Nogometna reprezentacija Trinidada i Tobaga

Izvor: Wikipedija
Trinidad i Tobago
Nadimak The Soca Warriors
Savez Trinidad and Tobago Football Federation
Izbornik Wim Rijsbergen
Najviše nastupa Angus Eve (118)
Najbolji strijelac Stern John (64)
Prva utakmica

Trinidad i Tobago 3 : 3 Nizozemska Gvajana
(Trinidad i Tobago; 6. kolovoza, 1934.)

Najveća pobjeda
Trinidad i Tobago 11 : 0 Aruba
(Grenada, 4. lipnja 1989.)
Najveći poraz
Meksiko 7 : 0 Trinidad i Tobago
(Ciudad de México, Meksiko, 8. listopada 2000.)

Nogometna reprezentacija Trinidada i Tobaga je nogometna reprezentacija iz Trinidada i Tobaga pod vodstvom Trinidad and Tobago Football Federation. Država ima mnogo igrača iz Premiershipa, kao što su Dwight Yorke, Shaka Hislop i Stern John, a pod vodstvom Lea Beenhakkera uspjeli su se kvalificirati na svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i ostvarili svoj debi na SP-u.

Uglavnom se smatra kao jedna od najboljih momčadi Kariba, a to je opravdala osvajanjem Karipskog kupa 8 puta i kvalficiranjem na SP kao jedna od samo tri karipske momčadi koja je to uspjela. Na kvalifikacijama za SP 1974. bili su drugi, sa samo bodom zaostatka za Haitiem. Soca Warriorsi su Meksiku nanijeli jedini poraz na kvalifikacijama (4:0). Ista priča ponovila se i na kvalifikacijama za SP 1990., i zaostatak je ponovo bio samo 1 bod. Na kvalifikacijama za SP 2002. izborili su finalnu skupinu, no bili su zadnji sa samo jednom pobjedom.

Trinidad i Tobago igrao je protiv Demerare i Barbadosa za Martinez Shiled 1923. i 1933. Tako je praktički prva službena utakmica Trinidada i Tobaga bila ona 1923. protiv Demerare, no nikakvi izvještaji i datumi o toj utakmici nisu nađeni.

Trinidad i Tobago je završnicu Sp-a 2006. izborio pobjedom nad Meksikom 2:1 i Bahrainom 2:1 (1:1) (u play-off utakmici). Na SP-u upao je u skupinu B s Engleskom, Švedskom i Paragvajem (za više informacija vidi ovaj članak)

Uspjesi na Svjetskim prvenstvima[uredi | uredi kôd]

Uspjesi na Gold Cupu[uredi | uredi kôd]

Poznati igrači[uredi | uredi kôd]