Razgovor sa suradnikom:Croxyz

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

= Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Croxyz, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Croxyz") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 12:30, 1. rujna 2018. (CEST)

Izvori[uredi]

Poštovani, ako mijenjate podatke u članku, dužni ste navesti izvor, sukladno smjernici Wikipedija:Navođenje izvora. SpeedyGonsales 12:47, 1. rujna 2018. (CEST)

Isto vrijedi za uređivanja u člancima 3. i 4. SpeedyGonsales 12:49, 1. rujna 2018. (CEST)

Međuwiki[uredi]

Bok. Predlažem da baciš oko na međuwikije. U člancima koje pokrećeš često ih zaboraviš :) Ugodan dan! -m3zzz00 (razgovor) 04:26, 7. rujna 2018. (CEST)

Suradnički okvirići[uredi]

Primjer
Admin mop.PNG Ovaj je suradnik administrator Wikipedije na hrvatskome jeziku.


Musical note nicu bucule 01.svg Ovaj suradnik voli pjevati.
Crystal kdmconfig.png Ovaj se suradnik zanima za povijest svoje obitelji.
Face-angel.svg Ovaj je suradnik anđeo.

Pozdrav Croxyz, umjesto da dodaješ suradničke okviriće ovako, dodaji ih na ovaj način:

{{SuradnikPočetak|Primjer}}
{{Suradnik wikipedija/administrator}}
{{Predložak:SO/Pjevanje}}
{{Predložak:SO/Obiteljska povijest}}
{{Predložak:SO/Anđeo}}
{{SuradnikKraj}}

Puno je lakše i jednostavnije. Srdačan pozdrav, Dvanaesti Igrač 21:29, 13. rujna 2018. (CEST)

Suradnički okvirić {{Predložak:SO/Patrola nedavne}} smijete dodati samo ako ste ophoditelj. Hvala na razumijevanju! --Dvanaesti Igrač 22:33, 13. rujna 2018. (CEST)

Bitka kod Ain Jaluta[uredi]

Poštovani, tekst na gore navedenoj stranici ne zadovoljava enciklopedijske kriterije (Mamlučki ili Mamelučki? kategorije? još sadržaja?), te je premješten na stranicu za razgovor i bit će obrisan za 2 tjedna ako u međuvremenu ne postane valjani enciklopedijski članak. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 01:10, 14. rujna 2018. (CEST)

Međuslavenski jezik[uredi]

Poštovani, ovo nije samo dopuna. Molim obrazložite zamjene slova, hvala. SpeedyGonsales 01:59, 14. rujna 2018. (CEST)

Tekst s drugačijim slovima sam našao na službenoj stranici jezika. Croxyz 10:41, 14. rujna 2018. (CEST)

Razgovor[uredi]

Pozdrav Croxyz, kad ostalim suradnicima odgovaraš ovdje (na svojoj stranici za razgovor), oni ne dobivaju nikakvu obavijest da si im pisao. Stoga te lijepo molim, pročitaj ovdje kako održavati dvosmjerni razgovor (čitljivim). Srdačan pozdrav, Dvanaesti Igrač 16:47, 14. rujna 2018. (CEST)

Redoslijed[uredi]

Bok Croxyz! Pripazi na redoslijed članka. Prvo idu izvori pa potom "Vanjske poveznice". (vidi ovdje) Smile.png Srdačan pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 10:54, 15. rujna 2018. (CEST)

Pozdrav[uredi]

Pozdravljam našega novaka! Vidim, dobro si se zaletio, krenulo je tebe. Neka. Baš nam je drago. Ako ti gdje šta zapne, slobodno nas pitaj. Kubura (razgovor) 20:07, 16. rujna 2018. (CEST)

Savjet[uredi]

[1] Nisi trebao uklanjati ove kategorije, jer su točno označavale igrača. On jest bio nogometaš Intera iz Zaprešića, Rijeke i Kustošije. Kategorije ne pokazuju za koga sad igrač igra, nego i za sve klubove za koje je ikad igrao. Kubura (razgovor) 21:04, 20. rujna 2018. (CEST)

Traženi članci o temama[uredi]

