Razlika između inačica stranice »Učiteljice«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Obrisana 234 bajta ,  prije 1 godinu
m
uklonjena promjena suradnika Alan Nikolić-Šipek (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Tulkas Astaldo
m
Oznake: mobilni uređaj m.wiki VisualEditor
m (uklonjena promjena suradnika Alan Nikolić-Šipek (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Tulkas Astaldo)
Oznaka: brzo uklanjanje
'''Učiteljice''' je [[Hrvatska|hrvatski]] ženski tercetni sastav. Čine ga Matea Tisaj (glavni vokal), Silvia Ivić (tambura i prateći vokal) i slovenska izvođačica Ana Vurcer (violina i prateći vokal).
 
Učiteljice su nastale kao posljedicom natječaja za novi ženski band velikih regionalnihregionskih producenataproducera i tekstopisaca [[Dušan Bačić|Dušana Bačića]] i [[Bojana Dragojevića]], koji su i osnovali Učiteljice. Već samim početkom, 2014. godine uspjele su da za veoma kratko vrijeme skrenu pozornost na sebe te su u vrlo kratkom roku postale zapažene kao obećavajući ženski band obarajući rekorde slušanosti na hrvatskim radio-postajama i gledanosti na YouTube-u. Prvim dvjema pjesmama (koje su i ujedno dueti) "Nema Natrag" (sa [[Jasmin Stavros|Jasminom Stavrosom]]) i "Noći U Brazilu" (sa [[Neda Ukraden|Nedom Ukraden]]) postižu velike uspjehe i obraćaju veliku medijsku pažnju, kako na TV-u, radiu tako i na YouTube-u.
Privremena članica grupe, Andrea Paškvan, pridružuje se grupi u veljači 2019. kao privremena zamjena glavnom vokalu Matei Tisaj.
 
Učiteljice su nastale kao posljedicom natječaja za novi ženski band velikih regionalnih producenata i tekstopisaca [[Dušan Bačić|Dušana Bačića]] i [[Bojana Dragojevića]], koji su i osnovali Učiteljice. Već samim početkom, 2014. godine uspjele su da za veoma kratko vrijeme skrenu pozornost na sebe te su u vrlo kratkom roku postale zapažene kao obećavajući ženski band obarajući rekorde slušanosti na hrvatskim radio-postajama i gledanosti na YouTube-u. Prvim dvjema pjesmama (koje su i ujedno dueti) "Nema Natrag" (sa [[Jasmin Stavros|Jasminom Stavrosom]]) i "Noći U Brazilu" (sa [[Neda Ukraden|Nedom Ukraden]]) postižu velike uspjehe i obraćaju veliku medijsku pažnju, kako na TV-u, radiu tako i na YouTube-u.
 
== Diskografija ==
 
'''(2018.)'''
 
<br />
 
* Kapetane Hvala
* Na UsnamaUsnama
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
'''(2019.)'''
 
* Promil Šanse Za Spas (feat. Tarapana Band)
 
=== Albumi ===
<br />
 
* Luda Kuća (2017.)
 

Navigacijski izbornik