Maxine Sanders

Izvor: Wikipedija
Maxine Sanders
Maxine Sanders
Maxine Sanders, São Paulo, 2018.
Rodno ime Arline Maxine Morris
Rođenje 30. prosinca 1946., Cheshire, Ujedinjeno Kraljevstvo
Zanimanje visoka svećenica Aleksandrijske Wicce
Vjera Wicca
Suprug Alex Sanders
Djeca 2
Roditelji Victor Morris
Doris Morris
Portal o životopisima

Maxine Sanders, pravim imenom Arline Maxine Morris (* Cheshire, 30. prosinca 1946.), engleska okultistkinja, wiccanska velika svećenica i suosnivačica tradicije Aleksandrijske Wicce, koju je utemeljila sredinom 1960-ih, zajedno sa svojim bivšim suprugom Alexom Sandersom († 1988.).

Rodila se u Manchesteru u katoličkoj obitelji i primila prvo školovanje u samostanu Svetog Josipa. Njena majka se zanimala za ezoteriju, a sama Maxine je, navodno, bila vidovita i otvorena prema osjećajima i mislima drugih.[1] Bila je inicirana u ranoj dobi, a s četrnaest godina srela je Alexa Sandersa, kojeg je prvi put bila upoznala u djetinjstvu, budući da je bio prijatelj njene majke. Dvije godine kasnije, dok je pohađala koledž za tajnice, bila je inicirana u Sandersov koven. Zaručili su se 1965. godine, a zakonito vjenčali 1968. godine nakon čega je postala velika svećenica Sandersovog kovena.

Godine 1967. Maxine i Alex su se odselili iz Manchestera u okolicu London gdje su držali predavanja o vještičarstvu i provodili obrede. Sa suprugom je dobila dvoje djece, kćerku Mayu (r. 1968.) i sina Victora (r. 1972.). Godine 1973. razvela se od supruga Alexa koji je odselio u Surrey, dok je ona ostala u svom stanu u Notting Hill Gateu. Unatoč razvodu, bivši je par radio zajedno na razvoju Alexandrijske Wicce do Alexove smrti 1988. godine.[2]

Maxine je nastavila raditi kao visoka svećenica, predavati i provoditi inicijacije, a 2002. godine se preselila u malenu kamenu kuću, Bron Afron, u Nacionalnom parku Snowdonia u Walesu. S vremenom se povukla iz javnosti, a 2007. godine je izdala svoju autobiografiju "Vatreno dijete: Život i magija Maxine Sanders, kraljica vještica" (eng. Fire Child: The Life and Magic of Maxine Sanders, witch Queen). Godine 2010. preselila se natrag u London gdje podučava vještičarstvo i obrede.

Bilješke[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]



Nedovršeni članak Maxine Sanders koji govori o ezoteriji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.