Razgovor sa suradnikom:Štreberko

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Mario Žamić (razgovor) 16:03, 27. ožujak 2009. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 17:22, 27. ožujak 2009. (CET)

Prikaži kako će izgledati- ponovno[uredi kôd]

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 17:59, 27. ožujak 2009. (CET)

Sažetak[uredi kôd]

Štreberko, možeš li molim te ubuduće pisati u sažetak opis onoga što si u članku promijenio. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 02:43, 3. travanj 2009. (CEST)

Štreberko, je li neki problem u pronalaženju sažetka? Kako ti mogu pomoći da ga pronađeš? Otvori npr. ovu stranicu za uređivanje, e sad: vidiš li dolje lijevo odmah ispod okvira za uređivanje: najprije lijevo piše Sažetak (s poveznicom gdje ti je objašnjeno što je sažetak i čemu služi), zatim je u okviriću križić i pokraj okvirića s križićem nalazi se nadesno veeeliki dugački okvirić, preko cijele širine okvira za uređivanje u koji upisujemo sažetak, odnosno ono što radimo u nekom članku. Trenutačno dodaješ poveznice na commons (doduše, uklonio si i jednu jedinu točku iz članka o Crnoj Gori), pa bih te molila da to i upišeš u sažetak, kao i ostalo što radiš poput drugih suradnika. Lijep pozdrav --Roberta F. 21:31, 3. travanj 2009. (CEST)

Razmaci[uredi kôd]

Ne čini ovo [1]. Kad tako ukloniš razmake ili ih ubaciš, onda se cili odlomak zacrveni te je onemu ili onoj koji/koja prigledava prominu puno teži posal. Naizgled prominica od dva bajtića, a ono cili odlomak crven. Pa ti sad znaj šta se sve minjalo. A nije isto pročitat dva slova ili dvista ričih. Kubura (razgovor) 03:50, 6. travanj 2009. (CEST)

razmaci iza *[uredi kôd]

... baš i nemaju neku svrhu, kao npr. ovdje ! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 6. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 19:12 sati. (CET)

Molim te, nemoj više korisiti riječ de facto, 'em je strana 'em je strana tebi. Naime, ovo što si napisao ovdje je glupost, jer ako ćemo već govoriti defacto-deiure rječnikom onda britanska kraljica nije defacto, već de iure šef države. Predstavnik države u suštinskom smislu te riječi ne postoji (odnosno označava nešto drugo) - postoji šef države.

Nadalje, tu si napisao još veću glupost staviviš de facto pored latinskog jezika u predlošku, pod službenik jezik. Baci pogled ovdje [2] --Ex13 (razgovor) 19:22, 15. travanj 2009. (CEST)

Ignoriranje[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 dana!

Razlog je: uporno ignoriranje "Prikaži kako će izgledati"


Štreberko, zamolila bih te da promijeniš način rada na Wikipediji. Više si puta zamoljen da rabiš tipku "Prikaži kako će izgledati" i to ne bez razloga. Često radiš potpuno nepotrebne izmjene u člancima, koje inače mogu odrađivati botovi. Time jako otežavaš rad patrolerima usporavajući im pregledavanje članaka. Otežavanjem rada dijelu suradnika, djelomice nanosiš štetu Wikipediji, jer se gubi nepotrebno vrijeme, usporava rad suradnika, oduzima dragocjeno vrijeme. Također se može primijetiti (npr. povijest izmjena članka o Škotskoj ili BiH) da ponovno ne ispunjavaš sažetak i upisuješ što mijenjaš u članku. Probaj molim te Wikipediju vidjeti kao zajednicu suradnika u kojoj bi svaki suradnik trebao imati razumijevanja za svoje kolege koji su volonteri kao i ti. Lijep pozdrav --Roberta F. 01:55, 16. travanj 2009. (CEST)

Čudne izmjene[uredi kôd]

Možeš li mi objasniti svrhu ove izmjene, osim što si uklonio potpuno valjane međuwikipoveznice?--Saxum 14:47, 19. travanj 2009. (CEST)

Upravo vidjeh da su ono zapravo poveznice na utvrdu nehaj. Moja isprika. Ali molim te - u sažetak napiši što si napravio da se ovakve stvari ubuduće izbjegnu.--Saxum 14:52, 19. travanj 2009. (CEST)
Ja sam ti se kulturno ispričao i objasnio u čemu je problem što se ne može isto reći za tebe. Malo bolje prouči ovo. Do tada imaš žuti karton.--Saxum 15:01, 19. travanj 2009. (CEST)
Žuti karton



