Lav (znak)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Lav (astrološki simbol)
Lav (crtež)

Lav (lat. Leo) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 24. srpnja do 22. kolovoza rođene su u znaku lava.

Ljubav

U ovom znaku ima najmanje neženja, nikada se ne oslanjaju na druge, ali vole da se drugi oslanjaju na njih. Sviđa im se odgovornost prema slabima i nemoćnima.

Posao

U bilo kojem zanimanju Lav pokušava da stekne odličje duhovnog vođe ,jer zrači snagom,plemenitošču i dostojanstvom.U poslu je korektan i neumoran.Nikad ne ostavi nešto nedovršeno,bez obzira kakve to traži žrtve.To mu stvara neprijatelje ali se na to ne obazire.U poslu zna pokazati takvu ljutnju, što mu je i jedna od mana,i tada je oštar i strog preko svih granica ,što mu kasnije bude žao i zbog čega se kaje.

Muškarac

Muškarac rođen u znaku Lava ističe se svojom smjelošću i otvorenošću u radu. Sve što radi želi da je javno i bez zakulisnih tajni. Realist je i praktičar. Svoje ciljeve usklađuje sa svojim mogućnostima.Inteligentan je, može upravljati svojm željama i u svakoj situeciji je gospodar.Voli počast i poštovanje, ali ih i zasluži. Vjeruje ljudima svakom daje svoje povjerenje ali ko ga jednom iznevjeri, za njega nema opravdanja. Nesretan je ako nema moč vladanja i ni čemu ne želi biti drugi. Žene ga vole i sretan je u ljubavi. Voli avanture,a uživai glas zavodnika.Sklon je iskrenoj ljubavi, samo svoje istinite osjećaje sam izvrgava izrugivanju i satiri jer se boji trajne veze jer voli slobodu. Kao životni partner najbolje mu odgovara osoba rođena u znaku Ovna i Strijelca.

Žena

Žena rođena u znaku Lava je hrabra i moćna. Ona je u središtu pozornice i u tome je obično nitko ne ometa. Šarmantna i magnetski privlačna; ona je u isto vrijeme izuzetno sposobna a i neumorna. Mane poput taštine i uvredljivosti - na pozitivnoj strani prelaze u moć utjecaja na druge, a samouvjerenost kojom se laća posla ispostavlja se kao logična, jer u svakom poslu Žena Lav uspijeva. Kao par joj odgovoraju osobe u znaku Ovna , Strijelca i Vodenjaka.

Zdravlje

Prilično zbog nervoznog života kakav vode Lavovi osobe rođene u tom znaku moraju više voditi računa o živcima, želudac im je isto prilično osjetljiv.