Razgovor:Jugoslavenska vaterpolska prvenstva

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Jugoslavenska vaterpolska prvenstva.
Rad na člancima
Pismohrane:

(bez naslova)[uredi kôd]

Mislim da je blago rečeno besmisleno stavljat nove zastave današnjih država na prvenstva iz npr. 1921!!!

Zanimljivo da se suradnik:Kubura istovremeno svojski trudi da npr. ispravi zastave Španjolske iz doba generala Franca, a ovdje bez po frke stavlja modernu hrvatsku zastavu pored oznake 1920. i neke godine. Zbogom pameti! --Tycho Brahe 13:19, 27. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Počelo se s osobnim napadima, vidim.
Točno je da nisu uvik bile ove zastave za federalne jedinice od Jugoslavije.
Točno je i da nisu svo vrime u Jugoslaviji bile iste federalne jedinice.
Ali, socijalistička Jugoslavija se raspala na svoje federalne jedinice, i stupac "republika/pokrajina" podrijetla je ostavljen za naglasiti odakle su bili koji klubovi.
Namjerno nisam ostavio ondašnje zastave od republika/pokrajina, iz razloga što pokrajine nisu imale svoje zastave, niti su sve republike imale zastavu, koja se sasvim razlikovala od zastava ostalih republika (Crna Gora i Srbija su imale istovjetnu). Želio sam naglasiti različitost (a onda su i oni koji su imali "različito", imali 3 ili manje istih boja na zastavi, i svaka umjesto vlastita grba, zvijezdu).
Argument više je i taj, što prije drugog svjetskog rata, nisu postojale sve današnje republike/pokrajine (o zastavi da i ne govorim).
Nadalje, kako ćemo inozemcima objasniti (a najprvo moramo utuvit u glavu svojima) da nije pošteno što netko pripisiva sve naslove, što ih je osvojila bivša Jugoslavija, Srbiji?
Čisto tekstualne oznake se NE PRIMJEĆUJU. Socijalističke zastave u inozemstvu nitko ne zna, mlađi naraštaji u Hrvatskoj i ne znaju da su i postojale, a i stariji su teško znali sve socij. zastave napamet (ako nisu već zaboravili).
Zato sam ostavio današnje važeće zastave. Njih se danas pripoznaje u inozemstvu, i onda će se moći viditi da je hrvatski vaterpolo bio najznačajniji u Jugoslaviji (ne umanjujući značaj crnogorskog i srpskog vaterpola).
Uneseni podataka je informativan i neutralan. Samo daje pobližu informaciju. Kubura 19:23, 12. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Poništeno prvenstvo[uredi kôd]

Je li bilo neko poništeno prvenstvo 1950-ih? Kao, "zbog neregularnosti", a izgoria je Jug? Kubura (razgovor) 03:32, 4. listopada 2012. (CEST)[odgovori]

Bilo je. 1951. godine. Kubura (razgovor) 03:44, 4. listopada 2012. (CEST)[odgovori]