Razgovor:Globalno zatopljenje

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Globalno zatopljenje.
Rad na člancima


Izmijenio sam članak jer je izgledao kao da ga je napisao američki republikanac koji lobiranjem lažima u kongresu čuva svoja naftna polja. Zamolio bih da budući urednici pripaze na takve izmjene. Globalno zatopljenje danas ima konsenzus da je primarno antropogeno. U to više nema sumnje, stoga teoretičari zavjera i obožavatelji Paarovog modernog lika i djela tu nemaju što raditi. :) To što se javilo nekoliko znanstvenika koji misle drukčije nije vrijedno spomena. Postoji šačica biologa i geologa (kojima bi trebalo oduzeti diplomu) koji smatraju da je Zemlja stara 6000 godina i da je neko božanstvo sve stvorilo u sedam dana, ali nitko normalan ih ne spominje jer su nebitni. Endimion17 (razgovor) 03:33, 15. kolovoza 2013. (CEST)

Nije istina da postoji globalni konsenzus o globalnom zatopljenju. Premalo se zna o svim procesima koji utječu na globalnu temperaturu. Nitko još nije točno izračunao koliko ugljikov dioksid i metan (kravlji prdež) utječu na globalnu temperaturu. To su sve samo hipoteze. Rugaš se teorijama zavjere koje su protiv tvojih stavova, a i sam spominješ neku zavjeru i lobiranje republikanaca protiv teorije globalnog zatopljenja!? Kao da nema političara i lobija kojima je u interesu promocija te teorije! Neće baš biti da su svi ti političari i aktivisti altrusiti. Ali su oni danas toliko sigurni u tu teoriju da su je preimenovali u "klimatske promjene". Neumjesno je uspoređivati protivnike te teorije s onima koji misle da je Zermlja stvorena prije 6000 godina. Pa sličnih frikova ima i među pobornicima teorije globalnog zatopljenja (uzrokovanog čovjekovom djelatnošću)! Ogromna većina aktivista i političara nema pojma nego samo arlauče o tome jer je stvar u modi. Bez toga ne bi imali o čemu laprdati. Zbog njih bi se na isti način mogla ismijati i čitava teorija glob. zatoplj. A glede Paara, nisi mu ni do koljena. Možda ga shvatiš za jedno 20-30 godina. 213.147.120.119 15:24, 31. kolovoza 2015. (CEST)

  • Mislim da ovakve rasprave uopšte nisu potrebne, ja ih slušam već preko 30 godina. Evo ti primjer nama susjedne Venecije i samo se zapitaj zašto oni rade Projekt MOSE ili projekt za zaštitu Venecije od poplava (mislim da je dio proizvodnje u brodogradilištu Trogir). More se definitivno diže, ima čitav niz primjera. I ledenjaci se otapaju. Ekstremne promjene vremena su sve češće, treba malo promatrati prirodu oko nas.... I slušati stare kakve su bile nekad zime u planinskim krajevima. Više nitko i ne sluša akademske rasprave, pitanje je samo kako će naša djeca, unuci, praunuci sve to preživjeti. Ja tjeram svoje 3 djece da se bave bilo kakvim sportom da bi bili otporniji na promjene. Prijatelju, znaš onu Darwinovu: "najjači preživljavaju". I uopšte se ne šalim, to je postalo sve jako ozbiljno... Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 07:52, 6. studenoga 2017. (CET)