Najteže preživljavanje

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Preživjeti divljinu[uredi | uredi kôd]

Bear Grylls
Najteže preživljavanje
Naslov izvornika
Man vs. Wild
Ultimate Survival
Formatavantura
reality
AutorBear Grylls
GlumciBear Grylls
Jezikengleski
Broj epizoda77
Broj sezona7
Produkcija
Trajanje epizode44 minute
Prikazivanje
TV kućaDiscovery Channel
U HrvatskojDoma TV, RTL Televizija
Emitiranje10. ožujka 2006.još traje
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Čovjek protiv divljine (engl. Man vs. Wild ili Ultimate Survival) je televizijski reality show s Bear Gryllsom o preživljavanju u raznim teškim uvjetima i na teškim terenima.

Show se originalno emitira na Discovery Channelu, a prva epizoda je emitirana 10. ožujka 2006. godine.

U dokumentarnoj seriji ‘Čovjek protiv divljine’ koja s emitiranjem kreće od 9. siječnja na Doma TV-u, Bear Grylls dovodi se u ekstremne uvjete preživljavanja širom svijeta. Služeći se iskustvom koje je stekao kao pripadnik britanske mornarice, planinar i iskusni pustolov, Bear stiže u zabačene destinacije kao što su Istočne Alpe, afričke ravnice i američki Everglades prepun aligatora. Kroz 77 epizoda pratimo kako se Bear vraća u civilizaciju i pritom pokazuje tehnike preživljavanja.

U lipnju 2005. Bear je srušio svjetski rekord večerajući za stolom koji je visio s balona na 7500 metara visine. 15. svibnja 2007. postavio je još jedan svjetski rekord i postao prva osoba koja je jedrila padobranom iznad Mount Everesta. Napisao je 15 knjiga, uključujući i međunarodnu uspješnicu, autobiografiju i svjetski bestseler „Blato, znoj i suze“.

Bear Grylls također je autor uspješnih dokumentarnih serijala Running Wild with Bear Grylls (2014.), Get Out Alive (2013.), The Island with Bear Grylls (2014.), Worst Case Scenario (2010.), [Bear_Grylls:_Mission_Survive|Mission Survive]](2015.), Bear Grylls Survival School(2016.) i Bear_Grylls: Escape_to_the_Legion

Popis epizoda[uredi | uredi kôd]