Razgovor sa suradnikom:Ivi104

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiv

Arhiv


1 2 3 4

Vandalizmi

Potrebna mi je pomoć kod nekog normalnog, a ne nekih nemormalnih suradnika koji se javljaju onome kome se i ja javim, a vidim da ste to Vi i šta god odlučite poštivat ću. Je li možete provjeriti doprinose jednog suradnika jer radi se o tome da se uklanja dio hrvatske povijesti. Uspjeh je ključ života (razgovor) 22:37, 26. prosinca 2020. (CET)

Uspjeh je ključ života unesena izmjena nema izvore, i prema tome nije provjerljiva. S obzirom da postoji spor oko sadržaja, mislim da je umjesno maknuti izmjenu i pronaći izvore za tvrdnje iznesene u sadržaju. Sadržaj se tada može vratiti jer ga podupiru izvori. Ovako imamo vašu riječ protiv riječi drugoga, umjesto činjenica kojima enciklopedija treba stremiti. Srdačan pozdrav! Ivi104 (razgovor) 17:49, 27. prosinca 2020. (CET)

Usput možete li provjeriti članak Bosna (ranosrednjovjekovna država). Croxyz tvrdi da ne postoji, a Mhare da postoji iako oboje izbjegavaju neke rasprave o tome. Lijep pozdrav, Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:51, 27. prosinca 2020. (CET)

Obrazložih mu na SZR članka. – Croxyz💬 18:39, 27. prosinca 2020. (CET)

Kemijski spojevi

U jednom trenutku su mi ti okviri izbacivali čudne poruke, nisu se mogli stvoriti kako treba... pa sam ubacio crtice i bilo je u redu. Nije mi namjera ubaciti crtice, to je bilo kao privremeno.... Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 12:11, 27. prosinca 2020. (CET)

Nemam blage veze kako je to isti sadržaj! Treba Vam platiti mito da dozvolite info stranicu o dječjoj udruzi?

Obrišite mi račun, greška života što sam se prijavio ovdje! Gorkić Taradi — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Konobar s olovkom (razgovordoprinosi) 28. prosinca 2020. u 11:02

Odgovor

Istina da sam napravio dva računa, napravio sam prvo objavu o sebi kao piscu ali nije prošlo pod suradnikom Konobar s olovkom pa sam objavio pod svojim imenom jer u pravilima piše da možeš napraviti stranicu o sebi. Obrisali ste jer ipak kao samo reklama OK, neka ste. Ali ne razumijem zašto se obrisali članaka o Udruzi Mlada pera? To je bio članak o udruzi i nije bio kopija prethodnog članka o meni! I gledajući druge takve članke zaista ne razumijem zašto oni nisu reklamni, a moj o udruzi jeste. Tvrdim da to nije obajktivan pristup i želim da izbrišete oba moja računa jer ne radite korektno! Lijep pozdrav Gorkić Taradi

[1]Napravio sam par izmjena: prvi sam dio malo uobličio jer nisu sva pravila (ima i smjernica), a u drugom dijelu sam uklonio međuwikipoveznice jer nema smisla da budu prepreka za vraćanje u GIP (za članak apsolutno nebitna stvar), a pogotovo jer je moguća situacija da članak ne postoji na drugim jezicima.-- MaGaporuči mi 15:24, 28. prosinca 2020. (CET)

Da ti ne upadam u uređivanja, a kad već uređuješ, onda zamijeni substituira sa supstituira.-- MaGaporuči mi 16:37, 28. prosinca 2020. (CET)

