NK Adriatic Split

Izvor: Wikipedija
Adriatic
Puno ime Nogometni klub Adriatic Split
Nadimak ...
Osnovan 25. svibnja 2010.
Igralište Pomoćno igralište u Parku mladeži
Kapacitet ...
Trener Hrvat Saša Javorčić
Liga 2. ŽNL Splitsko-dalmatinska
2019./20. 10. (prekinuto)
Domaći dres
Gostujući dres
Trenutačna sezona

NK Adriatic Split je hrvatski nogometni klub. U sezoni 2020./21. se natječe u 2. ŽNL Splitsko-dalmatinska.

Povijest[uredi | uredi kôd]

NK Adriatic je osnovan je 25. svibnja 2010. godine. Brzo nakon osnutka NK Adriatic je stekao veliku popularnost među mladim nogometašima, pa je interes dječaka za upis u klub nadmašio sva početna očekivanja. Klub se natječe u 1.županijskoj ligi Splitsko-dalmatinske županije.

Osnivač kluba je Franko Bogdan.

Stadion[uredi | uredi kôd]

NK Adriatic svoje utakmice kao domaćin igra na terenu CTS (pomoćnom terenu RNK Split) stadiona Park mladeži. 17. srpnja 2015. NK Adriatic je potpisao ugovor o športskoj suradnji sa splitskim Hajdukom u kojem su se dogovorili o razmjeni mladih igrača te će NK Adriatic svoje domaće utakmice Prve lige pionira i kadeta igrati na Poljudu, tako da struka Hajduka prati njihov daljnji razvoj.[1]

Škola nogometa[uredi | uredi kôd]

Natječu se u uzrastima pionira, kadeta i juniora. Za NK Adriatic se može reći da se već u prvoj natjecateljskoj sezoni pozicionirao među tri najjača omladinska pogona u Dalmaciji, s tim da je u programu kluba i organizacija dvaju dječjih turnira, Adriatic Cupa, koji je održan u veljači 2011. (Lokomotiv Moskva je osvojio turnir), te natjecanje za najmlađe „Prvi koraci“, koje je popularnost steklo još u vrijeme dok je alfa i omega kluba Franko Bogdan vodio školu nogometa vranjičkog Omladinca. Taj uskrsni turnir ujedno je i najmasovnije nogometno natjecanje na ovim prostorima.

Uspjesi[uredi | uredi kôd]

2. ŽNL Splitsko-dalmatinska
  • prvak: 2012./13.

Pregled plasmana[uredi | uredi kôd]

Poznati igrači[uredi | uredi kôd]

U Adriaticu je kao junior igrao Darko Nejašmić.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Orlić, Alen. 11. srpnja 2015. Potpisan ugovor o sportskoj suradnni s NK Adriatic iz Splita. HNK Hajduk Split. Pristupljeno 1. ožujka 2020.
  2. Darko Nejašmić Transfermarkt. Pristupljeno 5. veljače 2020.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]