Razgovor:Alan Ford

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Alan Ford.
Rad na člancima
Pismohrane:


Popis Alan Fordova[uredi kôd]

Htio bih postaviti popis svih Alan Fordova koji su izašli u Hrvatskoj. Ovo su moji prijedlozi:

Broj	Tal. br.	 Naslov epizode
001. 	278. 	 Gledanost ili smrt
002. 	279. 	 Tele X
    • Broj Tal. br. Naslov epizode
    • 003. 280. Operacija Pochita
    • 004. 281. Ne pucajte!

Ili da napravim tablicu jer se radi o oko 500 redaka teksta u izdanju Vjesnika i Korpusa. Ali tu ima jedan problem jer ne znam napraviti tablicu koja bi zadovoljila Wikipediju. Ja sve popise imam u Excel-u. Andrej Šalov 18:54, 20 kolovoz 2005 (CEST)

Wikipedija guta HTML tablice bez problema. Dakle, sve što treba napraviti je slijedeće: u Excelu otići na Save as (Snimi kao ako je hrvatski Office), i odabrati HTML. Onda treba dobivenu datoteku otvoriti u nekom uređivaču teksta (može i Notepad), i copy-paste od prvog <table> HTML taga   do zadnjeg </table> kojime završava tablica, na odgovarajuću stranicu na wikipediji (ne bih to stavio na stranicu Alan Ford, nego npr. Popis Alan Fordova izašlih u Hrvatskoj). Ako bude problema, javi mi mailom. SpeedyGonsales 21:47, 20 kolovoz 2005 (CEST)
Kad smo već kod toga, ne bi loše bilo koristiti http://www.uni-bonn.de/~manfear/html2wiki-tables.php za pretvaranje HTML tabela u wiki. Jako dobar tool. --Dungodung 21:55, 20 kolovoz 2005 (CEST)
Hvala! Sutra ću probati pa ćemo vidjeti. Andrej Šalov 22:00, 20 kolovoz 2005 (CEST)
Probao sam presnimiti tablicu iz Excela ali prevelika je, jer samo izdanje Vjesnika ima oko 507 kb i nemoguće je uređivatnje, dok Korpusovo izdanje ima oko 140 kb. Nisam pametan što napraviti. Postoji li neka fora na Wikipediji da napravim taj popis a da nije tako velik jer popis u Notpadu velik je samo 14 kb. Andrej Šalov 12:38, 22 kolovoz 2005 (CEST)

pad kvalitete etc[uredi kôd]

Nakon toga dolazi do postupnog ali stalnog pada u kvaliteti Alana Forda. Alan Ford izlazi u Italiji u novim epizodama redovito (mjesečno) i danas. Raznim promjenama crtača i scenarista, tijekom vremena, izgubili su se i mnogi sporedni likovi koji su stripu davali dodatnu draž, a sam strip je izgubio osnovnu crno-humornu nit

osobno se posve slazem s ovakvom ocjenom, al u enciklopediju bi valjda trebali ici samo provjerljive informacije. kratko googlanje daje mi http://www.alanfordcaffe.com/istorija-stripa.html , al tamo nema bas tako ostrih ocjena. A i ne bi se kvalificirao kao pouzdan izvor. Ne bi ovo bas pobrisao jer nesto u tom smislu (eg pad tiraze) bi se dalo dokazati. al stavit cu tag da nije neutralno i da je originalno istrazivanje. 78.0.198.5 01:28, 9. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Lik Grunfa je portret Adolfa Hitlera!?[uredi kôd]

Nije li lik Grunfa portret Adolfa Hitlera iz vremena dok je bio kaplar u I. svjetskom ratu? Nisam nigdje našao potvrdu te sumnje pa molim upućene da malo prokomentiraju ovu tezu. Dean Savić 19.7.2012.

Popularnost u RH?[uredi kôd]

u članku stoji: "Zanimljivo je kako je Alan Ford postigao najveću slavu na području bivše Jugoslavije,[7] što se tumači na različite načine. " Te načine treba pobrojati. Činjenica je da je AF praktički hrvatski strip, najpopularniji je bio u hrvatskoj i najpopularniji je strip na hrvatskom jeziku. Setenzatsu.2 (razgovor) 08:53, 22. travnja 2020. (CEST)[odgovori]