MaGa Ispravljeno. Također sam dodao u nacrt parametar za brisanje (razlog ili bris). Ako Nacrt nije uređivan dva tjedna sam će se predložiti za brisanje. Ako se navede razlog brisanja, bit će predložen i prije isteka tog roka. Ivi104 (razgovor) 16:48, 28. prosinca 2020. (CET)
To o samobrisanju je svakako potrebno. Baj d vej, ne moraš mi podnosit izvješća, ispada da sam ja nekakav nadglednik.-- MaGaporuči mi 16:55, 28. prosinca 2020. (CET)
P.S. Možda je cjepidlačenje, ali... kaže: Predložak nije potrebno supstituirati. Ili se supstitira ili se ne supstituira, u sadašnjem obliku može se protumačiti kao "ne mora se, ali se i može". Možda ja gledam na svijet crno-bijelo, ali bih rekao da u ovom slučaju nema sivoga, pa bih stavio: "Predložak se ne supstituira" (ili sam možda promašio ceo fudbal pa dolazi u obzir varijanta bez i sa supstituiranjem).-- MaGaporuči mi 17:06, 28. prosinca 2020. (CET)
MaGa: Nije problem ako se napravi supstitucija, ništa se neće strgati, sve će raditi kako treba, htio sam samo istaknuti da supstitucija nije nužna, kao što je slučaj sa ostalim predlošcima za neodgovarajući sadržaj ( {{NSBris}} i slični). I slobodno budi nadgednik, dodatan par očiju nikad ne škodi, pogotovo kad je riječ o tehničkim zahvatima Face-grin.svg Ivi104 (razgovor) 17:27, 28. prosinca 2020. (CET)
Što se tiče supstituiranja, razumio (ipak sam promašio ceo fudbal). Nadgledanje u tehničkom smislu? Nemam tu šta gledati, moje je programiranje nažalost (za)ostalo u prošlom vremenu. U današnje programiranje blejim kao telac i kad mi nešto treba na WP, najčešće vučem Bonča za rukav.-- MaGaporuči mi 17:33, 28. prosinca 2020. (CET)

Automatsko arhiviranje

Zdravstvujte Ivi!

Postoji li mogućnost da se napravi neko "automatsko arhiviranje" za WP:NPA? Vidio sam da Nijemci imaju neki predložak, koji botovima daje "dozvolu", da arhivira odlomke.

Također, stvorio sam stranicu arhivu za NPA.

Lijepo te pozdravlja, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 21:13, 28. prosinca 2020. (CET)

Koreanovsky: Bojim se da to nije praktički izvedivo. Znam da postoje botovi za arhiviranje sadržaja, ali u njih je uložen trud od ukupno nekoliko tisuća sati rada podijeljen na više desetaka pojedinaca. To je za mene jednog jednostavno prevelik pothvat, da ne spominjem da nemam infrastrukturu koja bi podržavala bota s takvim obujmom i načinom rada. Botovi na drugim wikipedijama su pisani specifično za jedan projekt, i mislim da ne postoji bot koji bi se mogao bezbolno prebaciti kod nas bez žešće (pre-)konfiguracije i prilagodbe. Pogledat ću malo detaljnije po ostalim projektima za slučaj da postoji izvediva solucija, ali nisam baš optimističan. --Ivi104 (razgovor) 21:39, 28. prosinca 2020. (CET)

Nije tragedija! Uvijek postoji mogućnost da administrator ručno arhivira sadržaj, sve za 5! :-) Pozz, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 21:41, 28. prosinca 2020. (CET)

Valjalo bi promijeniti opise u balončićima HotCata, a tiču se nadkategorija i podkategorija koje bi trebalo promijeniti u natkategorije i potkategorije (d->t). Moja je malenkost u tome sudjelovala, ali nikad nije kasno za popravak.-- MaGaporuči mi 13:33, 31. prosinca 2020. (CET)

MaGa: Riješeno Riješeno izmjenom 5709474. --Ivi104 (razgovor) 15:12, 31. prosinca 2020. (CET)
Hvala.-- MaGaporuči mi 15:15, 31. prosinca 2020. (CET)