Bok, Croxyz. Vezano za dodavanje članka na popis traženih članaka zato jer "nije dobar" je pogrešno iz razloga što suradnici plave poveznice tretiraju kao stvorene, što i jesu, te ih iz tog popisa nemaju praksu dorađivati. Uz to, ako neki članak nije dobar, isti se ispravi/doradi/dopuni ili u najmanju ruku označi potrebnim predlošcima za doradu. Iz tog razloga tribalo bi ukloniti izmjenu. BlackArrow (razgovor) 16:18, 1. listopada 2018. (CEST)

Uklanjanje izmjene[uredi]

Kada uklanjaš više vandalizama na jednom članku, nemoj uklanjati jednu po jednu, nego ukloni ručno. --Dvanaesti Igrač 20:11, 8. listopada 2018. (CEST)

Pozdrav, cijenim tvoje uklanjanje vandalizama i vrlo je dobrodošlo, ali ovdje si malo zeznuo. Budi malo pažljiviji. --Pajo Pajimir 14:20, 12. listopada 2018. (CEST)

Ista stvar ovdje. Bez žurbe. Uvijek pogledaj je li i prethodnu inačicu netko vandalizirao i onda vrati cijeli članak na posljednju ispravnu inačicu. Hvala na razumijevanju. --Pajo Pajimir 22:41, 29. listopada 2018. (CET)

Bok Croxyz! Stvarno si velika pomoć, ali te lijepo molim da pripaziš kada uklanjaš izmjene štetočina. Ako je vandal napravio više izmjena, vrati na inačicu prethodnog suradnika; kao npr. ovdje. Ne moraš žuriti, članak ti neće pobjeći. Smile eye.png
Srdačan pozdrav, Mateo Katana 17:40, 12. studenoga 2018. (CET)
Bok! Izmjena je točna. (Vidi izvor) Nema svaki IP-korisnik loše namjere, nekima je u interesu konstruktivno doprinijeti. Srdačan pozdrav, Mateo Katana 19:27, 12. studenoga 2018. (CET)

Pažljivije[uredi]

Pripazi samo malo na ovo. --Dvanaesti Igrač 21:34, 16. listopada 2018. (CEST)

Dobro napriduješ[uredi]

Dobro napriduješ, samo tako. Baš si nam dobro doša :) Kubura (razgovor) 23:46, 29. listopada 2018. (CET)

Operacija Slog[uredi]

Croxyz, nemoj me pogrešno shvatiti, namjera ti je dobra ali ovo uređivanje se smatra vandalizmom. U budućnost dodaj predloške koje možeš pronaći u ovoj kategoriji, a ako je članak grafit, slobodno ga predloži za brisanje s dodavanjem predloška {{bris|a ovdje unesi razlog brisanja}}. Hvala na razumijevanju. Srdačan pozdrav, Mateo Katana 18:06, 13. studenoga 2018. (CET)

Ne smiješ napraviti takve radnje, Croxyze. Ta je operacija realnost i dokumentirana je. Nije nikakva teorija o urotama ni rekla-kazala, nego su to uvrdile sigurnosne službe, policija i vojska. Autor članka dobro je napisao. U pojedinim odlomcima otišao je široko i izvan izvorne teme, ali to nije razlog za brisati. Kubura (razgovor) 00:15, 17. studenoga 2018. (CET)

Još savjeta[uredi]

Ako poveznica ne radi [2], to nije razlog za brisati. Ni najmanje. Isto kao da kažeš da nema smisla za članak o osobi koja je umrla pa je više nema. Ne. Kad je poveznica neaktivna, onda potražiš arhiviranu inačicu ili, ako je stranica i dalje ista samo na preorganiziranoj adresi istih stranica, onda se stavi tu novu adresu. Kubura (razgovor) 00:18, 17. studenoga 2018. (CET)

Vidiš li [3]? Kubura (razgovor) 00:20, 17. studenoga 2018. (CET)

Provjeriti[uredi]

Vidim da si čitao ovaj članak [4]. Površno pogledano čini mi se da ima nekih netočnosti. Što ti kažeš? Kubura (razgovor) 02:05, 20. studenoga 2018. (CET)

Tobago[uredi]

Ovdje se u sažetku šališ, zar ne?--Tulkas Astaldo (razgovor) 14:45, 23. studenoga 2018. (CET)

Savjet[uredi]

[5] To pišu suradnici s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u okviru Wikiprojekta "energetika". Pročitaj predložak. Pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 20:58, 12. prosinca 2018. (CET)

Zastavice[uredi]

