Radiotelevizija Herceg-Bosne

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Radiotelevizija Herceg-Bosne
[[Slika:
RTV Herceg-Bosne Logo
|250px|Radiotelevizija Herceg-Bosne]]
Vrsta odašiljanja Radio i televizija
Zemlja Bosna i Hercegovina
Jezik hrvatski
Sjedište Trg hrvatskih velikana - Mostar
Početak prikazivanja 1. srpnja 2019.
Službena stranica www.rtv-hb.com

RTV Herceg-Bosne je bosanskohercegovačka televizijska postaja na hrvatskom jeziku. Sjedište televizije je u Mostaru. Televizija je osnovana 1992. uz neprekidni cjelodnevni radijski program a televizijski program je s emitiranjem počeo tek 1. srpnja 2019. godine nakon niza akvizicija nekoliko televizija.

Televizijski studio se nalazi u sklopu zgrade Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a raspolaže sa informativnim deskom te digitalnim studiom sa režijom i radijskim kabinama iz kojih se emitira program uživo te proizvodi programski sadržaj.

Studio 1 Radio Televizije Herceg Bosne - Dnevnik.jpg

RTV Herceg-Bosne ima novinarsko dopisništvo u Kiseljaku koje pokriva događanja u središnjoj Bosni, zatim u Orašju koje pokriva Posavinu dok novinarske ekipe iz Mostara pokrivaju središnju, sjevernu, južnu i zapadnu Hercegovinu. Iz domaće produkcije se ističu Dnevnik te tematske emisije Županijska panorama i Iz prve ruke, sportska emisija Sprint, edukativna emisija za djecu i mlade TV Škola čija realizacija ide uz podršku Sveučilišta u Mostaru te Talk Show emisija Vrijeme je za goste koju vodi i uređuje Snježana Delić.

Okosnicu televizijskog programa čine informativni program koji povezuje hrvatska središta od Neuma do Žepča, dok su planovi vodstva televizije zemaljskim signalom pokriti većinske hrvatska područja u BiH. Televizija Herceg-Bosne se nalazi i u sklopu kablovskog emitiranja te je dostupna i putem interneta uživo, a planira se i satelitsko emitiranje.

Hrvatska radiotelevizija također potpomaže oko dokumentarno programskog sadržaja a od veljače 2020. Televizija u večernjem terminu počinje s emitiranjem dokumentarno-igrane televizijske serije Hrvatski velikani u produkciji Znanstveno-obrazovnog programa Hrvatske radiotelevizije.

Radiotelevizija Herceg-Bosne sustavno prati trendove moderne komunikacije sa svojom publikom, a poseban iskorak učinjen je u području Društvenih mreža posebno preko službenih kanala na Facebook-u i Youtube-u kojima programske sadržaje približava publici neovisno o mjestu na kojemu se ona nalazi. S tom namjerom RTVHB zainteresiranim korisnicima nudi opciju Radiotelevizija Herceg-Bosne Uživo gdje je moguće putem portala pratiti televizijski program na tabletima i mobilnim uređajima.

Idući cilj vodstva ove televizije je graditi zgradu RTV Herceg-Bosne. U njoj će prvenstveno biti smješteni radio i televizija, a onda i sve ono što je vezano i bitno za Hrvate u Bosni i Hercegovini u medijskom smislu. Ideja je da se u istoj zgradi nalazi i Udruženje hrvatskih novinara.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


HR-WikinewS-CRO.jpg Nedovršeni članak Radiotelevizija Herceg-Bosne koji govori o medijima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.