Kismet (televizijska serija)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Kismet (TV serija))
Kismet
Naslov izvornika
Dudaktan Kalbe
Formatdrama
GlumciAslı Tandoğan
Burak Hakkı
Yiğit Özşener
Özge Özder
Država podrijetlaTurska
Jezikturski
Broj epizoda75
Broj sezona3
Produkcija
LokacijaIstanbul, Turska
Trajanje epizode45 minuta
Prikazivanje
U HrvatskojRTL Televizija
Vanjske poveznice
Internetska stranica
Članak o seriji na IMDb-u

Kismet (tur. Dudaktan Kalbe) je turska TV serija. Glavne uloge imali su Aslı Tandoğan, Burak Hakki i Yiğit Özşener.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Hüseyin Kenan Gün je svjetski poznati skladatelj, violinist i ponos čitave Turske, koji se nakon turneje vraća na ujakovo imanje kako bi proveo odmor s majkom. Njegovo djetinjstvo obilježilo je samoubojstvo njegova oca koji biva osuđen zbog pljačke i neljubaznost ujaka Saiba koji ga je odgojio. Također, dugo se osjećao nedostojnim Leyle, svoje prve ljubavi, te se stoga odlučio posvetiti karijeri i otputovati inozemstvo.

Nakon Kenanovog odlaska u inozemstvo, njegov bratić Cemil oženi se Leylom iako zna da ga ona ne voli. Nada se da će ona jednoga dana prestati voljeti Kenana, ali Leylina ravnodušnost potaknula je u njemu tjeskobu i očaj.

Lamia je mlada djevojka, te ujedno i Kenanova obožavateljica. Nakon smrti roditelja odlazi živjeti s obitelji koja ju tretira kao sluškinju i želi da se uda za jednog od njihovih rođaka.

Jednoga dana Kenan odlazi u Istanbul kako bi objavio zaruke s Cavidan. Nakon nekog vremena, ponovno posjeti rodni kraj dok mu je zaručnica na službenom putu i iznenadi se kada otkrije da je mlada i nevina Lamia odrasla u lijepu ženu. Ovog puta, Kenan joj uzvrati simpatije i započne aferu s njom...

Likovi[uredi | uredi kôd]

  • Hüseyin Kenan Gün je svjetski poznati skladatelj, violinist i ponos čitave Turske. Vraća se s turneje na ujakovo imanje kako bi proveo odmor s majkom. Dok je na odmoru, Kenan posjeti prijatelje i svoju prvu ljubav, Leylu. Slavni, zgodni i šarmantni Kenan u središtu je pozornosti svih žena u gradu, sve se žele što prije upoznati s njim, pa tako i mlada djevojka Lamia. Kenan odlazi u Istanbul kako bi obznanio zaruke s Cavidan. Nakon nekog vremena, Kenan ponovno posjeti rodni kraj dok mu je zaručnica na službenom putu i iznenadi se kada otkrije da je mlada i nevina Lamia odrasla u lijepu ženu. Ovog puta, Kenan joj uzvrati simpatije i započne aferu s njom. Unatoč osjećajima koje gaji prema Lamiji, Kenan je prisiljen vratiti se zaručnici u Istanbul i ostaviti Lamiju koja krije veliku tajnu njihove ljubavi
  • Lamia Sönmez je najveća obožavateljica Kenanove glazbe. Na Lamijinu žalost, Kenan ne primijeti njezinu zainteresiranost i ne uzvrati joj ljubav. Njezini snovi o mogućoj romansi s Kenanom ostvarit će se nakon što on započne aferu s njom.
  • Cemil Paşazade je Kenanov bratić koji se nimalo ne veseli njegovu dolasku jer je ljubomoran na njegov svjetski uspjeh, ali i na osjećaje koje gaju prema njegovoj supruzi pa koristi svaku priliku da to i naglasi.
  • Leyla Paşazade je Kenanova ljubav iz mladosti koja se nakon njegova odlaska u Istanbul udala za njegovog bratića Cemila.
  • Sait Paşazade je Kenanov ujak koji je u prošlosti iz nužde pružio utočište svojoj sestri udovici i nećaku, te im s vremenom živote pretvorio u pakao. Sada se nada da će mu nećak vratiti uslugu i biti mu od velike koristi u predizbornoj kampanji za gradonačelnika općine.

Uloge[uredi | uredi kôd]

Glumac Lik
Aslı Tandoğan Lamia Sönmez
Burak Hakkı Hüseyin Kenan Gün
Yiğit Özşener Cemil Paşazade
Özge Özder Cavidan Meriçoğlu
Fadik Sevin Atasoy Leyla Paşazade
Ayten Soykök Enise
Köksal Engür Sait Paşazade
Güzin Alkan Makbule Köksal
Yavuz Sepetçi Kemal Köksal
Gözde Kansu Nimet Basar
Salahsun Hekimoğlu Vefik Meriçoğlu

Nazivi u drugim državama[uredi | uredi kôd]

Država Naziv Hrvatski prijevod
Rumunjska De pe buze la inima Od usana do srca
Albanija Fjalë drejt zemres Riječi na srcu
Grčka Kismet Kismet
Turska Dudaktan Kalbe Usne do srca

Izvori[uredi | uredi kôd]