Lovci na misterije (televizijska emisija)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Lovci na misterije (televizijska emisija)
Mystery Hunters
Format obrazovna emisija
Autor Jonathan Finkelstein
Glumci Christina Broccolini
Araya Mengesha
David Acer
Država podrijetla Kanada
Jezik engleski
Broj epizoda 78
Produkcija
Producent Jason Levy
Trajanje epizode 25 minuta
Prikazivanje
TV kuća Discovery Kids
U Hrvatskoj RTL Kockica
Emitiranje 14. rujna 2002.15. veljače 2009.
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Lovci na misterije (engl. Mystery Hunters) je kanadska dokumentarna televizijska emisija usmjerena ka mlađoj publici. Tinejdžeri Araya i Christina žele otkriti postoje li vampiri, vukodlaci, vještice, NLO-i i duhovi. U tome im također pomaže i znanstvenik David Acer koji koristi najnoviju visoku tehnologiju. [1]

Tinejdžerski voditelji Araya i Christina istražuju stvarne izvještaje o misterijama, poput duhova, legendarnih bića, čudovišta, dinosaura i NLO-a. Oni pokušavaju pronaći prihvatljiva objašnjenja za stajališta i izvještaje očevidaca koji pokreću njihovu istragu. U drugom dijelu emisije, Sumnjičavi Dave (engl. Doubting Dave), kojeg glumi znanstvenik David Acer, pokušava objasniti čudna iskustva gledatelja u segmentu V-Files, kao i načine lažiranja misterija u segmentu pod nazivom "Mystery Lab" (engl. Laboratorij misterija).

Radnja[uredi VE | uredi]

Program započinje pitanjem koje uvodi dva istraživača u misterije koje će istraživati. Araya i Christina tada uvode gledatelje u misterije. Zatim slijedi "V-Files"; gdje Sumnjičavi Dave odgovara na pitanje gledatelja o fenomenu ili događaju koji je zadesio gledatelja. Dvoje istraživača zatim prelaze na detaljno istraživanje misterija, nakon čega slijedi segment "Laboratorij misterija" sa Sumnjičavim Dave-om, koji izvodi neku vrstu eksperimenta ili laboratorijske demonstracije kako bi ilustrirao točku koja se najčešće odnosi na misterije koje istražuju Araya i Christina. Konačno, Araya i Christina zaključuju svoje priče. Na kraju svake epizode, voditelji se pojavljuju zajedno u završnoj sceni, obično završavajući epizodu s sloganom Lovaca na misterije: "Zapamtite, stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine!

Epizode[uredi VE | uredi]

U razdoblju između 2002. i 2009 godine, prikazano je 78 epizoda, podijeljenih u 4 sezone.

Voditelji[uredi VE | uredi]

Likovi[uredi VE | uredi]

Sumnjičavi Dave[uredi VE | uredi]

Sumnjičavi Dave, kojeg glumi David Acer, ima dva segmenta u svakoj epizodi, dajući više logičnih odgovora. U jednom segmentu on odgovara na pitanja koja su gledatelji emisije poslali Lovcima na misterije. U drugom, on provodi eksperiment koji ima veze s temom epizode.

Araya i Christina[uredi VE | uredi]

Christina Broccolini i Araya Mengesha, dvije su istraživačice koje odlaze na različite lokacije kako bi istražile teme uključene u emisiju. U većini epizoda idu na odvojene lokacije, ali u nekim epizodama idu zajedno na isto mjesto.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Welcome to Apartment 11 TV Productions pristupljeno 01. svibnja 2014.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]