Razgovor:Crnogorska košarkaška reprezentacija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Crnogorska košarkaška reprezentacija.
Rad na člancima


Medalje[uredi]

Kao sto vam je poznato, Srbiji je priznato nasledje reprezentacije SRJ i SCG, sto znaci da osvojene medalje od 1995-2002 ne mogu da se pripisu reprezentaciji Crne Gore. U tim reprezentacijama je igralo samo nekoliko igraca iz Crne Gore i neozbiljno je njima pripisati te medalje (Predrag Drobnjak, Vlado Scepanovic i Zarko Paspalj-koji ima drzavljanstvo Srbije). Ni u jednoj reprezentaciji nije bilo vise od 2 igraca iz Crne Gore uz preostalih 10 iz Srbije, a recimo u ekipi iz 2002 koja je osvojila zlatnu medalju u Indijanapolisu nije bilo ni jednog, a ni jedan selektor ili pomocni trener nije iz Crne Gore. Ako vec hocete da navedete medalje u kojima su participirali igraci iz Crne Gore, stavite one i iz vremena SFRJ. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.216.87.187 (razgovordoprinosi) 02:26, 2. travnja 2010.

Svakako ćemo stavit crnogorske igrače koji su igrali za Jugoslaviju. Kubura (razgovor) 02:31, 2. travnja 2010. (CEST)

FIBA razlikuje SFRJ i SCG (odnosno SR Jugoslaviju). Vidi [1]. Postoji redak "Yugoslavia" i "Yugoslavia (Serbia and Montenegro)". Kubura (razgovor) 02:36, 2. travnja 2010. (CEST)

Razlikuje FIBA i Srbiju od Crne Gore, ako su u Vaterpolu participirali sam više igrača i u jednom trenutku i selektorom, za košarku ili fudbal se to ne bi moglo reći, kao ni za odbojku, rukomet... Ako je FIBA priznala kontinuitet Srbiji, jer je reprezentaciju sačinjavalo 10-11 igrača iz Srbije, trenere i stručni štab iz Srbije, onda ne znam kako možete da Crnoj Gori pripisujete ove medalje. Dok je postojala SFRJ igrači i treneri iz Crne Gore su podjednako participirali u toj reprezentaciji kao i u ekipama SRJ, prema tome, ako se već služite ovom logikom, pripišite im i medalje koje je osvojila SFRJ, pa neka bude Crna Gora najtrofejnija reprezentacija Evrope svih vremena.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.216.87.187 (razgovordoprinosi) 02:49, 6. svibnja 2010.

Ma pusti, danas će bit jedno, sutradan drugo. Ispravit će se.
Ka' da je prvi put da ograničeni administrativci i šporki političari ne priznajedu drugima zasluge.
Shvati da su i crnogorski igrači i trenersko osoblje pridonosili toj reprezentaciji. Činjenica je da je dosta Crnogoraca ostalo igrat za Srbiju. Nije pošteno otimat Crnogorcima zasluge. A još se radi o košarci. Kubura (razgovor) 04:38, 6. svibnja 2010. (CEST)

Niko ne spori Vladi Ščepanoviću i Predragu Drobnjaku (i Žarku Paspalju koji je sada državljanin Srbije) zasluge za medalje, samo je nelogično da vi sami (mimo FIBE i ostali 190 država sveta) izmišljate neka pravila. Onda treba te medalje (kao i one do 1995) pripisati i Kosovskoj reprezentaciji, a one pre njih i Slovencima i Makedoncima...jer ipak je Makedonija participirala u toj reprezentaciji. Zanimljivo je da vi ne priznajete hrvatskoj reprezentaciji medalje do 1991. iako ste imali pored Srbije uvek najviše igrača. Nemam ja ništa protiv da Crna Gora ima medalje i verovatno će ih u budućnosti i osvajati... samo mi niste jasni, koji motivi su vas vodili kada ste ovo postavili, ali nema veze, ako vam je tako lakše, neka stoji. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.216.87.187 (razgovordoprinosi) 04:43, 29. svibnja 2010.

Zašto je sklonjen spisak svih medalja koje je Crna Gora osvojila (sa SFRJ i SRJ) i vraćen ovaj spisak samo sa SRJ? U svim ekipama košarkaške reprezentacije SFRJ i SRJ Crna Gora je imala po 1-2 igrača, i ako joj je neznani junak samovoljno i bezrazložno priznao medalje od 1995. do 2002. ne znam odakle mu pravo da ne prizna i one od ranije? Kakvi su to dvostruki standardi? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 77.243.22.7 (razgovordoprinosi) 04:03, 19. veljače 2012.

Pozdrav, prijatelju! Riješit će se i to. Crna Gora je sudjelovala u osvajanjima tih medalja i nitko joj nema pravo oduzeti njene zasluge prije osamostaljenja, jer se košarka u njoj igrala i prije toga. Kubura (razgovor) 03:18, 20. veljače 2012. (CET)

Pozdrav i tebi Kubura, stari prijatelju. Pa va sam već stavio to što ti kažeš da će biti sređeno, ali se našao neko da to skloni i vrati na staro.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 213.198.202.5 (razgovordoprinosi) 23:59, 20. veljače 2012.