Razgovor:Etničke grupe Mianmara

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Etničke grupe Mianmara.
Rad na člancima
Pismohrane:


Naziv članka[uredi kôd]

Ja premještam, @Nesmir Kudilovic vraća. Nemam problema ni sa jednim nazivom članka, dok god je usklađen sa Mjanmar/Mianmar. Odlučite koji je naziv najbolji, pa uskladite sve s time, od ova 2 članka, pa do naziva svih podkategorija. --Mosorska gušterica (razgovor) 15:58, 19. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

Ne dolazi u obzir usklađivati ono što je samo po sebi točno i jednako razumljivo (sinonimi). WP:5S navodi težnju točnosti, a ne težnju preskriptivnosti. Službeno pravilo br. 1. o službenom jeziku wikipedije odnosi se na pravopis koji u ovom slučaju definira Mijanmar. No, poznato je i tumačenje Donatusa iz Razgovor:Latvija, pogledati ovdje.
Nisu ni sve publikacije LZMK-a istoga sadržaja: [1] [2]
Suradnici su slobodni rabiti sve sinonime, svugdje, i u nazivima kategorija, kao što je etničke grupe Mianmara i u naslovima članaka: to su zasad: Mianma, Mianmar, Mijanmar, Mjanma, Mjanmar, a u povijesnome kontekstu Birma, Burma.
Rječnik hrvatskoga jezika (2000.) donosi: 113.: Mianma, 590.: Mianmar, 1132.: Burma. Toliko za sada, sasvim jasno da suradnici sa svime time nemaju previše veze, još manje odlučivati između (samo) dva sinonima. Hvala na razumijevanju. Lijep i srdačan pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,34; 19. kolovoza 2020. (SEV)