Članci prebačeni u Nacrt na doradu

Neki sam dan slučajno naletio na stranicu na kojoj bi valjalo promijeniti stvari vezano za prebacivanje članaka na doradu. Rado bih to napravio, ali nisam u toku pa da ne napravim kako ne treba. Ono što bi trebalo tu još dodati jesu članci na koje se stavlja predložak kriterija (KBris). Nekada se takvi članci nisu premještali na SZR da bi ista bila slobodna za raspravu o kriterijima članka. Ista stvar radila se člancima na koje se stavljao predložak za prepisivanje bez dopusnice (CBris), kako bi se eventualno naknadno dobivena dopusnica mogla kopirati na SZR. Idu i takvi članci u Nacrt ili ostaju u GIP-u?-- MaGaporuči mi 15:32, 31. prosinca 2020. (CET)

Sretna Nova 2021.!

Dragi kolega Ivi104, želim ti puno sreće i zdravlja u Novoj 2021.! Od srca ti želim da ti 2021. donese puno sreće, zdravlja i veselja. Bonzg (razgovor) 17:16, 1. siječnja 2021. (CET)

ISBN - KGZ

Ej, sretna ti Nova godina. Nego ima jedan problem. Kad napišeš ISBN i serijski broj npr. ISBN 978-953-12-0381-4 onda dobiješ: "http://www.kgz.hr/hr - Skupni katalog sustava Zaki (pretraga hrvatskih knjižnica)" i svaki put me vodi do ove stranice DNS Paranoia. Možeš li rijesiti dva problema: ukloniti krivo preusmjeravanje i pronaći gdje na KGZ se može pronaći ISBN. Ja sam pokusao ovo drugo, ali nije uspjelo (na Pretraživanjima). Lijep pozdrav, Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:55, 1. siječnja 2021. (CET)

Aha našao na [2]. Izgleda da je trebalo vremena... Lijep pozdrav, Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:56, 1. siječnja 2021. (CET)

Nacrt: Samuel Bosch

Primjećujem da je nacrt predložen za brisanje s obzirom na to da nije uređivan neko vrijeme. U svakom slučaju smatram da nacrt treba prilagoditi, ali s obzirom na značaj rada Samuela Boscha na svjetskoj razini i važnost njegovih algoritama u strojnom učenju, mislim da stranica (u poboljšanom obliku) zaslužuje mjesto na Wikipediji. --WanderingWatermelon (razgovor) 18:25, 4. siječnja 2021. (CET)

Članak je čini mi se dovoljno dobar i relevantan da se ne briše zbog frekventnosti uređivanja. Držanje ovakvih članaka u imenskom prostoru Nacrti i odbrojavanja vremena ne pomaže napretku ni članka ni općoj kvaliteti HR Wikipedije, već podriva entuzijazam suradnika koji su radili na članku. Zblace (razgovor) 20:13, 6. siječnja 2021. (CET)
frekventnosti učestalosti Zblace. No ako smo več int'l: Deadline smo danas produžili. Upravo radi toga da se i drugi suradnici mogu očitovati (oni koji ne vise 24/7 na Wiki -> čitaj: radna temperatura) --Mark7747 (razgovor) 20:17, 6. siječnja 2021. (CET)

Nacrt:Benjamin Mako Hill

Vidim da je biografski članak Benjamin Mako Hill opet promjenio imenski prostor i status, te da je sada u Nacrtima... Molim vas da provjerite i korigirate eventualne preostale propuste (mislim da je većina ispravljena odavno), te da članak postavite u glavni prostor budući da je ovakav kakav jeste već bolji od bar 50% (a možda i više) članaka koji se tamo nalaze. Srdačan pozdrav! Zblace (razgovor) 09:19, 6. siječnja 2021. (CET)

Hvala na korekcijama i publiciranju! Zblace (razgovor) 10:03, 7. siječnja 2021. (CET)

Premještaj

Pozdrav, e kad si već ovdje, jel možeš premjestit ovu stranicu Aber bitte mit sahne na Aber bitte mit Sahne, ja ne mogu jer je isti naslov ali ovaj drugi je točniji jer se na njemačkom imenicu pišu veliki slovom --Dijabolični El 20:43, 7. siječnja 2021. (CET)

