Ne zaboravi stihove

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ne zaboravi stihove
Format glazbeni kviz
Razvoj Nova TV
Država podrijetla Hrvatska
Jezik Hrvatski
Broj epizoda 49
Produkcija
Trajanje epizode 60 minuta
Prikazivanje
U Hrvatskoj Nova TV
Doma TV
Emitiranje 17. ožujka 2008. – 11. svibnja 2009.

Ne zaboravi stihove je hrvatski televizijski glazbeni kviz koji je s emitiranjem krenuo 17. ožujka 2008. Voditelj tog projekta je bio Igor Mešin.

Koncept emisije[uredi VE | uredi]

Ne zaboravi stihove je moderni glazbeni kviz rađen prema licenci američke emisije Don't Forget the Lyrics!. Pravila kviza ne zahtijevaju glazbeni talent od svojih natjecatelja, već odlično poznavanje stihova ponuđenih pjesama. U ponudi se nalazi deset pjesama iz različitih glazbenih žanrova i od različitih pjevača. Svaki natjecatelj odabire jednu pjesmu koju interpretira uz pomoć benda i stihova na ekranu ispred njega. Nakon nekoliko sekundi stihovi i glazba nestanu, a natjecatelj mora popuniti riječi koje nedostaju.

U pomoć im može uskočiti džoker pjevač koji im pomaže dovršiti zadani stih. Onaj natjecatelj koji pogodi sve riječi u svih 10 pjesama je pobjednik i dobiva nagradu.

U 2. sezoni emisije emitirani su i specijali s poznatim hrvatskim pjevačima u svrhu donacije osvojenog novca onima kojima je potrebna financijska pomoć. U božićnom specijalu gostovale su Nina Badrić, Vanna, Marija Husar i Ivana Husar. [1]

Raspored emitiranja[uredi VE | uredi]

Emisija je svoju premijeru doživjela 17. ožujka 2008. na programu Nove TV u 21:00 sat. Zbog odlične gledanosti u prvoj sezoni, Nova TV je obnovila emisiju i za 2. sezonu. Druga sezona je imala drastičan pad u gledanosti, pa ju je Nova TV otkazala. [2] Posljednja epizoda emitirana je 11. svibnja 2009.

Izvori[uredi VE | uredi]