Razgovor:Ivan Antun Nenadić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Ivan Antun Nenadić.
Rad na člancima
Pismohrane:

Radi se o gospođi Gracija Brajković, tako da sam makao pisao je G.Brajković.

Koliko mi je poznato, Cerović nije jedini koji tvrdi da je Nenadić i crnogorski pisac. U barem dva antologijska izdanja CG književnosti je uvršćen (Luča 1970-ih, te Književnost CG u XX tomova iz 1990-ih).

--Markus cg1 (razgovor) 16:59, 28. kolovoz 2008. (CEST)

Dobro, onda stavi puni naziv tih antologija i sve potrebno kad se pozivaš na izvor (godina, izdavač itd.). Tripun (razgovor) 16:09, 25. rujan 2008. (CEST)

Brajković je don Gracija Brajković, župnik Crkve Svetog Stasije u Dobroti. A Nenadić je crnogorski, a ne hrvatski pisac. Rođen u Perastu, umro u Dobroti, jedino što ga veže s hrvatskom kulturom je vjera, što, nadam se da je jasno, ne može biti odlučujući faktor za njegovo savremeno pozicioniranje. O njemu je najviše pisao dr Radoslav Rotković i jedini je on i to u dva navrata objavio Nenadićeva djela, a Nenadiću je posvetio i dobar dio svoje doktorske disertacije objavljene 2000. pod naslovom Oblici i dometi bokokotorskih crkvenih prikazanja. Nenadića su dr Miloš Milošević i don Gracija Brajković uvrstili u antologiju Poezija baroka izdatoj u okviru biblioteke Luča - antologija crnogorske književnosti, knj. 50 (NIP Pobjeda, 1976).— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.188.38.228 (razgovordoprinosi)