Razgovor:Hot-Dry-Rock postupak

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Hot-Dry-Rock postupak.
Rad na člancima
Pismohrane:

Vidim da je predloženo da se mijenja naziv članka ukoliko ima prijedloga koji bi bolje odgovarali sadržaju članka molio bih da se iznesu. Pošto je tema vezana za specifičnu tehnologiju gdje je uvažen ovaj naziv mislimda bi trebao ostati. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ekser (razgovordoprinosi) }

I nadam se da su poveznice unutar teksta u redu, kao i linkovi na kraju.

Slika je sa engleske wikipedije iz Wiki commons-a, u opisu stoji da je javno vlasništvo tako da bi to trebalo bit uredu. --Ekser (razgovor) 23:51, 12. listopad 2008. (CEST)

Što se tiče prijevoda, suradnici koji pišu stručne članke obično se ne potrude do kraja provjeriti postoji li prijev od na hrvatski, pa je tako nekom od tvojih kolega promaklo prevesti "Ocean thermal energy conversion" na Konverzija termalne energije oceana. Siguran sam da ima bar jedan stručnjak iz područja strojarstva koji je razmišljao o prijevodu ovoga gore, te da nam na fakultetima ljudi još uvijek govore hrvatski, a ne engleski. --Ante Perkovic (razgovor)

Potrudit ću se da saznam ako ima stručni prijevod pa da njega stavim kao naslov. Ako neuspijem smatram da je bolje ostaviti ovaj isti, da nebi izmišljali.--Ekser (razgovor) 15:18, 13. listopad 2008. (CEST)

Potražio sam na internetu da li postoji inačica na hrvatskom jeziku i nisam ništa pronašao. Evo dva dokumenta koja sam našao, jedan od Hrvatskog energetskog društva, a drugi je od HEP-a gdje se koristi naziv na engleskom jeziku dok je samo prijevod naveden u zagradi.

Također se na stranicama ministarstava nemože naći ovaj pojam, što se može lako provjeriti tražilicom na stranici Vlade. Ostajem pri mišljenju da se naziv ne bi trebao mijenjati, niti prevoditi proizvoljno kako ne bi došlo do zabuna.--Ekser (razgovor) 18:28, 13. listopad 2008. (CEST)

Ja predlažem da za sada ostane ovako, jedino se može napraviti preusmjeravanje s prevedenog naziva, a koji već postoji u zagradi u članku. Ako se u međuvremenu u stručnoj literaturi pronađe odgovarajući hrvatski naziv, onda svakako treba premjestiti članak na hrvatski naziv. --Suradnik13 (razgovor) 18:40, 13. listopad 2008. (CEST)