Novi klinci s Beverly Hillsa

Izvor: Wikipedija
Novi klinci s Beverly Hillsa
Službeni logo serije koji se pojavljuje na početku svake epizode
Naslov izvornika
90210
Formatdrama
AutorRob Thomas
Gabe Sachs
Jeff Judah
GlumciRob Estes
Shenae Grimes
Tristan Wilds
AnnaLynne McCord
Dustin Milligan
Ryan Eggold
Jessica Stroup
Michael Steger
Lori Loughlin
Jessica Walter
Jessica Lowndes
Matt Lanter
Trevor Donovan
Gillian Zinser
Država podrijetla SAD
Jezikengleski
Broj epizoda114
Broj sezona5
Produkcija
Trajanje epizode42 min
Prikazivanje
TV kućaThe CW
Emitiranje2. rujna 2008.još traje
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Novi klinci s Beverly Hillsa je američka tinejdžerska televizijska serija koju su razvili Rob Thomas, Jeff Judah i Gabe Sachs i četvrti nastavak Beverly Hills franšize koju je kreirao Darren Star. Novi klinci s Beverly Hillsa je prva serija koju producira CBS Productions. Serija je premijerno prikazana na The CW programu, 2. rujna 2008. godine s dvjema epizodama.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Radnja serije vrti se oko nekoliko studenata izmišljene srednje škole West Beverly Hills High, uključujući i novo pridošlice u Beverly Hills: Annie Wilson i Dixon Wilson. Njihov otac Harry Wilson vratio se iz Kanzasa u kuću gdje je proveo djetinjstvo kako bi skrbio o svojoj majci, bivšoj televizijskoj i kazališnoj glumici Tabithi Wilson, koja ima problem s alkoholom i konstantno se svađa s Harryjevom ženom Debbie. U početku se Annie i Dixon bore kako bi se prilagodili svojim novim životima i pokušavaju pronaći prave prijatelje u isto vrijeme zadovoljavajući zahtjeve svojih roditelja.

Specijalni gosti[uredi | uredi kôd]

Tijekom prvih dviju sezona, u seriji su se pojavljivali neki od glumaca koji su glumili u originalnoj seriji Beverly Hills, 90210 kao što su Jennie Garth, Shannen Doherty, Tori Spelling, Ann Gillespie i Joe E. Tata. Međutim, nakon završetka druge sezone objavljeno je da trenutno nema planova da se neki od starih likova ponovno pojave. U finalu pete sezone, koja je bila i posljednja, gostovali su Goo Goo Dolls, koji su također gostovali u Beverly Hills, 90210