Odluka umirovljene stare gospođe (Naruto epizoda)

Izvor: Wikipedija
Odluka umirovljene stare gospođe
Naslov izvornika
Inkyo babaa no ketsui
(隠居ババアの決意)
Formatanimirani/Komedija/Drama
AutorMasashi Kishimoto
Glumci
  • Junko Takeuchi(glas)
  • Chie Nakamura(glas)
  • ostali
Država podrijetlaJapan
Produkcija
Trajanje epizode24.5 minuta
Prikazivanje
TV kućaStudio Pierrot
U HrvatskojNije emitirano
Prethodnik
Kronologija sezona
← Prijašnja
Sljedeća →
Sudbinom predodređen susret

Odluka umirovljene stare gospođe je epizoda animea Naruto Shippuden. Ovo je 12. epizoda 1. sezone.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Pakkun nanjuši Sasorijev miris te ga odluči slijediti. On ga dovede do Akatsukijevg tajnog skrovišta skrivenog u zatvorenoj pećini. Pakkun se zatim odluči vratiti i dati izvještaj Kakashiju, pošto je daljnje približavanje skrovištu preopasno. U međuvremenu, Tim Guy se sve više približava Sunagakuri.

U Sunagakuri, Naruto se upravo budi nakon Pakkunovog izvještaja Kakashiju. Kakashi Pakkunu zadaje još jednu zapovijed, nakon čega on odlazi, te Narutu kaže dobru vijest. Kankuro, koji još uvijek leži u krevetu, od Temari također doznaje vijest i odluči poći s Timom Kaqkashi u potjeru, što mu ona izbije iz glave te obeća da će ona sama ići s njima. Na polasku Tima Kakashi i Temarine skupine iz sela, međutim, dolazi ninja i priopći im da je vrhovno vijeće odlučilo ostaviti sve ninje u selu, kako druga skrivena sela ne bi saznala za Sunagakurin poraz i sadašnju slabost. Temari se protivi toj naredbi, govoreći kako bi barem jedan Sunagakurin ninja trebao poći u potragu za svojim vlastitim Kazekageom, no odluči ostati nakon što se pojavi Chiyo i odluči poći s njima. Tim Kakashi, zajedno s Chiyo, konačno krene iz sela u potjeru za Akatsukijem. Na putu od nje saznaju neke detalje o repatim zvijerima, zvanima još i bijū, o tome kako svaka ima različit broj repova po kojem i sama dobiva naziv te o jinchūrikijima u kojima se nalaze.

U međuvremenu, Pakkun pronađe i susreće se s Timom Guy te im priopćuje kako se Akatsuki nalazi u Zemlji Trave, što znači da su im oni sada najbliži. Tim Guy odluči s Pakkunom ići do Akatsukijevog skrovišta kako bi ondje mogli pričekati Tim Kakashi ili, ako bude potrebno, upasti u skrovište.

Vođa Akatsukija, u međuvremenu, saznaje od Zetsua za približavanje Tima Guy te odluči poslati Kisamea kako bi se mogao suočiti s njim. Zetsu zatim primijeti i približavanje Tima Kakashi, na što Vođa pošalje Itachija u borbu.

Tim Guy, putujući preko kamenitog terena, primijećuje da ih netko prati te se iz zemlje zatim pojavi Kisame. Tim Kakashi dolazi na manju čistinu u šumi i ondje susreće Itachija, koji ih je već čakao.


Vidi još[uredi | uredi kôd]

 Naruto v·d·e 
Epizode: Popis Naruto epizodaPopis Naruto Shippūden epizoda
Radnja: Popis Naruto dijelova radnjeRadnja NarutaRadnja Naruta Shippuden
Ostalo: LikoviGeografijaNinja kategorijeDevet novakaJutsu