnum cuspidatum
  70. Sphagnum cyclocladum
  71. Sphagnum cyclophyllum
  72. Sphagnum davidii
  73. Sphagnum delamboyense
  74. Sphagnum denticulatum
  75. Sphagnum diblastoides
  76. Sphagnum dicladum
  77. Sphagnum dimorphophyllum
  78. Sphagnum dissimile
  79. Sphagnum divisum
  80. Sphagnum dominii
  81. Sphagnum dusenioides
  82. Sphagnum ehyalinum
  83. Sphagnum elenkini
  84. Sphagnum engelii
  85. Sphagnum ericetorum
  86. Sphagnum exile
  87. Sphagnum exquisitum
  88. Sphagnum falcatulum
  89. Sphagnum fallax
  90. Sphagnum fimbriatum
  91. Sphagnum fitzgeraldii
  92. Sphagnum flaccidum
  93. Sphagnum flavicomans
  94. Sphagnum flexuosum
  95. Sphagnum fontanum
  96. Sphagnum frahmii
  97. Sphagnum fraudulentum
  98. Sphagnum funkiae
  99. Sphagnum fuscovinosum
  100. Sphagnum fuscum
  101. Sphagnum garysmithii
  102. Sphagnum geraisense
  103. Sphagnum girgensohnii
  104. Sphagnum globicephalum
  105. Sphagnum gomezii
  106. Sphagnum gordjogini
  107. Sphagnum gracilescens
  108. Sphagnum grasslii
  109. Sphagnum griseum
  110. Sphagnum guanabarae
  111. Sphagnum guwassanense
  112. Sphagnum hamiltonii
  113. Sphagnum hampeanum
  114. Sphagnum harleyi
  115. Sphagnum hegewaldii
  116. Sphagnum helenicum
  117. Sphagnum henryense
  118. Sphagnum hertelianum
  119. Sphagnum herteri
  120. Sphagnum homophyllum
  121. Sphagnum huilense
  122. Sphagnum imbricatum
  123. Sphagnum imperforatum
  124. Sphagnum incertum
  125. Sphagnum incommodum
  126. Sphagnum inretortum
  127. Sphagnum inundatum
  128. Sphagnum irwinii
  129. Sphagnum isoviitae
  130. Sphagnum itabense
  131. Sphagnum itatiaiae
  132. Sphagnum jensenii
  133. Sphagnum juliforme
  134. Sphagnum junghuhnianum
  135. Sphagnum krylovi
  136. Sphagnum kushiroense
  137. Sphagnum laceratum
  138. Sphagnum laegaardii
  139. Sphagnum lankesteri
  140. Sphagnum lapazense
  141. Sphagnum laxirameum
  142. Sphagnum laxiramosum
  143. Sphagnum laxulum
  144. Sphagnum lenense
  145. Sphagnum lescurii
  146. Sphagnum leucobryoides
  147. Sphagnum lewisii
  148. Sphagnum liesneri
  149. Sphagnum limbatum
  150. Sphagnum lindbergii
  151. Sphagnum lojense
  152. Sphagnum longicomosum
  153. Sphagnum longistolo
  154. Sphagnum luetzelburgii
  155. Sphagnum luzonense
  156. Sphagnum macrophyllum
  157. Sphagnum maegdefraui
  158. Sphagnum magellanicum
  159. Sphagnum magistri
  160. Sphagnum majus
  161. Sphagnum matogrossense
  162. Sphagnum mendocinum
  163. Sphagnum meridense
  164. Sphagnum microcuspidatum
  165. Sphagnum microporum
  166. Sphagnum minutulum
  167. Sphagnum mirabile
  168. Sphagnum mississippiense
  169. Sphagnum molle
  170. Sphagnum moronum
  171. Sphagnum mosenii
  172. Sphagnum multifibrosum
  173. Sphagnum multiporosum
  174. Sphagnum negrense
  175. Sphagnum nepalense
  176. Sphagnum nitidulum
  177. Sphagnum nitidum
  178. Sphagnum noryungasense
  179. Sphagnum novae-caledoniae
  180. Sphagnum novo-guineense
  181. Sphagnum novo-zelandicum
  182. Sphagnum obliquefibrosum
  183. Sphagnum obtusum
  184. Sphagnum olafii
  185. Sphagnum oligoporum
  186. Sphagnum orientale
  187. Sphagnum ornatum
  188. Sphagnum ovalifolium
  189. Sphagnum ovatum
  190. Sphagnum oxyphyllum
  191. Sphagnum pacificum
  192. Sphagnum pallens
  193. Sphagnum palustre
  194. Sphagnum papillosum
  195. Sphagnum paranense
  196. Sphagnum parcoramosum
  197. Sphagnum pendulirameum