Uglavnom ih ne stavljamo u infokutije. Možda su fora, ali su potpuno nepotrebne. A ne pišemo šarenu slikovnicu nego enciklopediju. Nije mi jasna ova rečenica: 'Nakon što prođe grad Belgorod ulazi u Ukrajinu, dotiče istočno od Harkova, gdje naglo zavija prema jugozapadu i ponovo se vraća u Rusiju.' Nije mi jasno što to dotiče rijeka istočno od Harkova?--Tulkas Astaldo (razgovor) 12:15, 20. prosinca 2018. (CET)

Kategorije[uredi]

Bok Croxyz, kao što možeš vidjeti, označio sam kategoriju koju si stvorio (Kategorija:Planine u Angoli) za brisanje, iz razloga što je nepotrebno započinjati nove kategorije ako će ta kategorija imati samo 1 ili 2 članka. Molio bih te da ubuduće pripaziš na ovo. Srdačan pozdrav, Dvanaesti Igrač 23:24,

[6] Opet se ponavljaš. U mojoj poruci gore piše što trebaš znati, molio bih te da se držiš toga. Srdačan pozdrav, Dvanaesti Igrač 19:16, 21. ožujka 2019. (CET)

Prikaži[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 12:45, 11. ožujka 2019. (CET)

Uputa[uredi]

Ovdje možete vidjeti kako ne koristiti pasiv kad prevodite s jezika kojima je svojstven. Također, svaki put nakon rednog broja obvezno pišemo točku. Zahvaljujem na razumijevanju i lijepo pozdravljam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 10:05, 12. ožujka 2019. (CET)

Savjetić[uredi]

Prijo, lipo napriduješ. Isto pripazi na ove stvari [7]. Ala, živia mi. Kubura (razgovor) 20:17, 17. ožujka 2019. (CET)

Savjetić[uredi]

[8] Ovo je u redu. Ostala je jedna kategorija, koja je nadkategorija kategorije koju si ubacio, pa onda tu nadkategoriju možeš obrisati iz članka. Kubura (razgovor) 01:12, 1. travnja 2019. (CEST)

Rišia san ti to. :) Kubura (razgovor) 01:13, 1. travnja 2019. (CEST)

Ne zaboravi ovo što ti je Kubura savjetovao Face-wink.svg --Tulkas Astaldo (razgovor) 12:58, 6. travnja 2019. (CEST)

Wikipedija:CEE Proljeće 2019.[uredi]

Bože, nisam uopće bio svjestan toga da moji članci o Arkoninim albumima mogu ići drito u spomenuti Wikiprojekt. Hvala ti što si ih uvrstio u tablicu! Evo, to mi je vjetar u leđa da dovršim diskografiju ovih dana i malo pripomognem Face-grin.svg --Pajo Pajimir 23:20, 7. travnja 2019. (CEST)

Glasanje[uredi]

Bok, Croxyz,

ne možeš glasati za vlastiti prijedlog. Mislim da u pravilima piše da se predlagačev glas automatski uračunava. Tako je barem bilo dosad. Lijepo bih te molio ako bi mogao sam ukloniti svoju izmjenu kojom si glasao. Hvala na razumijevanju i na uloženom trudu. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,27; 9. travnja 2019. (SEV)

Citat[uredi]

ne mjenjamo prema mogućem današnjem imenu mjesta. Zahvaljujem na razumijevanju--Tulkas Astaldo (razgovor) 12:23, 10. travnja 2019. (CEST)

Pravila o predlaganju članaka za status Izabranog članka[uredi]

Bok, Croxyz,

prema pravilima ne postoji pravo da suradnik predlaže svaki tjedan, već svaki drugi tjedan. Jedan se tjedan preskače, ako je suradnik predložio članak za koji se trenutačno glasa. Stoga bi svoj prijedlog za članak Tuzla trebao odgoditi za neki drugi put. Inače je malo previše zemljopisnih članaka o gradovima bilo ove godine, pa i kad se gleda zadnjih 12 mjeseci. Prijedlozi bi trebali biti što raznovrsniji. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0,34; 12. travnja 2019. (SEV)

Stvaranje preusmjeravajućih stranica[uredi]

Bok, Croxyz,

prema uputi na stranici Wikipedija:Preusmjeravanje, nije predviđeno da se stvaraju prekobrojna preusmjeravanja odnosno prekobrojne preusmjeravajuće stranice. Dopušteno je do dva preusmjeravanja, pri čemu je preporuka izbjegavati postavljanje (stvaranje stranica) nepotrebnih i nekorištenih preusmjeravanja.

