Razlika između inačica stranice »Doktor Živago«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodana 2 bajta ,  prije 11 godina
bez sažetka
Paša i Komarovski i dalje nastavljaju igrati važne uloge u priči. Paša je navodno ubijeni u Prvom svjetskom ratu, ali su ga zapravo zarobili [[Nijemci]], no nakon nekog vremena uspijeva pobjeći. Nakon toga pridružuje se Boljševicima te postaje Strelnikov (onaj koji puca, krvnik, izvršitelj) – užasni [[general]] [[Crvena armija|Crvene armije]] koji postaje poznat po tome što je egzekutirao Bijele zatvorenike (od tuda i njegov nadimak). No usprkos tome nikada nije postao pravi Boljševik, te cijelo vrijeme žudi za tim da borbe završe kako bi se mogao vratiti Lari. U filmskoj verziji ovog romana je njegov lik djelomično izmijenjen gdje su od njega napravili tvrdokornog Boljševika.
 
Još jedan važan lik ovog romana je Liberius, zapovjednik "''Šumskog bratstva''" – crveno-partizanske skupine koji unovači Jurija u svoju službu. Liberius je u romanu opisan kao "''lajava''" i tašta osoba, te kao predan i herojski revolucionar koji gnjavi Jurija sa svojim neprestanim prodikama o pravdi njihove svrhe te neizbježnosti njihove pobjede. Također je i ovisan o [[kokain]]u.
 
Komarovski se opet pojavljuje pri kraju priče. Tada je već stekao neki utjecaj u Boljševičkoj vladi zbog čega je i imenovan poglavarom [[Dalekoistočna Republika|Dalekoistočnom Republikom]] – Boljševička marionetska država u Sibiru. U tom trenutku nudi Živagu i Lari tranzit iz Rusije. Njih dvoje su to na početku odbijali, ali je na kraju Komarovski nasamo uspio nagovoriti Živaga kako je u Larinom interesu da odu iz Rusije. Zbog toga je Živago nagovorio Laru da ode s Komarovskim govoreći joj (lažno) kako će on uskoro krenuti za njom.
223

uređivanja

Navigacijski izbornik