El Diablo Riješeno Riješeno --Ivi104 (razgovor) 20:47, 7. siječnja 2021. (CET)

Kninske rijeke

Poštovani, uklonili ste moje članke o kninskim rijekama uz objašnjenje da sam prepisao od riječi do riječi s kninskog portala Huknet (http://huknet1.hr/?p=46567). Problem je u tome što sam ja autor tog članka na portalu Huknet (usput sam osnivač i glavni urednik tog portala). Kako mogu prepisati sam od sebe pobogu? Osim toga sam i jedini kroničar Knina s dvije izdane knjige o Kninu. Također, cijeli članak o Kninu na Wikipediji je moj rad. Molim vas da vratite članke. Hvala i lijepi pozdrav iz Knina. Ivica Šimić, magistar novinarstva i magistar bibliotekarstva — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ivica Knin (razgovordoprinosi) 7. siječnja 2021. u 22:44

Hibridna djelovanja protiv Hrvatske

Ivi104, obrisao si članak "Hibridna djelovanja protiv Hrvatske", koji je bio plod ozbiljne (moje, uglavnom) dorade u zadnje vrijeme. Članak se sastoja uglavnom od doslovnih citata službenih dokumenata i službenih stranica Europske unije, NATO pakta, hrvatske Sigurnosno obavještajne agencije, Vlade RH i sl. Daj mi molim te objasni kako je tako sastavljen tekst mogao biti materijal za brisanje.RadioElectrico (razgovor) 19:26, 8. siječnja 2021. (CET)

RadioElectrico: Vratio sam članak sa svom poviješću izmjena. Ponovno sam pročitao SZR članka, i u prvom mi je čitanju promaklo da se govori o spornosti imena članka ("specijalni rat"), ali ne i samog sadržaja u njemu. S obzirom da je članak preimenovan, nije ga potrebno brisati. Ispričavam se zbog svoje omaške, i hvala ti što si mi napomenuo da sam pogriješio - ne ponovilo se. --Ivi104 (razgovor) 19:58, 8. siječnja 2021. (CET)

Hvala, Ivi104! RadioElectrico (razgovor) 12:22, 9. siječnja 2021. (CET)

Infookvir za engleske grofovije?

Bok Ivi104! Pošto radim na člancima vezanim za Veliku Britaniju, primjetio sam da nema infookvira za grofovije, pa me interesira je li Vam to problem napraviti jer, ruku na srce, članci bez infookvira izgledaju nedovršeno i siromašno. Hvala i srdačan pozdrav, Darrad2009 (razgovor)

Dodjela statusa novim administratora

Riješio sam.--Fraxinus (razgovor) 23:11, 15. siječnja 2021. (CET)

Thank you

hvala na pomoći Operator873 (razgovor) 22:56, 16. siječnja 2021. (CET)

Filtar zloporabe

Ivi, možeš li provjeriti zašto je ovo prošlo filtar zloporabe? Možda bi ga tribalo doraditi. BlackArrow (razgovor) 17:10, 17. siječnja 2021. (CET)

BlackArrow dodao sam najčešće prostote u filter. Ako uhvatiš još neprikladnih imena, molim te javi! --Ivi104 (razgovor) 16:06, 19. siječnja 2021. (CET)

Jubilarni logo u kutu

Vjerojatno sam u manjini s Monobook izgledom, ali ovaj jubilarni logotip je smješten više lijevo nego bi trebao biti, a prelazak mišem preko njega stavi ga u sredinu, naravno dok je miš na njemu. Nije da mi nešto smeta, ali eto, nek' se zna i nek' uđe u zapisnik. Božićni wikipedijin logo nije patio od te bubice.-- MaGaporuči mi 18:11, 19. siječnja 2021. (CET)

