Srednja škola

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Srednja škola je trogodišnja, četverogodišnja ili petogodišnja škola koju učenik pohađa nakon završene osmogodišnje osnovne škole.

Srednje se škole dijele na gimnazije, strukovne škole i umjetničke škole. Gimnazije mogu biti opće, jezične, klasične, prirodoslovno-matematičke i prirodoslovne, a obrazovanje u njima traje četiri godine. Strukovne se škole dijele na četverogodišnje (tehničke, gospodarske, poljoprivredne i dr.), trogodišnje (industrijske, obrtničke i dr.) škole i jedna petogodišnja škola (zdravstvena). Umjetničke škole obrazuju učenike u području glazbe, plesa, likovne umjetnosti i dizajna, a školovanje u njima traje četiri godine. Osim ovih, postoje i srednje škole MUP-a, vojne škole i vjerske škole.

Nakon dovršetka srednje škole u trajanju od najmanje četiri godine, učenik može nastaviti obrazovanje na visokim učilištima.


Nuvola apps edu miscellaneous.png Nedovršeni članak Srednja škola koji govori o odgoju i obrazovanju treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.