  198. Sphagnum perforatum
  199. Sphagnum perichaetiale
  200. Sphagnum perrieri
  201. Sphagnum personatum
  202. Sphagnum planifolium
  203. Sphagnum platyphylloides
  204. Sphagnum platyphylloideum
  205. Sphagnum platyphyllum
  206. Sphagnum pluriporosum
  207. Sphagnum poasense
  208. Sphagnum portoricense
  209. Sphagnum priceae
  210. Sphagnum pseudomedium
  211. Sphagnum pseudoramulinum
  212. Sphagnum pulchrum
  213. Sphagnum pulvinatum
  214. Sphagnum pungifolium
  215. Sphagnum pycnocladulum
  216. Sphagnum pylaesii
  217. Sphagnum quinquefarium
  218. Sphagnum ramulinum
  219. Sphagnum reclinatum
  220. Sphagnum recurvum
  221. Sphagnum reichardtii
  222. Sphagnum richardsianum
  223. Sphagnum rio-negrense
  224. Sphagnum riparium
  225. Sphagnum ripense
  226. Sphagnum robinsonii
  227. Sphagnum roraimense
  228. Sphagnum roseum
  229. Sphagnum rotundatum
  230. Sphagnum rotundifolium
  231. Sphagnum rubellum
  232. Sphagnum rubiginosum
  233. Sphagnum rubroflexuosum
  234. Sphagnum rugense
  235. Sphagnum russowii
  236. Sphagnum rutenbergii
  237. Sphagnum sancto-josephense
  238. Sphagnum sanguinale
  239. Sphagnum santanderense
  240. Sphagnum schofieldii
  241. Sphagnum schwabeanum
  242. Sphagnum scorpioides
  243. Sphagnum sehnemii
  244. Sphagnum septatoporosum
  245. Sphagnum septatum
  246. Sphagnum sericeum
  247. Sphagnum simplex
  248. Sphagnum simplicicaulis
  249. Sphagnum sipmanii
  250. Sphagnum skyense
  251. Sphagnum slooveri
  252. Sphagnum sonsonense
  253. Sphagnum sordidum
  254. Sphagnum sparsum
  255. Sphagnum splendens
  256. Sphagnum squarrifolium
  257. Sphagnum squarrosum
  258. Sphagnum steerei
  259. Sphagnum strictum
  260. Sphagnum subacutifolium
  261. Sphagnum subaequifolium
  262. Sphagnum subbalticum
  263. Sphagnum subditivum
  264. Sphagnum subfalcatulum
  265. Sphagnum subfulvum
  266. Sphagnum subhomophyllum
  267. Sphagnum submedium
  268. Sphagnum subnitens
  269. Sphagnum subobesum
  270. Sphagnum subovalifolium
  271. Sphagnum subrigidum
  272. Sphagnum subrufescens
  273. Sphagnum subsecundoides
  274. Sphagnum subsecundum
  275. Sphagnum subserratum
  276. Sphagnum subtile
  277. Sphagnum sucrei
  278. Sphagnum sumapazense
  279. Sphagnum tabuleirense
  280. Sphagnum tenellum
  281. Sphagnum tenerum
  282. Sphagnum teres
  283. Sphagnum torreyanum
  284. Sphagnum tosaense
  285. Sphagnum trinitense
  286. Sphagnum triporosum
  287. Sphagnum trirameum
  288. Sphagnum troendelagicum
  289. Sphagnum trollii
  290. Sphagnum truncatum
  291. Sphagnum tumidulum
  292. Sphagnum tundrae
  293. Sphagnum turgens
  294. Sphagnum turgescens
  295. Sphagnum typicum
  296. Sphagnum uleanum
  297. Sphagnum umbrosum
  298. Sphagnum uruguayense
  299. Sphagnum veresczagini
  300. Sphagnum versiporum
  301. Sphagnum violascens
  302. Sphagnum viride
  303. Sphagnum vitalii
  304. Sphagnum wieboldtii
  305. Sphagnum wilfii
  306. Sphagnum wulfianum

Plantae → Bryophyta → Sphagnopsida → Sphagnales → Sphagnaceae

  1. Sphagoeme

Sphal[uredi | uredi kôd]

  1. Sphaleromyces
  2. Sphallambyx
  3. Sphallenopsis
  4. Sphallenum
  5. Sphallerocarpus
  6. Sphalloeme
  7. Sphallonycha
  8. Sphalloplana
  9. Sphallopterus
  10. Sphallotrichus
  11. Sphallowithius
  12. Sphalma
  13. Sphalmatogonus

Sphar[uredi | uredi kôd]

  1. Spharagemon

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Sp