Tako u primjeru:

  • Ukrajinske rijeke‎; 23:59:49 +39‎ ‎Croxyz razgovor doprinosi‎ Preusmjeravanje stranice na Popis rijeka u Ukrajini Oznaka: novo preusmjeravanje
  • Rijeke Ukrajine‎; 23:58:47 +39‎ ‎Croxyz razgovor doprinosi‎ Preusmjeravanje stranice na Popis rijeka u Ukrajini Oznaka: novo preusmjeravanje
  • Rijeke u Ukrajini‎; 23:58:39 +39‎ ‎Croxyz razgovor doprinosi‎ Preusmjeravanje stranice na Popis rijeka u Ukrajini Oznaka: novo preusmjeravanje

zadnje preusmjeravanje je prekobrojno, nepotrebno i nekorišteno. Kao takvo ga valja brisati, tim više što je čitatelju dostupno upisivajući Rijeke Ukrajine doći i do Rijeke u Ukrajini (isto slovo). Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0,44; 12. travnja 2019. (SEV)

Preslovljavanje[uredi]

[9] Griješiš. Pročitaj [10] "Transkripcija ćirilićnih imena. Također se fonetiziraju, a za ruska, bjeloruska i ukrajinska posebna slova vrijede ova pravila: rus. e > e iza suglasnika, je na početku riječi, iza samoglasnika i iza Ь i Ъ ...Ее (1) ... 1) Kao „e” iza suglasnika, kao je na početku riječi, iza samoglasnika i iza Ь i Ъ " . Nasuprot tome, "oe" se preslovljava u "oe" kod bugarskog i macedonskog. Kubura (razgovor) 19:58, 13. travnja 2019. (CEST)

Savjet[uredi]

Kad predložiš brisanje nečijeg članka jer već postoji članak baš pod tom temom, bolje je staviti "uklopi u" i ime članka koji je prije napisan. Zašto uklapanje, a ne brisanje odmah? Zato što je druga inačica možda znatno bolja od prve. Auktoru članka koji je napisao drugi primjerak napiši onda obavijest o prijedlogu za uklapanjem, odnosno zamolbu za uklapanjem. Zašto mi ne bismo iskopirali? Naime, taj drugi auktor se je potrudio napisati taj drugi članak, a da mi iskopiramo - onda bi to značilo da si prisvajamo njegove zasluge i brišemo tragove da je on izvorno napisao. Zato se zamoli auktora drugog članka neka sâm prebaci, tako da njegove zasluge i dalje idu njemu. Kad to obavi, onda se pristupa brisanju. Kubura (razgovor) 21:13, 14. travnja 2019. (CEST)

Pravila o predlaganju članaka za status Izabranog članka 2[uredi]

Croxyz, prema pravilima ne postoji pravo da suradnik predlaže svaki tjedan, već svaki drugi tjedan (Wikipedija:Izabrani članci/Pravila izbora Izabranih članaka). Stoga te molim da povučeš svoj prijedlog za 23. tjedan :D -Kraljnnm (razgovor) 09:46, 19. travnja 2019. (CEST)

Micanje?[uredi]

Zašto maknuti [11]?-Kraljnnm (razgovor) 19:23, 19. travnja 2019. (CEST)

Hadži Lojo[uredi]

Bog, kako je stranica pisana na nivou žutog tiska (sistem rekla-kazala, s podacima koji nikoga ne zanimaju), uz to stranim jezikom prebacio sam je na stranicu za razgovor. Trebala bi biti popravljena enciklopedijskom stilu u slijedeća dva tjedna, u protivnom će biti obrisana. LP --Lasta 13:17, 24. svibnja 2019. (CEST)

Vidi ovo[uredi]

Pronasao sam novinarski dnevnik nekog putovanja u Abzerbajžan: [12], [13], [14]. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:39, 27. svibnja 2019. (CEST)

Postavljanje predloška bris[uredi]

Cijenjeni, Croxyz,

kriterije se ocjenjuje na drugi način, te nisu navedeni u što ne spada u Wikipediju. Jasno je navedeno koji mogu biti razlozi za brzo brisanje. Predložak: bris ne postavlja se za kriterije, osim u slučaju minimalnih enciklopedijskih kriterija, iako članak ili zadovoljava kriterije ili ih ne zadovoljava. Članci ne moraju biti izbrisani istoga dana, nego se o njima može raspravljati minimalnih 14 dana koliko je predviđeno za raspravu o ispunjavanju uvjeta iz kriterija wikipedije na hrvatskome jeziku.

