Nacrt:Tite

Izvor: Wikipedija
Tite

Osobni podatci
Puno ime Adenor Leonardo Bacchi
Rođenje 25. svibnja 1961.
Caxias do Sul, Brazil
Klub
Trenutačni klub bez kluba
Portal o životopisima
Portal o športu

Tite (Caxias do Sul, 25. svibnja 1961.) je trener i bivši brazilski nogometaš koji je igrao na poziciji veznog igrača, trenutno je bez kluba. Godine 2019. postao je prvi trener koji je osvojio Copa América, Copa Libertadores de América i Copa Sudamericana . On je jedan od četiri trenera koji su osvojili Libertadores, Campeonato Brasileiro i Copa do Brasil (klasična trostruka kruna), a jedini je u skupini koji je osvojio i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Putanja[uredi | uredi kôd]

igrač[uredi | uredi kôd]

Tite je započeo svoju karijeru kao defenzivni vezni u Caxias do Sul 1978. Godine 1984. prebačen je u Bento Gonçalves . Potom je igrao za Guarani FC, u ovom klubu je dosegao najvišu točku svoje karijere, bio je drugoplasirani u Copa União 1986. i 1987., a bio je i finalist Paulista Championshipa 1988. godine. Tite je bio prisiljen prerano objesiti kopačke o klin, sa samo 28 godina, zbog niza ozljeda koljena, poput puknuća ligamenata, gubitka pokretljivosti jedne noge.

Trener[uredi | uredi kôd]

Tijekom svoje trenerske karijere postigao je važne prekretnice u timovima koje je vodio, uključujući Južnoamerički kup 2008. koji je osvojio s Internacional de Porto Alegre, Copa Libertadores 2012. i Svjetsko klupsko prvenstvo 2012. s Corinthiansom . Od lipnja 2016. imenovan je tehničkim direktorom brazilske reprezentacije kao Dungin nasljednik. [1] [2]

Nakon što je Brazil poražen od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u nogometu 2022. prestao je trenirati brazilsku nogometnu reprezentaciju.

Reference[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Tite


  1. Conozca a Tite, técnico de Corinthians. Pristupljeno 19. lipnja 2018.
  2. Corinthians 1-0 Chelsea: Paolo Guerrero acaba con el sueño del 'Spanish Chelsea'