Katarinski sajam

Izvor: Wikipedija
Katarinski sajam
{{{Ime}}}
Osnovni podatci
Mjesto Slavonski Brod
Država Hrvatska
Vrsta Poduzetnički sajam
Stranica https://www.katarinskisajam.com/

Katarinski Sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva je tradicionalni sajam koji se održava svake godine od 24.11. do 28.11. u Slavonskom Brodu. Sajam već godinama predstavlja jedan od prepoznatljivih simbola grada Slavonskog Broda, koji promiče njegove gospodarske potencijale, turističku ponudu i osobnost, ne samo u nacionalnim okvirima nego i znatno šire.

Sajmom se spajaju višestoljetna sajamska tradicija s modernim trendovima u proizvodnom i uslužnom obrtništvu i malom poduzetništvu. Sajam je prvi puta održan 1769. godine, neprekidno je održavan sve do početka Drugog svjetskog rata. Ponovno je obnovljen 1996. godine, kada je održan na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić.


12. Katarinski sajam - 2007. godina[uredi | uredi kôd]

12. Katarinski sajam se brojnošću izlagača i posjetitelja, raznolikim sadržajima i vrhunskom organizacijom pokazao kao dosad najuspjeliji, bio je rekordan po broju izlagača (njih 165 iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a po prvi put iz Slovenije). Sajam prate i brojni popratni sadržaji; čvarkijada, koncerati, kazališne predstave i dječji sajam.

Prošlogodišnji Sajam je bio smješten u Tvrđavi Brod, u dosad najveći, kvalitetno uređen prostor. Osobitost Sajma je bila "Kuća hrvatskih brandova" koja je bila u Galeriji Ružić u kojoj su se promovirale i velike hrvatske tvrtke (poput Vindije, Podravke, Đure Đakovića, Zvečeva i drugih).

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]