Razgovor sa suradnikom:Setenzatsu.2

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Setenzatsu.2, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Setenzatsu.2") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Pajo Pajimir 16:14, 5. siječnja 2020. (CET)

Samo naprijed[uredi]

Hvala na vašim prvim doprinosima. Dobro ste krenuli na člancima o sportu, samo hrabro naprijed, a ako zatreba pomoć, tu nas je dosta koji smo spremni pomoći. --Mosorska gušterica (razgovor) 10:10, 7. siječnja 2020. (CET)

Izgubia li si šifru?[uredi]

Oli si izgubia šifru? Kubura (razgovor) 01:18, 9. siječnja 2020. (CET)

Kubura Da. Setenzatsu.2 (razgovor) 01:45, 9. siječnja 2020. (CET)
Evo si opet automatski ophođen. Kubura (razgovor) 20:09, 14. siječnja 2020. (CET)

Provjeriti?[uredi]

[1] Izvor je bio u članku, doduše nedostupan, sada sam ga obnovio. U izvoru je pisalo o kojoj se organizaciji radi. U članku apsolutno ništa nije bilo netočno i nije bilo potrebe za lijepljenjem ovog predloška. Vidim da si isto radio u još nekim člancima. Pokušaj pronaći neku informaciju, od zalijepljenog predloška nitko nema koristi. Meni je trebalo dvije minute. Probaj, nije teško! Lijep pozdrav!--Man_Usk recider 21:46, 12. travnja 2020. (CEST)

Man_Usk Vjerojatno nije bilo netočno, ali nije bilo ni u potpunosti točno. Borilački sportovi imaju po nekoliko federacija, kickboxing desetine pa bez navođenja federacije informacija ne vrijedi puno. Ako gledaš s optimistične strane polovična je, ali u konačnici se pretvori u verziju pokvarenog telefona. Stavio sam taj predložak jer bolji / primjereniji nisam našao. Predložak sam stavio u nadi da će onaj tko je započeo članak to vidjeti i korigirati. Ne stavljanje federacija je loša praksa i treba ju korigirati. Najpodložniji su tome borilački sportovi, ronjenje na dah, automobilizam i motociklizam te atletika s rađanjem novih federacija. Članci na engleskom jeziku o ronjenju na dah su puni takvih problema i sugestija je bila tamo da se stavi predložak. Moje mišljenje u konačnici je da je bez navođenja federacije informacija netočna (jer može navesti na krivi zaključak, a to je da se nenavođenjem federacije pretpostavlja najveća federacija, WAKO) i tako sam i postupio. Setenzatsu.2 (razgovor) 01:40, 13. travnja 2020. (CEST)

Kviskoteka[uredi]

[2] Ovo uređivanje nije dobro, odnosno nepotpuno je: kategorija Hrvatski kvizovi je potkategorija kategorije Kvizovi, te se onda vršna kategorija treba ukloniti.  • Bonč (razgovor) • Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  12:11, 17. travnja 2020. (CEST)

Nakon gornje poruke sam tek vidio da je Kviskoteka jedini članak u kategoriji Hrvatski kvizovi. Ovdje su jasno napisani uvjeti za stvaranje kategorija. Tolerira se i manji broj članaka od 5 ako je izvjesno da će članci biti napisani, što nije slučaj s hrvatskim kvizovima, jer su mnogi od njih zaboravljeni i teško da će se o njima naći dovoljno podataka za članak.  • Bonč (razgovor) • Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  14:03, 17. travnja 2020. (CEST)
Bonč Bio sam svjestan da se radi o jednom članku, ali isto tako sam bio uvjeren da će se napisati barem 5 članaka. Pri stvaranju kategorije naveo sam ih u komentaru - vjerojatno si ga vidio kada si ju izbrisao. Hrvatski kvizovi su Upitnik, Šifra, Brojke i slova (legendaran kviz televizije, bio u Top listi nadrealista, 400+ epizoda) sa Kviskotekom čine 4 kviza. Svi navedeni televizijski, postoje sačuvane emisije i prva dva novijeg datuma. S njima ne bi trebalo biti problema. Osim njih imamo još 341 (kviz), 20pet - telefonski kviz, Pješčani sat (kviz) i Tri, dva, jedan... ali vrijedan s kojima ne znam kakva je situacija, ali prva dva su novijeg datuma. To su samo televizijski, gdje su radijski. Setenzatsu.2 (razgovor) 17:51, 17. travnja 2020. (CEST)

Re: Potjera[uredi]

[3] Ispričavam se kolega, pogrešno sam shvatio 5 koraka prije samog početka brze potjere. --Ivi104 (razgovor) 11:36, 22. travnja 2020. (CEST)

Stranice za razgovor[uredi]

Pročita li što piše u zaglavlju na svakoj stranici za razgovor (o stranicama za razgovor općenito)? "Ovo nije forum za opću raspravu o temi članka. Pisanje kojemu ovdje nije mjesto može biti premješteno ili uklonjeno." Lijep pozdrav!--Man_Usk recider 20:38, 22. travnja 2020. (CEST)

Man_Usk citiram: osobina je Wikipedije koja nam omogućuje rasprave, i razgovore, koji se tiču dotičnih članaka ili nekog drugog imenskog prostora. Sama svrha svih stranica za razgovor na Wikipediji pomaganje je u poboljšavanju osnovne teme članka gledano s enciklopedijskog motrišta. Pitanja, osporavanja, bitni argumenti za promjenu teksta i primjedbe na osnovnu stranicu, sve ovo smatra se prihvatljivim. Gdje to (potencijalni) odgovor na moje pitanje na stranici za razgovor nije direktno mogao poslužiti za proširivanje ili razjašnjavanje teme?? Ja ih uglavnom postavim kao pitanje i pretpostavka je da se to pitanje odgovori u članku od onog tko ima informacije i željan je. Moram priznati da sam zbunjen; u čemu je konkretno problem. Setenzatsu.2 (razgovor) 22:08, 22. travnja 2020. (CEST)
Smisao SZR nije da se tamo postavljaju pitanja i da onda netko odgovara na njih već da se raspravlja o sadržaju članaka. SZR ne treba služiti kao nekakva to-do lista. Ili na primjer, ovo je u redu, a ovo nije. Hvala na razumijevanju!--Man_Usk recider 22:19, 22. travnja 2020. (CEST)

Tipoglikemija[uredi]

Objašnjenje za [4]: dolje je citat s moje (ugašene) web stranice. Na srpskom je, ali mislim da ćeš razumijeti:

Nsiam vrevoao da zpavrao mgou rzmaueti ovo što čtaim.
Zaavljhuujći nobniečoj mćoi ljdksuog mgzoa, pemra irtažsiavnjima nučainka
sa Kmbreidža, njie vžano kjoim su roedsldoem npiasnaa slvoa u rčei, jdieno
je btino da se pvro i psldeonje sovlo nlaaze na sovm msteu. Otasla solva
mgou btii u ptponuom nerdeu i bez ozibra na ovu oloknost, tkest mžeote
čtiati bez pobrelma. Ovo je zobg tgoa što ljduksi mzoak ne čtia savko slvoo
pnaooosb, već rčei psmraota kao cleniu. Oavj preomećaj je šljiavo nzavan
tipoglikemija. Začudjujuce, zar ne? A uevk ste msilili da je pavrpois vžaan...

 • Bonč (razgovor) • Griješiti je ljudski, ali je osjećaj božanski. •  11:41, 1. svibnja 2020. (CEST)