Nacrt:Ivana Delač

Izvor: Wikipedija

Ivana Delač magistrica je ekonomije koja je javnosti poznata kao Miss Universe Hrvatske 2003.


Rođena je u Rijeci gdje je završila opću gimnaziju i Fakultet za turistički i hotelski menadžment u Iki. Kao vrlo dobar student sudjelovala je u razmjeni studenata te je na Wirtschaftsuniversität Wien stjecala dodatna znanja iz kadrovskog menadžmenta i vanjske trgovine. Izvrsno govori engleski, njemački i talijanski jezik, a nakon diplome seli u Zagreb te počinje raditi kao menadžer.

2003. godine postaje Miss Universe Hrvatske i kao hrvatska ambasadorica ljepote putuje u Panamu na svjetski izbor za Miss Universe 2003. Pobjedom na izboru otvaraju joj se nove poslovne mogućnosti i angažmani te počinje raditi i u medijima. Ivana se na televizijskim ekranima prvi puta pojavila 2005. godine kada je na HRT-u bila dio sportske redakcije i emisije Studio F1 koja prati Svjetsko prvenstvo u Formuli 1. Nakon toga uslijedio je angažman na Radio Ciboni gdje je uređivala i vodila emisiju Celebrite. Iza nje su brojni odrađeni projekti i voditeljski angažmani.


Ivana danas vodi vlastitu tvrtku za organizaciju događaja i PR , direktorica je modne manifestacije Riječke stepenice, a zadužena je i za odnose s javnošću mnogih velikih projekata.