Flareon

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Flareon
Flareon.png

Japansko ime ブースター, Būsutā
Redni broj 136
Generacija prva
Vrsta Vatreni
Stupanj 1. stupanj
Razvio se iz Eeveeja
Razvija se u -
Razvoj Vatreni kamen
Visina 0.9 m
Masa 25,0 kg
Sposobnost Bljesak vatre (Flash Fire)

Flareon (ブースター Būsutā u prvotnim inačicama na japanskom jeziku) je jedan od 809 fiktivnih vrsta Pokémon stvorenja iz Pokémon medijske franšize – skupa Pokémon videoigara, animiranih serija, manga stripova, knjiga, igraćih karata i drugih medija kojima je tvorac Satoshi Tajiri - vrijedne nekoliko milijardi dolara. Svrha je Flareona u videoigrama, animiranoj seriji i manga stripovima, kao i svrha ostalih Pokémona, borba s divljim Pokémonima – neukroćenim stvorenjima koje igrači i likovi pronalaze dok kreću na razne avanture – i pripitomljenim Pokémonima drugih Pokémon trenera.

Etimologija imena[uredi | uredi kôd]

Flareonovo ime dolazi od engleske riječi "flare"; iznenadni bljesak vatre koji se koristi kao jak izvor svjetlosti. Sufiks –eon zajednički je za sve evolucije Eeveeja.

Njegovo japansko ime, Būsutā, vjerojatno se odnosi na generatore rakete, koji pokreću raketu sagorijevanjem goriva.

Pokédex podaci[uredi | uredi kôd]

  • Pokémon Red/Blue: Dok pohranjuje toplinsku energiju u svome tijelu, njegova tjelesna temperatura može se popeti i do 870 °C.
  • Pokémon Yellow: U njegovom se tijelu nalazi plamena komora. Nakon što udahne, sposoban je bljuvati plamenove topline 1600 °C.
  • Pokémon Gold: Pohranjuje dio udahnutog zraka u unutarnjoj plamenoj komori, gdje ga zagrijava do usijane temperature od 1600 °C.
  • Pokémon Silver: Opušta svoju krznenu ogrlicu kako bi se rashladio i snizio tjelesnu temperaturu koja može dostignuti 870 °C.
  • Pokémon Crystal: Kada uspije pohraniti dovoljnu količinu topline, tjelesna temperatura ovog Pokémona može dostići i do 920 °C.
  • Pokémon Ruby/Sapphire: Flareonovo pahuljasto krzno služi svrsi – otpušta toplinu iz zraka kako se njegovo tijelo ne bi pregrijalo. Tjelesna temperatura ovog Pokémona može dostići temperaturu od 890 °C.
  • Pokémon Emerald: Flareonovo pahuljasto krzno služi svrsi – otpušta toplinu iz zraka kako se njegovo tijelo ne bi pregrijalo. Tjelesna temperatura ovog Pokémona može dostići temperaturu od 890 °C.
  • Pokémon FireRed: U njegovom se tijelu nalazi vatrena vrećica. Nakon što duboko udahne, sposoban je bljuvati plamenove temperature 1600 °C.
  • Pokémon LeafGreen: Dok pohranjuje toplinsku energiju u svome tijelu, njegova tjelesna temperatura može se popeti i do 870 °C.
  • Pokémon Diamond/Pearl: U njegovom se tijelu nalazi vatrena vrećica. Njegova tjelesna temperatura prije borbe dostiže 890 °C.

U videoigrama[uredi | uredi kôd]

Flareon se ne može uhvatiti u divljini ni u jednoj Pokémon igri. Da bi ga se dobilo, igrač mora upotrijebiti Vatreni kamen na Eeveeju. Zbog toga, Flareonova dostupnost u igrama izravno ovisi o dostupnosti Eeveeja.

Unatoč tome što je Eeveelucija s najvišom Attack statistikom, Flareon je često smatran najslabijom Eeveelucijom zbog nepovoljnog razmještaja statistika te nepovoljnog seta tehnika koje mu ne dopuštaju da se okoristi svojom vodećom statistikom.

Tehnike[uredi | uredi kôd]

Prirodne tehnike
Tehnika Vrsta tehnike Razina
Obaranje (Tackle) Normalni
Zamah repom (Tail Whip) Normalni
Prijateljska ruka (Helping Hand) Normalni
Napad pijeskom (Sand-attack) Zemljani 8
Žeravica (Ember) Vatreni 15
Brzi napad (Quick Attack) Normalni 22
Ugriz (Bite) Mračni 29
Vatreni vrtlog (Fire Spin) Vatreni 36
Vatreni očnjak (Fire Spin) Vatreni 43
Posljednje pribježište (Last Resort) Normalni 50
Smog (Smog) Otrovni 57
Strašno lice (Scary Face) Otrovni 64
Vatrena eksplozija (Fire Blast) Vatreni 71
Izljev lave (Lava Plume) Vatreni 78

Statistike[uredi | uredi kôd]

HP: 65
 
Attack: 130
 
Defense: 60
 
Special: 110
 
SpAtk: 95
 
SpDef: 110
 
Speed: 65
 

Statistika Special korištena je samo tijekom prve generacije; kasnije je podijeljenja na Special Attack i Special Defense statistike.

U animiranoj seriji[uredi | uredi kôd]

Prvo pojavljivanje Flareona u Pokémon animiranoj seriji bilo je u 40. epizodi. U ovoj epizodi, Ash i društvo nailazi na obitelj od četvero braće, od kojih svi imaju (ili su imali) Eeveeja. Troje od četvero braće razvili su svoje Eeveeje u Flareona, Jolteona i Vaporeona, i nagovaraju najmlađeg brata Mikeyja da i on razvije svog Eeveeja. Ono što ne primjećuju jest to da on ne želi razviti svog Eeveeja jer ga voli ovakvog kakav jest. Doduše, kada Tim Raketa ukrade sve Pokémone, Mikey dokaže svojoj braći da njegov Eevee ne treba evoluirati jer sam pobijedi Tim Raketa kada Pokémoni njegove braće nisu uspjeli.

U epizodi 56, Ash i njegovi prijatelji sudjeluju na Ispitu za Pristup u Pokémon ligi, dio čega je borba s Pokémonima koji se biraju nasumice (trener ne smije koristiti svoje Pokémone). Ash na kraju koristi Weezinga protiv Flareona, i pobjeđuje jer je Weezingov napad Smogom (Smog) uzrokovao eksploziju u dodiru s Flareonovom vatrom.

U epizodi 185, obitelj od petoro sestara iz grada Ecruteaka (kao i Braća Eevee iz epizode 40) trenerice su različitih evolucija Eeveeja, uključujući Vaporeona, Jolteona, Flareona i Umbreona. Jolteon pomaže u borbi protiv Tima Raketa, a kasnije se bori protiv Ashova Pikachua i izgubi. Sestre se ponovo pojavljuju u epizodi 228 te Tim Raketa ponovo pokuša ukrasti njihove Pokémone, no bivaju spašeni od Asha i Sakurina Espeona.

Mladi trener u epizodi 242, koji pokušava uhvatiti Magcarga, ima Flareona kao jedinog Pokémona u svom timu. U epizodama 353 i 354, Pokémon Koordinatorica Tsukiko ima Flareona kojeg koristi u Pokémon Izložbama te ga kasnije koristi da bi pomogla May u treniranju Mayina Bulbasaura.