Štoviše, sama stranica (wikipedija: što ne spada u Wikipediju #Kada se pitate što učiniti), u trećem stavku jasno navodi u kojim se slučajevima ide na »Predlaganje članaka za brisanje«.

Puno je bolje ne pretpostavljati samopropagiranje (točka br. 2. odlomka 1.4. Wikipedija nije mjesto za oglašavanje ili reklamiranje na wp: nije; kraće: 1. 4. 2.), osobito ako se ne vidi preuveličavanje ili je poštovana neutralna točka gledišta.

Tako da bi u slučaju Vašega uređivanja od danas, ponedjeljka 27. svibnja 2019. u 20:48:18 (CEST) trebalo preoblikovati, jer nije svako autorstvo automatski neneutralno. Veliko je pitanje i teško utvrdivo uz poštovanje ostalih primjenjivih pravila (WP:PDN, WP:BON) piše li suradnik sam o sebi.

Zatim se postavlja pitanje, jeste li pročitali WP:60? Suradnik je snimio članak/stranicu u danas, 27. svibnja 2019. u 20:45:55 (CEST), a Vi postavljate {{bris}} u danas, 27. svibnja 2019. u 20:48:18 (CEST) (2 minute i 23 sekundi poslije inicijalnog uređivanja novopridošloga suradnika).

Novopridošli suradnik nije obaviješten ni dobrodošlicom, niti mu je ostavljena poruka na stranici za razgovor: ovdje. Stoga bi bilo dobro da se prouči wikipedija: molimo budite dobri prema novim suradnicima i posebno: wikipedija: molimo budite dobri prema novim suradnicima #Česte pogreške novopridošlica, gdje se spominje smjernica o 60 minuta. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,00; 27. svibnja 2019. (SEV)

Malo bolje pazi[uredi]

  • Kad nekom pišeš kritike, onda bolje pripazi kome treba poslat. Greške u članku, zbog kojeg me prozivaš, pisao je i napravio neko drugi --Zeljko (razgovor) 17:38, 29. svibnja 2019. (CEST)

re: Drugi čečenski rat[uredi]

Jesam, i ako mi nešto treba s tim se konzultiram, ali generalno me sh previše ne zanima i kad sam već napisao za Prvi rat onda mi je glupo da ne napišem za Drugi. Osim toga, namjera mi je napraviti članak koji je koncizniji od njihovog. Franjo Tahy (razgovor) 23:06, 2. lipnja 2019. (CEST)

Nigdje članak neće uteć[uredi]

Lijepo molim, uputno je pridržavati se smjernice o 60 minuta. Pogotovo je to bitno kod novih suradnika kojima treba određeno vrijeme da se naviknu na wikipediju.--MaGaporuči mi 18:40, 9. lipnja 2019. (CEST)

Arg[uredi]

[15] U hrvatskoj književnosti taj se grad tako naziva. Kubura (razgovor) 16:10, 13. lipnja 2019. (CEST)

Savjet[uredi]

[16] Ne stavljaš i bris i wikipedizirati. Šta ćeš sređivati nešto što je za brisanje. Ono je za wikipedizirati i treba još predložak izvor. Kubura (razgovor) 16:14, 13. lipnja 2019. (CEST)

Preuzimanje sadržaja sa zaštićenih stranica[uredi]

Cijenjeni, Croxyz,

nije dopušteno ovakvo preuzimanje sa stranica koje su zaštićene autorskim pravima, a za koje nije dobivena dopusnica bez obzira na zavrzlame oko pojedinih uređivanja stranice s dopusnicama. Molim da preoblikujete Vaš tekst uz pomoć drugih izvora, jer se na wikipediji sadržaj stvara iz provjerljivih visokokvalitetnih izvora tj. sekundarnih izvora, a ne prepisuje se iz tercijarnih izvora bez obzira na pouzdanost takvih tercijarnih izvora.

