Razgovor:Crow Indijanci

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Crow Indijanci.
Rad na člancima
Pismohrane:

Koje "vrane" postoje:

  • Vrane kao ptice (to bi trebalo biti prvobitno značenje, sva ostala su izvedena iz toga!)
  • Vrane - mjesto kod Vranskog jezera
  • Pleme koje se zove po vranama

Ukratko, nisam da se na ovoj stranici postavi razdvojbena, nego da se na stranici o pticama Vrane, postavi "ovo je primarno značenje, za ostala značenja pogledajte..." kao što je to na stranici Labudovi, dakle otheruses ali ne ovdje.

Pozdrav svima,

--dnik 23:37, 24. studeni 2007. (CET)

Da to je u redu, što ti kažeš, ali nije uvijet u wikipediji. Karibi su dobili ime po Karibima, a glavno značenje navedeno je za izvedenicu, a odakle taj naziv uopće nije bitno, niti se spominje, niti se po ičemu može zaključiti... dakle po našoj logici, ptice vrane može bit spomenuto i posljednje, ili se uopče ne moraju spominjati. Naravno da sam ja protiv toga. --Zeljko 18:24, 25. studeni 2007. (CET)

Naselje kod Pakoštana, odnosno iznad Vranskog jezera zove se Vrana, također ima i Vrana na Cresu. Međutim to nema baš nikakve veze sa Crow. Ipak smo wikipedija na hrvatskom jeziku. Sigurno neće nitko za Vranu kod Pakoštana, tj. Biograda upisati Crow --Suradnik13 12:49, 26. studeni 2007. (CET)

Vidim da suradnik13 uvijek ispravno razmišlja i savjetuje. Jedino što još može značiti riječ crow, je jedno 'znamenito' selo u Teksasu kojemu su 1956 zatvorili poštu a 1960 crkvu i školu, a 1970 je imalo 25 stanovnika (vjerojatno sami 'omladinci').

Drugo bi bilo crow-jezik, jezik tog plemena, no mislim da Crow Indijanci imaju prednost pred jezikom, jer bez njih nema ni jezika. --Zeljko 13:49, 29. studeni 2007. (CET)

Zaključak?[uredi kôd]

Imamo dvije mogućnosti:

  1. napraviti stranicu Vrana koja je razdvojbena
  2. napraviti stranicu Vrane (koja bi govorila o pticama), a koja na vrhu ima <<otheruses>>

Te dvije mogućnosti se ne isključuju. Slažete li se da napravimo tako?

--dnik 13:55, 29. studeni 2007. (CET)