Portal:Zrakoplovstvo/Jeste li znali/21

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Flybe.dash8.750pix.jpg
  • ...da je 2008. godine, nakon 56 godina na britanskom prijestolju, kraljica Elizabeta II. odlučila kupiti obiteljski zrakoplov za sedam milijuna funti?
  • ...da je pilot Flybe-a (desno) odustao od slijetanja na pariški aerodrom i vratio se u Glasgow nakon što je putnicima objavio: "Poštovani putnici. Žao mi je, ali nisam kvalificiran za slijetanje"? Pilot je prešao na novi tip aviona Q-400 za koji nije prešao dodatno školovanje za slijetanje u uvjetima slabe vidljivosti.
  • ...da je američki reper i glumac Snoop Dogg osuđen u rujnu 2007. uvjetno na tri godine i 160 sati dobrotvornog rada jer mu je na aerodromu u torbi nađena palica na razvlačenje duga više od pola metra, što je okarakterizirano kao pokušaj unošenja opasnog oružja u zrakoplov?
  • ...da je u prosincu 2008. prilikom prisilnog slijetanja na jednu livadu u Engleskoj mali britanski zrakoplov svojim lijevim krilom udario kravu? Avion je pretrpio veliku štetu a krava se izvukla neozlijeđena.
  • ...da je 2008. Nepalac Govinda Karki preživio let slučajno zaključan u kontejner za teret putničkog zrakoplova? Kontejner je ukrcan u putnički zrakoplov na liniji od Dohe do Katmandua.