Ivica Tijardović

Izvor: Wikipedija

Ivica Tijardović, hrvatski pomorac, pomorski stručnjak, znanstvenik i publicist.

Doktorirao je s temom iz pomorskog navođenja (navigacije), kartografije i geodezije na Vojno-pomorskoj akademiji u Poljskoj 1994.

Doživotni je član Vojno-pomorskoga instituta SAD-a i Kraljevskoga Instituta za navigaciju Ujedinjenoga Kraljevstva.

Oglede, osvrte i komentare pisao za Vjesnik, Poslovni dnevnik, Hrvatski fokus, Slobodnu Dalmaciju, Vrime, Hrvatski list i ine tiskovine i mrežne portale (pr. HKV[1]). Autor je više publicističkih knjiga u kojima je okupio svoje tekstove (»Hrvatska je umorna od licemjera«. »Hrvatska na kraju EU puta«, »Razmatranja«).

Pisao je i stručne osvrte i članke u brodarskim časopisima Fairplay, Lloyd’s List, Safety At Sea International, kako inozemnim, tako i tuzemnim (pr. Naše more i Brodogradnja).[2][3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Tijardović, Ivica. Osamdesete godine u Jugoslaviji… Portal Hrvatskoga kulturnoga vijeća. Objavljeno 14. listopada 2021. Pristupljeno 10. studenoga 2021.
  2. PSD. Ivica Tijardović: Domaće pomorstvo svelo se na relaciji Split - Supetar Slobodna Dalmacija. Objavljeno 2. prosinca 2008. Pristupljeno 10. studenoga 2021.
  3. Ivica TijardovićArhivirana inačica izvorne stranice od 10. studenoga 2021. (Wayback Machine) u Hrčku. Pristupljeno 10. studenoga 2021.