Hrvatska nogometna televizija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Hrvatska nogometna televizija (HNTV)
Vrsta odašiljanja Televizija
Zemlja Flag of Croatia.svg Hrvatska
Jezik hrvatski
Sjedište Zagreb
Vlasnik VOX-nogomet d.o.o.
Ključne osobe Ivan Blažičko
Početak prikazivanja 22. travnja 2016.
Službena stranica hntv.hr

Hrvatska nogometna televizija (HNTV) je hrvatska televizijska postaja. Bavi se svim segmentima hrvatskog nogometa i malog nogometa, ali i svjetskog nogometa.[1] Prenosit će i 2. HNL te popularne turnire malog nogometa. Program se kreira u suradnji i uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza. [2] Emitiranje testnog signala bilo je 15. travnja 2016. na 407. kanalu MAXtv-a. Početak je bio predviđen za 22. travnja, a prvi prijenosi trebali su biti utakmice četvrtzavršnice Hrvatskog nogometnog kupa u futsalu. [3] Službeni početak emitiranja bio je u utorak, 19. travnja 2016. godine. HNTV je radila i prije službenog početka emitiranja. Uspješno je prenijela prijateljsku nogometnu utakmicu u Koprivnici u kojima su snage odmjerile nogometne reprezentacije do 19 godina, hrvatska i katarska (pobjeda Hrvatske 3:0). HNTV emitira program svakodnevno. Prva platforma preko koje emitira program je MAXtv, ali to nije ekskluzivni dogovor, nego je signal ponuđen i dostupan inim kabelskim operaterima u Hrvatskoj i izvan RH. Prva novinarska postava ove televizije su poznati športski novinar Ivan Blažičko koji je na čelu projekta, zatim športska novinarska Mila Horvat te komentator utakmica Ivan Stipčić.[2]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Youtube - - Hrvatska nogometna televizija - HNTV Priča o Hrvatskoj nogometnoj televiziji , Datum objavljivanja: 4. srp 2016. (pristupljeno 3. kolovoza 2016.)
  2. 2,0 2,1 Direktno.hr js/h: Hrvatska nogometna televizija počinje s emitiranjem, evo što možete gledati, objavljeno 21. travnja 2016. (pristupljeno 3. kolovoza 2016.)
  3. Hrvatski nogometni savez Danas je na 407. kanalu MAXtv-a započelo emitiranje test signala Hrvatske nogometne televizije., 15. travnja 2016. (pristupljeno 3. kolovoza 2016.)

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]