GamePlay (časopis)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
GamePlay
GamePlay naslovnica.jpg
Naslovnica GamePlaya, broj 77
Glavni urednik Dario Zrno
Kategorija časopis za videoigre i gaming kulturu
Izlazi mjesečno (ugašen)
Izdavač NCL Media grupa
Broj stranica 100
Prvi broj 28. studenog 2002.

GamePlay je ugasli hrvatski mjesečni časopis. Teme koje je najčešće obrađivao tiču se igara za sve konzole i kućna računala te gamerskog života uopće.

GamePlay je nastao kao nasljednik časopisa PSX. Osnovali su ga novinari koji su do gašenja kreirali PSX. Glavni je urednik bio Dario Zrno, a poznatiji su novinari bili braća Berislav i Krešimir Jozić te kolumnisti Danijel Reškovac i Boris Banović. Časopis se distribuirao u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Srbiji.

Za razliku od PSX-a, GamePlay se bavio većim brojem igraćih platformi (Xbox, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PSP, Gamecube, mobilne igre, GBA...), a od 37. broja i igrama za PC. S obzirom na to da su u tom trenutku, osim PlayStation konzole (kojom se PSX isključivo bavio) u Hrvatskoj sve više popularnosti stjecale i druge igraće konzole, GamePlay je od početka pokrivao teme vezane uz sve igraće konzole.

Nakon ukidanja časopisa Hacker, redakciji GamePlaya pridružili su se i neki članovi bivše redakcije Hackera te je časopis počeo pokrivati i teme vezane uz igre za osobna računala. Gameplay je prestao postojati kao časopis završno s brojem 99. Neki suradnici na časopisu osnovali su novi časopis, NextLevel koji je izgledom i konceptom podsjećao na Gameplay. Nakon što ni NextLevel nije zaživio, godine 2012. ista je ekipa osnovala novi časopis, Reboot.