MaGa: izgleda li sad u redu? --Ivi104 (razgovor) 21:38, 19. siječnja 2021. (CET)
Je, je, sad je zabetoniran. Zahvaljujem.-- MaGaporuči mi 16:19, 20. siječnja 2021. (CET)
Pozdrav, logo se uopće ne vidi na mobilnim uređajima, pa možete li to malo popraviti. Lijep pozdrav, Uspjeh je ključ života (razgovor) 22:02, 20. siječnja 2021. (CET)

Skidanje statusa

[3] Dosadašnja praksa je da se statusi skidaju tamo gdje ih se dodjeljuje - na Wikipedija:Prijedlozi za dodjelu prava. Tim više jer se predmetni statusi dodjeljuju glasovima administratora i ophoditelja. Ne samo administratora. Uz to, upitan je konsenzus postignut između tri administratora u roku kraćem (i od) 24 sata. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav!--Man_Usk recider 22:39, 22. siječnja 2021. (CET)

@Man Usk: S obzirom da je prijedlog skidanja ovlasti započet kao dio rasprave na WP:NPA, činilo se nepraktično seliti raspravu na drugo mjesto radi održavanja dosadašnje procedure.
U vezi prebrzog zatvaranja rasprave, brojao sam i Lastin glas jer je Lasta već prije zatražio skidanje navedenih ovlasti. S obzirom da imamo 8 aktivnih administratora od početka godine, 4/8 čini 50%. Koreanovsky mi se požalio da nije dospio glasovati jer sam prebrzo zaključio raspravu, pa ću uvažiti kritiku, iako sam požurio sa zatvaranjem jer je Ceha nastavio po starom dok se rasprava održavala. Ivi104 (razgovor) 22:54, 22. siječnja 2021. (CET)
Skidanju ovlasti bi trebale služiti stranice koje se time bave. Neki red bi trebao postojati. Glasovati o skidanju statusa mogu i ophoditelji, tako da nije onda baš 4/8. Face-wink.svg--Man_Usk recider 17:00, 23. siječnja 2021. (CET)

Imbehind

Pozdrav, Ivi. Ostavija san poruku ispod rasprave o blokadi da bude evidentirano na što se odnosi, al ostavljan je i u nastavku.

Ivi, tija bi izraziti neslaganje s povlačenjem blokade iz jedinog razloga što suradnik ništa nije naučio iz dosadašnjih naputaka i uporno nastavlja po svom. To se primijeti po nepromijenjenom ponašanju, a najviše vidi komentarom: "Srećom, već sam jasno i eksplicitno rekao što točno mislim o njemu pa me "ne svrbi okidač". 😊", pri čemu misli na dotadašnje osobne napade i zapravo se ponosi time kako je proša nekažnjeno. Zašto kažen da se ponosi? Zato jer je napisa:

  • "srećom" i "već" – želi reći upravo to da je prošlo nekažnjeno
  • "jasno i eksplicitno" – naglašava da je to rečeno nedvosmisleno, smišljeno i svjesno te uopće ne uviđa problem u tome iako mu je nebrojeno puta ukazano kako se to neće tolerirati
  • "😊" – emotikon kojim izražava zadovoljstvo rečenim i postignutim

