OK Nova Mokošica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

OK Nova Mokošica osnovan je 30. lipnja 2004. godine. Sjedište kluba je u Novoj Mokošici, Između dolaca 14. Znak kluba je crtež mosta Dr.Franja Tuđmana s odbojkaškom loptom. Grb kluba je u obliku štita s povijesnim hrvatskim crveno-bijelim kvadratićima u lijevoj gornjoj četvrtini, crveno-sivim bojama povijesnog grba Dubrovačke Republike u desnoj gornjoj četvrtini, krugom u donjem dijelu s natpisom „NOVA MOKOŠICA“ u gornjem dijelu kruga, mostom dr. Franja Tuđmana s odbojkaškom loptom u sredini i nazivom „MOKOŠICA“ u dnu kruga ispred i iza koga je crni kružić. Donji dio kruga obrubljen je plavom prugom koja se naslanja na žuti okvir oko cijelog grba.

Klub matično djeluje pri Osnovnoj školi Mokošica i okuplja oko 200 odbojkašica mlađeg uzrasta pretežito iz naselja Mokošica koje ima oko 12 tisuća stanovnika. Klub se već treću sezonu natječe u Drugoj Hrvatskoj odbojkaškoj ligi skupina jug te je u jesenjem dijelu sezone 2006./2007. izborio sve pobjede bez izgubljenog seta.

Uz športske rezultate klub se može podičiti i velikom skupinom navijača koji su vjerni pratitelji kluba kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]