Razgovor:Armenija

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Armenija.
Rad na člancima
Pismohrane:

Uvod

  • tijelo "Gorski Karabah" je nespretna konstrukcija. U engleskoj verziji se ne navodi kao takvo, dok se u drugim dokumentima naziva "osporavani teritorij". S druge strane, ako želimo neutralnost o tom pitanju, možemo upitrijebiti termin "samoproglašena republika" koji je najuobičejeniji prijevod terminu koji se koristi u drugim jezicima. --Davor Moravek 22:32, 29 kolovoza 2005 (CEST)

ruska wiki koristi ovu konstrukciju: территория на Кавказе, формально принадлежащая Азербайджану, но фактически независимая от него. To bi se moglo prevesti kao "teritorij". --Davor Moravek 22:49, 29 kolovoza 2005 (CEST)

Povijest

  • Konstrukcija "kad je potpisano primirje, armenske su vojne snage držale ne samo Gorski Karabah, nego i dobar dio ostatka Azerbejdžana." nije baš najsretniji prijevod engleske verzije teksta. Ostatak bi bio "the rest of Azerbaijan" a ne "large part of Azerbaijan proper". --Davor Moravek 22:32, 29 kolovoza 2005 (CEST)

Na stranicama na zapadno armenskom stoji: 1994 ին մայիսին, զինադադար կը վորոշւի, յերբ հայերը արդեն Լեռնային Ղարաբաղ եւ ուրիշ 7 շրչան քրավացեին: Najpribližniji bi prevod bio: u svibnju 1994 je nastuplo prekid ratnih operacija, tek nakon što su Nagorno Karabah i drugih sedam regija bili zauzeti od armenaca.--Davor Moravek 22:49, 29 kolovoza 2005 (CEST)


OK, slobodno promijeni i jedno i drugo. --Zmaj 08:25, 30 kolovoza 2005 (CEST)