Mozaik knjiga

Izvor: Wikipedija
Logotip

Mozaik knjiga je jedna od najvećih nakladničkih kuća u Hrvatskoj koja objavljuje popularnu beletristiku za odrasle, djecu i mlade, ilustrirane enciklopedije, priručnike za odgoj i roditeljstvo, kuharice, poslovne knjige i filozofske tekstove te lektirni program.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Nakladnička kuća "Mozaik knjiga" osnovana je 1991. godine u Zagrebu. Danas je prepoznata kao obiteljski nakladnik čiji je nakladnički program tematski i sadržajno raznovrstan. Godišnje objavljuju i do 140 novih naslova koji variraju od velikih ilustriranih enciklopedija do programa priručnika za odgoj i roditeljstvo, kuharskih priručnika, od poslovnih knjiga i filozofskih tekstova do lektirnog programa za osnovne i srednje škole. U sklopu Mozaik knjige djeluje i najveći hrvatski knjižni klub "Svijet knjige" koji omogućava članovima kupovinu po povlaštenim klupskim cijenama koje su niže od cijena u običnim knjižarama.

Godinama izdaju djela istaknutih domaćih autora poput Pavla Pavličića, Gorana Tribusona, Julijane Matanović, Sanje Polak, Sanje Pilić i Mire Gavrana te slikovnice ilustratora poput Tomislava Torjanca, Marsele Hajdinjak i Željke Mezić.[1]

Poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Mozaik knjiga.hr – Onama: Povijest, pristupljeno 27. svibnja 2015.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]