Gradivo na Wikipediji objavljuje se pod licencijama koje podrazumijevaju potpuno slobodan pristup tom gradivu, sve u smislu GDFL-a i slično. To znači da korisnici wikipedijinih stranica smiju s tim gradivom raditi što god žele, pod uvjetom da referenciraju odakle su preuzeli gradivo. To nije slučaj sa zaštićenim stranicama. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,39; 1. srpnja 2019. (SEV)

WP:GFDL. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,41; 1. srpnja 2019. (SEV)

Wikiprojekt Azerbajdžan[uredi]

Hvala na pozivu, Napisat ću članke o upravnim središtima, gradovima: Bejlagan, Jardimli, Sumgait, Tovuz, Zakatali, Udžari, Zangelan i Zardob. No, kako me zanimaju mjesta svjetske baštine, potražio sam popis mjesta koja Azerbajdžan želi upisati pa sam pronašao gradove o kojima bih najprije volio pisati: Nahičevan, Šuša i Ordubad, pa se bacam na posao. Pozz --Prof saxx (razgovor) 12:26, 11. srpnja 2019. (CEST)

Odg. LKMZ[uredi]

Ispravno je LZMK, navodi se u kriterijima i imamo posebnu dozvlu za članke sa LZMK, ako se ne varam. LP.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 19:43, 13. srpnja 2019. (CEST)

Da, Bonč je to riješio. Riješeno Riješeno
Wikicitati

„Poštovani, s obzorom na Vaš upit o citiranju članaka iz edicija Leksikografskoga zavoda odgovaramo: Možete citirati cjelovite članke kao i pojedine njihove dijelove uz navođenje izvora. S druge pak strane ne držimo da je Wikipedija „cjelovita i posebna publikacija“ – ona bi to bila samo kad bi cijeli njezin sadržaj činili zavodski članci ili njihovi dijelovi – te sukladno tomu za citiranje zavodske građe ne trebate našu pismenu suglasnost. Štoviše, radujemo se svakoj novoj informaciji na Wikipediji kojoj je izvor Leksikografski zavod kao pouzdan partner u oblikovanju znanja. Srdačno, Ankica Šunjić, pomoćnica ravnatelja ”

Nažalost to prethodno, Nesmir Kudilovic vjerojatno nije ni vidio. Suradnika kojega je MaGa blokirao jest Suradnik:Zavod za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine, da sam ja bio admin, ja bi dao ovo upozorenje prije blokiranja. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:03, 13. srpnja 2019. (CEST)

Wikidata[uredi]

Ne igraj se živcima staroga čovjeka Smiley.svg Ubih se natjerati Wikidatu da prihvati "hr" za ISO 8601 i ne da. Češ-češ i konačno se sjetih: već postoji. Usput sam se morao i prijavljivati, zaboravili su me, i dok sam se logirao, ti si to unio. Nisam naravno zaboravio povezati, čak ni na izvornoj stranici, kao i u drugim člancima za Wikipediju Face-grin.svg  • Bonč (razgovor) • Inteligencija je sposobnost dobrog rješavanja testova inteligencije. •  23:29, 16. srpnja 2019. (CEST)

Ponovljeno preuzimanje s wikipedije na "zajedničkom jeziku"[uredi]

[17] Kubura je nedavno objasnio zašto naročito s tog projekta ne bih trebao preuzimate članke... --Mateo K 01 (razgovor) 21:55, 23. srpnja 2019. (CEST)

Članak koji sam "preuzeo" sa srpskohrvatske wikipedije je prijevod članka s engleskoga na (srpsko)hrvatski. Tako da sam mogao i napisati da je članak nastao prijevodom s engleskoga jezika. Ne vidim razlog zašto da prevodim članak s engleskoga na hrvatski, kada već postoji prijevod.--Croxyz 10:45, 24. srpnja 2019. (CEST)

Radi se o osnovnim načelima. S preuzimanjem pružaš izravno legitimaciju "sh" wikipediji, sam naziv tog projekta vrijeđa osnovu nacionalnog identiteta Hrvata.
Radije će nam nedostajati članci s jednom rečenicom nego da preuzimamo baš ste wikipedije. U skladu s time mogli bi razmišljati o zabrani preuzimanja s tog projekta te pravilu da se odgovarajući članci neposredno smiju brisati. --Mateo K 01 (razgovor) 01:05, 25. srpnja 2019. (CEST)

"potpredsednik"[uredi]

Bok, pripazi da ti se ovako nešto ubuduće ne desi. --Mateo K 01 (razgovor) 02:46, 1. kolovoza 2019. (CEST)

Hiperaktivac[uredi]

Svaka tebi čast. U 11 mjeseci stvoriti 209 članaka (> 0.6 po danu!).

