Frikovi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Frikovi
Frikovi
Psych
Format dramska-komedijska TV serija
Autor Steve Franks
Glumci James Roday
Dulé Hill
Timothy Omundson
Maggie Lawson
Kirsten Nelson
Država podrijetla SAD
Broj epizoda 104
Broj sezona 7
Produkcija
Trajanje epizode cca 43 min
Prikazivanje
U Hrvatskoj Nova TV

"Frikovi" je američka detektivska dramska TV serija čiji je autor Steve Franks.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Većina epizoda počinje scenama događaja iz Shawnova i Gusova djetinjstva. Te scene obično uključuju Shawna i Gusa kako uče lekciju od strane mladog Henryja Spencera koji želi da sin krene njegovim stopama i postane policajac. Henry je Shawna još dok je bio dijete podučavao kako da usavrši svoju moć promatranja, često koristeći igre i izazove kako bi ga testirao. Svaka scena iz prošlosti također postavlja temu za epizodu. Shawn Spencer ima veliku sposobnost zapažanja, a pretvara se da ima vidovite sposobnosti što ga dovodi u mnoge komične situacije.

Glavni likovi[uredi | uredi kôd]

  • Shawn Spencer (James Roday) mladi je policijski savjetnik iz Santa Barbare, koji ima veliku sposobnost zapažanja, a pretvara se da ima vidovite sposobnosti što ga dovodi u mnoge komične situacije.
  • Burton "Gus" Guster (Dulé Hill) je Shawnov najbolji prijatelj i poslovni partner. Za razliku od Shawna, shvaća svoj posao veoma ozbiljno i obično pokušava djelovati profesionalno što mu baš i ne uspijeva. Poznat je po svojim brojnim lažnim imenima (koje mu obično daje Shawn).
  • Carlton "Lassie" Lassiter (Timothy Omundson) glavni je detektiv Santa Barbara policije. Skeptičan je u vezi Shawnovih psihičkih sposobnosti.
  • Juliet "Jules" O'Hara (Maggie Lawson) Lassiterova je partnerica.
  • Henry Spencer (Corbin Bernsen) Shawnov je otac i bivši policijski narednik. Trenirao je Shawna kako biti detektiv, učeći ga da zapamti izgled sobe zatvorenim očima te kako pobijediti detektor laži.