Eurosport

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Eurosport
Eurosport
Vrsta emitiranja Televizija
Zemlja Europa
Indonezija
Australija
Hong Kong
Singapur
Filipini
Malezija
Vlasnik Discovery Communications (51%)
TF1 Grupa (49%)
Početak emitiranja 5. veljače 1989.
Službena stranica eurosport.com

Eurosport je najveći europski sportski satelitski kanal, dostupan u 54 zemlje na 20 različitih jezika. Trenutačno je vlasništvu Discovery Communicationsa (51%) i TF1 Grupe (49%) [1]. Prikazuje razne sportove kao što su: Paris Dakar Rally, Monte Carlo Rally, Tour de France, tenis, zimske sportove te skating i surfing. Često se emitira i na jezicima zemalja gdje se lokalno emitira diljem Europe. U Hrvatskoj se može pratiti putem platformi MAXtv, Vip Sat TV, Total TV, B.net, Iskon.TV, OptiTV, H1TV i amisTV. Osim osnovnog kanala, postoji još i Eurosport 2, te Eurosport News.

Eurosport 2[uredi VE | uredi]

Kao drugi program, pokrenut je 10. siječnja 2005. Trenutno emitira u 35 zemalja i 10 jezika. Zamišljen je kao "sportski kanal nove generacije". Posvećen je grupnim i alternativnim sportovima kao što su košarka, National Lacrosse League, Arena Football League, rukometnoj ligi prvaka...

U Hrvatskoj na Eurosportu 2 se prikazuje i njemačka Bundesliga.

Eurosport News[uredi VE | uredi]

Ovaj program pokrenut je 1. rujna 2000. kao kanal sportskih vijesti. Emitira rezultate uživo, najvažnije događaje, izvanredne vijesti i komentare.

Eurosport HD[uredi VE | uredi]

Eurosport HD je pokrenut 25. svibnja 2008. Emitira sadržaj osnovnog programa, ali u HDTV tehnici.

Eurosport 2 HD[uredi VE | uredi]

Eurosport 2 HD je pokrenut 3. kolovoza 2009.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Discovery Communications to acquire TF1 Group's Controlling interest in Top Sports platform Eurosport" Discovery Communications, objavljeno 21. siječnja 2014., pristupljeno 19. prosinca 2014.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]