Nisi normalan i nemoj se mijenjati! --Šaholjubac (razgovor) 15:16, 1. kolovoza 2019. (CEST)

To je malo na prema nekim drugim suradnicima, kao što je Zeljko, koji je napravio 167 članka u 30 dana. --Croxyz (razgovor) 15:27, 1. kolovoza 2019. (CEST)

Problem Blacklist filtera kod suradnika čija imena nisu na latinici[uredi]

Danas pri popravljanju članka Borivoj Galić htio sam njegovom autoru, Suradniku Развигорац (Razbigorac), ostaviti poruku na što treba paziti: pravopis, prijevod srpskih riječi na hrvatskome (oblast -> područje, saradnik -> suradnik, tokom -> tijekom, itd.), kategorije itd; te mu dati dobrodošlicu, no dogodio se jedan problem, zbog blacklist filtera koji sadržava ćirilicu, nije mi dao da stvorim njegovu stranicu s razgovorom. Stoga molim administratore da stvore njegovu stranicu s razgovorom zajedno sa suradničkom stranicom te da se pridruže Discord kanalu gdje vas možemo lakše kontaktirati te obavjestiti o vandalima, jer je trenutačno na Discordu prisutan samo jedan administrator (Kubura), koji tamo svraća otprilike dva puta mjesećno. Hvala.--Croxyz (razgovor) 21:28, 9. rujna 2019. (CEST)

Riješeno Riješeno. SZR sa suradnikom stvorena.--Tulkas Astaldo (razgovor) 08:13, 11. rujna 2019. (CEST)

American "County"[uredi]

Mislim da je to županija jer Ameri naše županije zovu "county", ne zovu ih valjda okrug? Zagrebački okrug, Zadarski okrug, Splitsko-dalmatinski okrug? Lijep pozz.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 00:03, 12. rujna 2019. (CEST)

Ne u Americi su counties (jd. county), a ne županije. Velika je razlika u tim pojmovima.
U pravilu bi trebalo ostati na Discordu, ali Suradnik:Croxyz/Mudre misli s Discorda ti je nepotpuni popis gluposti, shitpostanja i rečenica koje nemaju smisla bez konteksta koje su suradnici na Discordu rekli, nešto slično kao one stare knjige viceva. Nema ničega spornog, nikakvih privatnih razgovora i sl. --Croxyz (razgovor) 10:09, 23. rujna 2019. (CEST)
Njihov "county" vrijedi i za Republiku Hrvatsku jer u tom slučaju živimo u Splitsko-dalmatinskom okrugu, Osječko-baranjskom okrugu, Karlovačkom okrugu, Okrugu grada Zagreba zato je najbolje prevoditi "županija". Lijep pozz.---Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:05, 23. rujna 2019. (CEST)

Inter Wiki[uredi]

Fala lipa. kad ti šta zaboraviš vraćam dug. --Zeljko (razgovor) 19:33, 19. rujna 2019. (CEST)

Agresivnost[uredi]

[18] Otkud ti ideja da me to zanima?  • Bonč (razgovor) • Lajava najava - labava zabava. •  00:08, 21. rujna 2019. (CEST)

Poveznice[uredi]

Pa Amaryllideae je povezan, a razdvojbenu stranicu Gilliesia nema nitko osim nas. Barem provjeri prije kad nekom nešto šalješ ovako. Ja najviše vremena provedem na sređivanju tuđih grešaka, vandalizama i i raznih stvari koje drugi zaborave ili ne stignu.--Zeljko (razgovor) 21:24, 22. rujna 2019. (CEST)

  • Eto fala lipa. Samo ti pusti poruku, kad šta vidiš --Zeljko (razgovor) 22:02, 22. rujna 2019. (CEST)

Savjet[uredi]

Nije li pravilo "šta se dogodi na Discordu ostaje na discordu"? Lijep pozz. -- Uspjeh je ključ života (razgovor) 00:15, 23. rujna 2019. (CEST)

Commonscat[uredi]