Sažetak - ponovno[uredi kôd]

Štreberko, ponovno te upozoravam da zaboravljaš upisati u sažetak opis svoga rada na nekome članku. Nemoj molim te otežavati rad patrolerima koji kod tvojih promjena gube nepotrebno vrijeme istražujući što je promijenjeno u nekom članku. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:59, 20. travanj 2009. (CEST)

Nepotrebne izmjene[uredi kôd]

Žuti karton


Štreberko, ponovno te moram upozoriti na nepotrebne izmjene u člancima, koje inače mogu odrađivati botovi, na koje smo te također već upozoravali. Pogotovo potpuno krivo "ispravljanje" podnaslova poput ovoga. Molim te prestani s takvim pogrešnim i nekorisnim izmjenama. Lijep pozdrav --Roberta F. 10:00, 29. travanj 2009. (CEST)

molim Te da više ne "ispravljaš" nazive valuta u predlošcima, koje se po hrvatskom pravopisu pišu malim slovom. Hvala. --Mario Žamić (razgovor) 14:42, 1. svibanj 2009. (CEST)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 mjesec!

Razlog je: Ignoriranje zamolbi suradnika


Štreberko, bio si upozoren da ne "ispravljaš" nazive valuta u predlošcima, u kafiću se pisalo kako se u člancima neće mijenjati bez dogovora s autorom riječi zemljopis/geografija, i dalje snimaš potpuno nepotrebne izmjene poput ove. Žao mi je, ali blokiran si na mjesec dana. Molim te nemoj otvarati novi suradnički račun, jer ćeš ponovno biti blokiran. Ako želiš nastaviti surađivati, nastavi nakon mjesec dana odmora, a onda možeš prihvatiti savjete kolega i početi surađivati kako ti je preporučeno. Lijep pozdrav --Roberta F. 00:08, 2. svibanj 2009. (CEST)

Pogrešni ispravci[uredi kôd]

Štreberko, molim te nemoj više raditi "ispravke" podnaslova poput ovog. Oblik == Ime podnaslova == s razmakom je onaj koji je zapravo ispravan. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 03:10, 26. lipanj 2009. (CEST)

Ponovno[uredi kôd]

Žuti karton


Štreberko, ponovno radiš nepotrebne i pogrešne ispravke, već sam te upozorila da ne uklanjaš ili dodaješ razmak tamo gdje nije potrebno. Nemoj to više činiti. Lijep pozdrav --Roberta F. 16:49, 16. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Molim bez vikanja[uredi kôd]

Štreberko, molim te smiri se i ne viči, ne želim vikanje na svojim stranicama, ako nešto imaš pitati, pitaj to ljubaznim tonom, u protivnom ne želim gledati takvo pisanje. Lijepo sam ti objasnila što je nepotrebno. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 14:58, 17. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Sloboda[uredi kôd]

Štreberko, sloboda i prava pojedinca uvijek su ograničena slobodom i pravima drugih pojedinaca. Koliko vidim i drugi su te suradnici molili da nešto više ne radiš. Što se događa na drugim projektima i Wikipedijama, nas zapravo ne zanima, jer smo samostalni projekt i samostalno odlučujemo o načinu rada, samo je pet stupova Wikipedije obvezujuće za sve. Cijenim tvoj rad, ali on je povezan s radom ostalih suradnika, ako radiš nepotrebne izmjene u člancima (što ćeš na svoju žalost morati prihvatiti), opterećuješ druge suradnike koji moraju pregledavati te članke, a kao što možeš vidjeti i isprobati iz uvodnog tečaja ako rabiš sličice koje su ti prikazane iznad okvira za uređivanje, za podnaslov ćeš automatski dobiti "== Tekst naslova ==" s razmakom. Ono što se ne vidi nakon snimanja članka smatra se zapravo nepotrebnom izmjenom i ometanjem rada patrolera. Kao što sam želiš biti uvažen, molim te ponovno, uvaži i ti druge suradnike koji rade na ovom projektu, a rad je svih nas povezan i moramo imati obzira jedni prema drugima, važna je zajednica i projekt u cjelini ne pojedinac. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:24, 17. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]