Optima Telekom

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
OT-Optima Telekom d.d.
Vrsta dioničko društvo
Burzovni simbol ZSE: OPTE
Osnovana 22. travnja 2004. [1]
Sjedište Bani 75a, Buzin
Sjedište Zagreb, Flag of Croatia.svg Hrvatska
Pokriveno područje Republika Hrvatska
Djelatnost(i) Telekomunikacije
Proizvodi PSTN, POTS, Centrex, ADSL2+ (OptiDSL), Dial-up, WiMAX (OptiWiMax), VPN, IPTV (OptiTV), Web hosting, Mail hosting
Broj zaposlenih 400
Vlasnik Zagrebačka banka d.d.(40,50%), Hrvatski Telekom d.d.(19,11%), ostali dioničari (40,39%)
Web stranica www.optima.hr


OT–Optima Telekom d.d. (skraćeno OT) jedan je od vodećih telekomunikacijskih operatora na hrvatskom tržištu. Po osnivanju 2004. godine te ostvarenju prvog komercijalnog poziva u vlastitoj mreži 2005., OT je iskoristio mogućnosti liberaliziranog telekomunikacijskog tržišta i u kratkom roku postao predvodnikom promjene. U povijest je ušao kao tvrtka koja je svim građanima i organizacijama u Hrvatskoj po prvi put pružila mogućnost odabira telekomunikacijskog operatora te napredna komunikacijska rješenja po povoljnim uvjetima.

Optima Telekom u većinskom je vlasništvu Zagrebačke banke d.d. koja posjeduje 40,5% dionica Optima Telekoma. Hrvatski Telekom d.d. posjeduje 19,11%, dok je ostalih 40,39% u rukama privatnih i institucionalnih ulagatelja.

Usluge i rasprostranjenost mreže[uredi VE | uredi]

Optima Telekom, putem vlastite infrastrukture, kao i putem bitstreama, nudi usluge fiksne telefonije, pristupa Internetu te digitalne televizije (IPTV) na teritoriju čitave Republike Hrvatske. Ove je usluge moguće jednostavno kombinirati u Optiminim O2 i O3 paketima.

Najveća Optimina prednost je vlastita nepokretna mreža koja je izgrađena u skladu s najnovijim tehnologijama i standardima te koja, uz potpuno regulirani status izgrađene optičke infrastrukture, Optimi donosi stabilnost i sigurnost u poslovanju. Svi sustavi Optima Telekoma temelje se na najsuvremenijoj IP tehnologiji koja osigurava učinkovitu umreženost uz dominirajuće prednosti širokopojasnih DSL i optičkih veza što korisnicima omogućava dovoljnu brzinu, kapacitet i fleksibilnost, ali i racionalizaciju troškova i operativnu efikasnost.

Iako je zbog svojih popularnih O2 i O3 paketa na tržištu prvenstveno poznat kao telekom operator za privatne korisnike, Optima Telekom sa svojim je spektrom usluga prisutan u mnogim hrvatskim tvrtkama i javnim institucijama – od malih i srednjih poduzeća, renomiranih tvrtki, prestižnih hotelskih lanaca do državnih ustanova. U Optimi se za tvrtke izrađuju potpuna i jedinstvena poslovno-tehnička rješenja u cilju smanjenja telekomunikacijskih troškova i optimizacije poslovanja. Najveći broj poslovnih korisnika bilježi se u segmentu malih i srednjih poslovnih subjekata, a neki od popularnih optimalnih rješenja koje Optima nudi svojim poslovnim korisnicima poznati su pod nazivima Halo Surf (dvije linije – jedan račun), Halo Halo Halo (tri linije – jedan račun), OptimaLAN Ured (idealno rješenje za smanjenje troškova telefoniranja i interneta), Business trunking (rješenje za racionalizaciju telekomunikacijskih troškova kod korisnika koji imaju vlastite PBX centrale na različitim lokacijama) te IP Xentrex.

Korisnička podrška[uredi VE | uredi]

U svrhu pružanja potpune podrške korisnicima, Optima Telekom ima svoje urede te prodajne i tehničke timove i vlastite zaposlenike u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Puli, Sisku i Bujama. U Osijeku se nalazi i kontaktni centar Optima Telekoma koji ima vrlo važnu ulogu u interakciji između OT-a i njegovih korisnika. Agenti Optiminog kontaktnog centra korisnicima su dostupni 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, putem besplanog telefona 0800 0088. Upravo zbog orijentiranosti prema korisnicima, Optimin kontaktni centar prvi je u regiji ispunio uvjete za dobivanje certifikata prema Europskoj normi za kontaktne centre EN 15838.

Osim navedenog, Optima Telekom ponosni je nositelj i međunarodnog certifikata upravljanja informacijskom sigurnošću, ISO/IEC norme 27001:2013 te certifikata upravljanja kvalitetom, ISO norme 9001:2008, čime potvrđuje usklađenost sustava upravljanja sigurnošću kao i sustava upravljanja kvalitetom telekomunikacijskih usluga s najvišim svjetskim standardima.

Izvori[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]