Isto tako, uklanja sadržaj sa stranice za razgovor, koje samo po sebi predstavlja prekršaj, uz komentar: "brisanje toksičnog smeća". Ne znan odnosi li se to direktno na mene ka osobu, što je izraziti nedvosmisleni osobni napad, ili na sadržaj poruke, koji nije okarakteriziran ka vandalizam jer to niti nije te shodno tome također predstavlja osobni napad. Nažalost, do te razine je došlo da one "manje" uvrede više ni ne brojim, kao što su konstantno nazivanje toksičnim, "provokator", nazivanje suradnika koji se ne slažu s njim "narodom" pod navodnicima (dakle, praktički neljudima ili nečovjekom), "idi znaš već gdje" i mnoge druge. Nažalost je očito da suradnik i dalje ne vidi problem u svom ponašanju, a i sam iznad kaže: "Inače, nije grijeh napraviti grešku, ali jest ustrajati u istoj kad ti netko argumentira da si u krivu. A ti i dalje nastavi..." Zanimljivo je kako ima hrabrosti to reći administratoru, a to isto radi nakon što mu je pet administratora i ostalih suradnika ukazalo na njegove osobne napade. Povlačenjem blokade praktički se odobrava ovakvo ponašanje iako su prekršene ne samo kultura, pristojnost i 3RR navedene u naslovu, nego i osobni napadi, daleko bitnija stavka. Ne vidin da se djeluje preventivno i zaštićuje suradnike kojima su upućeni napadi. BlackArrow (razgovor) 02:08, 24. siječnja 2021. (CET)

Ivi, zamolija bi te da gornjom porukom nadopuniš aktualni ZzMA ili da je dodan na stranicu za razgovor Zahtjeva i tamo zamolin za dopunu, ako misliš da je tako bolje. BlackArrow (razgovor) 20:04, 24. siječnja 2021. (CET)
BlackArrow Imbehind je povukao svoje zahtjeve na NPA i obećao je promijeniti svoje ponašanje, prema tebi i prema drugima. Predlažem da zatvorimo ZzMA i da ne bude sankcija, kao posljednju slamku spasa i svjetlo nade. Ako suradnik usprkos svemu ovome nastavi sa dosadašnjim ponašanjem, bit ću veoma oštar i nemilosrdan. Što kažeš? Ivi104 (razgovor) 21:51, 24. siječnja 2021. (CET)
Povlačenje može biti i iz razloga što konačno uviđa da ima neutemeljena stajališta i zna da je na vrlo tankom ledu. Bilo kako bilo, ja ne znan za to obećanje, niti vidin igdi javnu ispriku za sve upućeno meni. BlackArrow (razgovor) 21:58, 24. siječnja 2021. (CET)
BlackArrow Zaista se nadam da je uvidio na koliko je zapravo tankom ledu bio, i da se više nikad neće dovesti u ovakvu situaciju. S obzirom da se kao zajednica mijenjamo i poboljšavamo, mislim da je ovo bio reprezentativan primjer te promjene - da je kabala ovdje, situacija bi već odavno bila gotova, sa puno nepovoljnijim ishodom za kolegu. Sad je loptica na njegovu terenu, i ako je zaista ozbiljan oko obećanja, ispričat će se i meni i tebi svojim daljnjim wiki-djelovanjem umjesto riječima (koje mu ponekad baš i nisu na ponos). Ivi104 (razgovor) 22:54, 24. siječnja 2021. (CET)
Ivi, uvik san za ruku pomirenja i pogled unaprid, al neću da ovaj reprezentativan primjer bude priko mojih leđa. Bez isprike, i one ričima (al ne priko posrednika), i one wiki-djelovanjem, nemamo se što zatvarati ZzMA, a sve to temeljem dosadašnjeg iskustva. BlackArrow (razgovor) 23:14, 24. siječnja 2021. (CET)

Naslov GS

Bok Ivi!

Ne želim ti upadati u uređivanje, pa da te pitam što je se desilo s portalima? Hoćeš da privremeno vratimo na neku prethodnu inačicu ili...?

Lijepo te pozdravlam! --Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 18:13, 25. siječnja 2021. (CET)

InternetArchiveBot

Hello, Ivi104. I am working on fixing bugs with InternetArchiveBot. I notice the bot was disabled on Croatian Wikipedia due to issues with date formatting. Can you explain the errors so I can investigate? Harej (razgovor) 20:48, 25. siječnja 2021. (CET)

@Harej: Of course! I have explained the errors here. If you need any more details, I'd be happy to help! --Ivi104 (razgovor) 22:16, 25. siječnja 2021. (CET)