Mongolija nema niti kategoriju športa u Mongoliji. Stvarajući tu kategoriju nagomilao bih kategorije s jednim člankom uz gomilu šta sam ih napravio. Popunit ću ih kad budem napisao članke o šahistima sudionicima. Commonscat mi nije žuran a usporava me u izradi. Zasad ide samo najnužnije u članke.--Arraque ♘ (gens una sumus) 20:31, 29. rujna 2019. (CEST)

Ne vraćaj nagrade[uredi]

Ne vraćajte tuđe suradničke nagrade, ako su oni bili uklonili. Pročitajte Oduzimanje nagrade. Lijep pozz.−Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:08, 1. listopada 2019. (CEST)

Mudre misli[uredi]

Rekao bih da za Discord kao i za IRC i mnoge druge slične servise vrijedi da se tuđa komunikacija ne smije objavljivati javno.-- MaGaporuči mi 18:12, 3. listopada 2019. (CEST)

Uklanjanje predloška BB[uredi]

Cijenjeni, Croxyz,

mislim da suradnici nemaju pravo uklanjati predložak {{bris}} ({{BB}}), posebno ne ako su u WP:COI. Tako da Vaše uklanjanje moga uređivanja imam svako pravo vratiti natrag, a temeljem ustaljene prakse na wikipediji na hrvatskome jeziku:

Također mislim da bi bilo jako korisno svakom pročitati Wikipedija:Wikipedistički osnovni tečaj#Etika. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,25; 3. listopada 2019. (SEV)

Pravedna upotreba slika[uredi]

Pod opisom slike Datoteka:Alan Ford.jpg piše da će se koristiti samo u članku Alan Ford, te njeno stavljanje u IČ nije opravdano.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  13:45, 8. listopada 2019. (CEST)

Kategorije[uredi]

što namjeravaš s ovim silnim kategorijama s po jednim člankom?--Man_Usk recider 19:48, 10. listopada 2019. (CEST)

Ni mukajet.--Man_Usk recider 20:50, 15. listopada 2019. (CEST)
Već sam mislio da si jedan od onih šutljivih. :) Na Wikipedija:Kategorije#Upute za stvaranje kategorija stoji i "NE kreirati kategoriju ako u njoj ima manje od pet članaka". Zbog toga ni Arraque, ni ti, ni bilo tko ne treba otvarati kategorije s manje od pet članaka. Netko bi to sad trebao sve pobrisati i srediti.--Man_Usk recider 21:42, 15. listopada 2019. (CEST)

Crveni[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste!


Poštovani, na stranicama Wikipedije slobodno je pisati odnosno snimati "svoje doprinose", dakle vaše vlastite riječi. Ako snimate tuđe riječi (citirate), one moraju biti relevantne i javno dostupne, sukladno pravilu:

Enciklopedijski sadržaj mora biti provjerljiv sukladno smjernici Wikipedija:Navođenje izvora.

Kopiranje tuđih izjava iz e-pošte, irca, foruma, facebooka, twittera ili bilo kojeg drugog izvora, ako se ne radi o nesumnjivo javnim osobama, nije dopušteno. To nije predmet Wikipedije.


Wikipedija je enciklopedija, cilj je širenje znanja. Na stranicama izvan glavnog imenskog prostora može se ili razgovarati s drugim suradnicima, ili eksperimentirati s predlošcima ili već nešto što je u skladu s pravilima i vodi boljem projektu.

Kopiranje tuđih izjava ne spada u gornje. Kako su vas već drugi suradnici upozorili na isto, što ste ignorirali, želim vam jasno dati do znanja da to što ovaj projekt ima mali broj aktivnih administratora, koji nisu stalno tu, to ne znači da se pravila mogu kršiti.

Uslijed malog broja administratora ponekad dolazi do nešto većeg odmaka od trenutka kršenja pravila do sankcije. To ponekad zbunjuje suradnike. Trik je - svako vaše uređivanje ili vam služi na čast, ili je svjedok protiv vas koji vam jamči kraći ili dulji blok.

Svako dobro vam želim! SpeedyGonsales 22:48, 11. listopada 2019. (CEST)

Sretan rođendan[uredi]

Sretan ti 41. rođendan! --Croxyz (razgovor) 17:33, 10. listopada 2019. (CEST)

Zahvaljujem Face-smile.svg --Tulkas Astaldo (razgovor) 17:12, 16. listopada 2019. (CEST)