Razgovor:Hrtkovci

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Hrtkovci.
Rad na člancima


pogrešan naslov[uredi]

Ako ste hteli da napišete tekst o iseljavanju Hrvata iz Hrtkovaca, trebali ste tako da ga nazovete, a ako već pišete tekst o tom mestu, trebali ste da napišete nešto o geografkom položaju, privredi, kulturi, arhitekturi, istoriji...kao što obično stoji u tekstovima. Ako već pišete o iseljavanju Hrvata, trebali ste da navedete i razloge iseljavanja, jer ovako ispade da su se iselili bez razloga. Zašto ne napomenete da su porodice na koje su vršeni pritisci da se isele imale članove koji su bili članovi "Zengi", a da su na njih pritisak vršili Srbi koji su proterani iz Hrvatske upravo od tih "Zengi" (poznato je da je Knin bio pun hrvatskih izbeglica iz Bosne, i da su oni tada smatrali da imaju pravo da se usele u kuće Srba, jer su Srbi njih proterali). Naravno nemam ja ovde cilj da opravdavam zločine, niti da ih umanjujem...samo pokušavam da vam pomognem da budete malo manje ostrašćeni i pristrasni...to isto radim i na srpskim i bosanskim sajtovima kada primetim tako nešto.

sto ste izbrisali ono sto sam napisao? To su zvanicni podatci, u cemu je problem?

Information.svg Dobrodošli na wikipediju! Drago nam je što doprinosite wikipediji, no skrećem pažnju na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj wikipediji - hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku , molim da odabrete odgovarajuću verziju wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.

--Ante Perkovic 22:47, 2. veljača 2008. (CET)

ako vec jezik onoga sto je napisao nije dobar, izmene su se mogle prilagoditi, a ne potpuno obrisati. --PrimEviL | pismonoša 18:16, 27. srpanj 2008. (CEST)

Negde sam naišao na ovaj podatak "Godine 1737. su se oko 1.600 rimokatoličkih Albanaca iz bratstva Klimenti iz okoline Skadra doselili u Nikince i Hrtkovce, jer nisu hteli da prihvate islam. Danas se njihovi potomci izjašnjavaju kao Hrvati."...možda bi ga trebalo proveriti.